Η Ώρα του Κώδικα 2013

CSEdWeek-bannertmb   bannerE

Τι είναι η “Ώρα του Κώδικα”; Είναι μια ωριαία εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών, σχεδιασμένη έτσι ώστε να απομυθοποιήσει την έννοια “κώδικας” και να καταδείξει το γεγονός ότι καθένας μπορεί μάθει να διαβάζει, να χρησιμοποιεί και να δημιουργεί κώδικα, δηλαδή να προγραμματίζει.

Ο οργανισμός code.org οργανώνει 9-15 Δεκεμβρίου 2013 την “Εκπαιδευτική Εβδομάδα της Επιστήμης των Υπολογιστών”. Πρόκειται για μια μαζική καμπάνια που στόχο έχει να ενεργοποιήσει σε παγκόσμια κλίμακα εκατομμύρια ανθρώπους όλων των ηλικιών (κυρίως, όμως, νέους, μαθητές/σπουδαστές), για να απομυθοποιήσουν παγιωμένες αντιλήψεις γύρω από τον προγραμματισμό. Οι μαθητές καλούνται να γνωρίσουν τη λογική και τις αρχές του προγραμματισμού και να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους στην επίλυση απλών προβλημάτων, όπως την κίνηση ενός χαρακτήρα στο λαβύρινθο.

Υπάρχουν ποικίλες αυτο-καθοδηγούμενες διδασκαλίες εκμάθησης , τις οποίες μπορεί ο καθένας να κατεβάσει και να ακολουθήσει με τη χρήση ενός προγράμματος πλοήγησης .

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στον προγραμματισμό, ενώ υπάρχουν διαθέσιμες διδασκαλίες και για τάξεις δίχως υπολογιστές!

Εκπαιδευτικοί και κοινότητες απ όλο τον κόσμο θα βοηθήσουν μαθητές κάθε ηλικίας να αφιερώσουν μια ώρα εκμάθησης των βασικών αρχών της Επιστήμης των Υπολογιστών

 Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

 Εγγραφή στην ηλεκτρονική τάξη του σχολείου μας ΕΔΩ.   Δίνοντας  τον κωδικό  : VHWHTU

 Καθοδηγείστε το ρομπότ ΕΔΩ.

Δραστηριότητες που μπορεί κάποιος να κατεβάσει στον υπολογιστή του ΕΔΩ.