“Ρωτήστε τους ειδικούς – Από πού προέρχεται η σοκολάτα που τρώμε;”

Οι μαθητές/τριες του Ομίλου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια διαδικτυακή συνάντηση με τίτλο “Ρωτήστε τους ειδικούς – Από πού προέρχεται η σοκολάτα που τρώμε;”.

Η εισηγήτρια, κα Ελένη Σταμούλη, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων και Νέων μέσω Μη Τυπικής Μάθησης,  με αφορμή την Μαθητική Εβδομάδα Δράσης της ActionAid, μοιράστηκε μαζί μας ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το ταξίδι του σπόρου κακάου από τη φυτεία έως το τελικό προϊόν, την αγαπημένη μας σοκολάτα.

Μέσα από ένα διασκεδαστικό παραμύθι, οι μαθητές/τριες ανακάλυψαν την έννοια και την πρακτική του δίκαιου εμπορίου. Συζήτησαν για τις συνθήκες εργασίας στις φυτείες κακάου, αναλογίστηκαν ζητήματα διατροφικής δικαιοσύνης και συνειδητοποίησαν τη σημασία της υπεύθυνης κατανάλωσης.

Η συνάντηση αποτέλεσε μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές/τριες του Ομίλου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Ενίσχυσε την κοινωνική τους συνείδηση, τους ευαισθητοποίησε σε θέματα ηθικής κατανάλωσης και τους ενέπνευσε να αναζητούν προϊόντα δίκαιου εμπορίου.

Συζήτησαν για ζητήματα διατροφικής δικαιοσύνης, σκέφτηκαν κριτικά τις επιλογές που κάνουν ως καταναλωτές και αναγνώρισαν την δύναμη που έχουν να επηρεάσουν τον κόσμο.