Παλιό ιστολόγιο του 4ου δημ. σχολείο Αγίας Παρασκευής

Χίου & Τσιμισκή Αγία Παρασκευή

Υποτροφία για την Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά

| 0 σχόλια

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής αποδεχόμενος την προσφορά της Ελληνογαλλικής Σχολής  Ευγένιος Ντελακρουά παρέχει μια πλήρη υποτροφία εξαετούς διάρκειας για το Ελληνικό Τμήμα της Σχολής σε δημότη-κάτοικο μαθητή/τρια της ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού σχολείου του Δήμου μας .

 

Οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληροί μια οικογένεια προκειμένου το παιδί της να συμμετέχει στη διαδικασία διεκδίκησης της υποτροφίας είναι οι εξής:

– Θα πρέπει να είναι δημότης και κάτοικος  του Δήμου Αγίας Παρασκευής.

– Να έχει  επιλέξει τη γαλλική ως δεύτερη ξένη γλώσσα στο Δημοτικό σχολείο όπου φοιτά.

– Το οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει το κατώφλι κινδύνου της σχετικής φτώχειας, όπως αυτή ορίζεται στην τελευταία διαθέσιμη έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών που δημοσιεύει η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Έκθεση κοινωνικής έρευνας θα συνταχθεί από την Κοινωνική Λειτουργό του τμήματος Παιδείας του Δήμου.

Η υποτροφία αφορά το 100% των διδάκτρων για τη φοίτηση ενός/μιας μαθητή/τριας και τη σίτιση (πιάτο ημέρας-plat du jour) και δεν αφορά στα έξοδα χρήσης σχολικού λεωφορείου και  στη συμμετοχή σε επί πληρωμή δραστηριότητες.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά στο Δήμο Αγίας Παρασκευής-Τμήμα Παιδείας:

-Αίτηση δήλωσης ενδιαφέροντος.

-Βεβαίωση ότι έχει επιλέξει ο/η μαθητής/τρια ως δεύτερη ξένη γλώσσα τη γαλλική από το δημοτικό σχολείο που φοιτά.

-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

-Λογαριασμό ΔΕΚΟ.

-Εκκαθαριστικό σημείωμα από τη ΔΟΥ.

-Δήλωση περιουσιακής κατάστασης από τη ΔΟΥ(Ε9).

-Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο υποστηρίζει την οικονομική αδυναμία της οικογένειας.

Οι αιτήσεις με συνημμένα τα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν στο πρωτόκολλο του Δήμου Αγίας Παρασκευής έως τις 03/02/2017.

 

Κατόπιν της κοινωνικής έρευνας και της αποστολής  των ονομάτων από το Τμήμα Παιδείας όλων των ενδιαφερομένων που πληρούν τις ως άνω προϋποθέσεις, εκείνοι οφείλουν να συμμετέχουν στις εξετάσεις της Ελληνογαλλικής Σχολής που θα πραγματοποιηθούν στις 06/05/2017 για την εισαγωγή τους στην Α΄ τάξη του  Γυμνασίου για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση και στην Ελληνογαλλική Σχολή έως τις 30-04-2017 για την συμμετοχή τους στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Η υποτροφία θα δοθεί στον/στην μαθητή/τρια που θα συγκεντρώσει  τη μεγαλύτερη βαθμολογία και θα συμπεριλαμβάνεται στους πρώτους 30 μαθητές της λίστας επιτυχόντων των εισαγωγικών εξετάσεων για την Α΄ Γυμνασίου, όπως ορίζεται από την Ελληνογαλλική Σχολή.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στο Τμήμα Παιδείας με την κ. Τζανή Αγγελική στο τηλέφωνο 2132004568.

 

Αφήστε μια απάντηση

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων