Παλιό ιστολόγιο του 4ου δημ. σχολείο Αγίας Παρασκευής

Χίου & Τσιμισκή Αγία Παρασκευή

Επίσκεψη της Στ τάξης στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

| 0 σχόλια

Την 1η Απριλίου 2019 οι μαθητές της Στ τάξης επισκέφθηκαν το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στο Θησείο, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του λόφου των Νυμφών, απέναντι από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Το αστεροσκοπείο στεγάζεται στο κτίριο Σίνα, το οποίο πήρε το όνομα του από τον Γεώργιο Σίνα, ο οποίος ήταν επιχειρηματίας και γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Βιέννη και χρηματοδότησε την ανέγερσή του το 1846.

 

 

 

 

 

Το κτίριο αυτό είναι προσανατολισμένο στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται σαν Μουσείο Γεωαστροφυσικής, όπου στεγάζονται μετεωρολογικά, αυτογραφικά και σεισμογραφικό όργανα του 19ου αιώνα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επίσης, είδαμε από κοντά το ακριβές αντίγραφο του μηχανισμού των Αντικυθήρων, το οποίο αποτελεί τον αρχαιότερο πολύπλοκο μηχανισμό πλανητικής λειτουργίας με γρανάζια.

 

 

 

 

 

 

 

 

Τέλος επισκεφτήκαμε το τηλεσκόπιο Δωρίδη, το οποίο είναι ηλικίας 117 χρόνων και λειτουργεί ακόμη και σήμερα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη η οποία μας ταξίδεψε νοερά πίσω σε εκείνη την περίοδο σε μια πολύ διαφορετική  Αθήνα, που μόλις είχε γίνει πρωτεύουσα της Ελλάδας και οικοδομούνταν μερικά από τα πιο όμορφα κτίρια, τα οποία τη στολίζουν μέχρι και σήμερα. 

Αφήστε μια απάντηση

Τα απαραίτητα πεδία έχουν σήμανση με *.


Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων