Πραγματοποίηση Εκδήλωσης για τη σχολική βία

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του 107 ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε χθες 30 Νοεμβρίου 2011 η προγραμματισμένη εκδήλωση για τη σχολική βία.

Η ομιλήτρια κ. Σταυρούλα Κάργα ανέπτυξε πτυχές του θέματος εστιάζοντας σε πρακτικές που βοηθούν στην αποφυγή φαινομένων βίας και επιθετικότητας στο σχολικό πλαίσιο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν ενδεικτικές βιωματικές δραστηριότητες, που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων της θεατρικής αγωγής, των εικαστικών, αλλά και των υπόλοιπων μαθημάτων με τους δασκάλους/ες των τάξεων.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με την συντονίστρια της εκδήλωσης κ. Μπίμπου – Νάκου πάνω σε θέματα που αναδείχθηκαν από την εισήγηση αλλά και από προβλήματα και περιπτώσεις περιστατικών που απασχολούν το σχολείο μας.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη δέσμευση να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και να αναληφθούν και στο μέλλον δράσεις που θα συμπεριλαμβάνουν όλους τους εμπλεκόμενους γονείς-μαθητές/τριες εκπαιδευτικούς σε μια κοινή προσπάθεια αρμονικής συνύπαρξης.


Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα: