ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Παρέλαση μαθητών 

IMG 6841

Οι μαθητές του Α2 με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και αφού έγινε συζήτηση γύρω από την αρχή του πολέμου, τις καταστάσεις με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι οι Έλληνες εκείνη την περίοδο αλλά και τους γενναίους αγώνες που έδωσαν, είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τα συσσίτια που προσφέρονταν εκείνη την εποχή λόγω των μεγάλων δυσκολιών στην εύρεση τροφής.

ΣΥΣΙΤΙΟΣτη συνέχεια συμμετείχαν στο συσσίτιο της τάξης και ακολούθησε συζήτηση για τη διατροφή των ανθρώπων την περίοδο της κατοχής (για παράδειγμα στην Κρήτη πολλοί άνθρωποι έτρωγαν χαρούπια και ο,τι άλλο έβρισκαν στη φύση) αλλά και για τα συσσίτια που πραγματοποιούνται στιςμέρες μας, από διάφορους φορείς, για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Παραμονή της 28ης Οκτωβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ τάξης, με αφορμή τα δρώμενα του αγώνα του ‘40, «μάζεψαν» τα απαραίτητα εφόδια για έναν φαντάρο στο μέτωπο, όπως θα του έστελνε η οικογένειά του. Μαζί με κάλτσες, άρβυλα, φυλαχτά, λιγοστά τρόφιμα και πολλή αγάπη, έστειλαν με τον τρόπο αυτό στους γιούς του ‘40 ελπίδα, κουράγιο και περηφάνεια!
Χρόνια Πολλά Ελλάδα!
ΔΕΜΑ
Μια υπέροχη Έκθεση Zωγραφικής και Φωτογραφίας ετοίμασε το Β2!!!!!!!!!
Μικροί και μεγάλοι την επισκεφτήκαμε, ξεναγηθήκαμε και ταξιδέψαμε  στις μέρες της Κατοχής.
IMG 6821 IMG 6821IMG 6827 IMG 6826 IMG 6825 IMG 6824IMG 6814 IMG 6813 IMG 6815