Η “Εκπαιδευτική Βαλίτσα ΓΗ 2030” στο Σχολείο μας: Μια Εμπειρία Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ενεργού Πολιτειότητας

Με μεγάλη χαρά φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας την “Εκπαιδευτική Βαλίτσα ΓΗ 2030”, μια πρωτοβουλία της οργάνωσης “Άγονη Γραμμή Γόνιμη” με την υποστήριξη της HELLENiQ ENERGY και υπό την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΑ Η δράση, με την επιστημονική καθοδήγηση της Διευθύντριας του Σχολείου, έδωσε τη δυνατότητα στους/στις  μαθητές/τριες του Ομίλου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης να γνωρίσουν σε βάθος τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και να καλλιεργήσουν παράλληλα την έννοια της αειφορίας και της ενεργού πολιτειότητας.

Χάρη στο πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό που περιλαμβάνεται στην “Εκπαιδευτική Βαλίτσα ΓΗ 2030”, οι μαθητές μας εξερεύνησαν διεπιστημονικά τρέχουσες και μελλοντικές περιβαλλοντικές προκλήσεις, κοινωνικά ζητήματα, θέματα ανάπτυξης, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, οι μαθητές συνεργάστηκαν σε ένα συμπεριληπτικό πλαίσιο, διεξήγαγαν έρευνες, σκέφτηκαν κριτικά και με ενσυναίσθηση, πρότειναν λύσεις και έλαβαν αποφάσεις σε προσομοιωτικά σενάρια. Η εκπαίδευση για την αειφορία, υπερβαίνει την απλή παροχή πληροφοριών, καθώς καλλιεργεί στους μαθητές μας δεξιότητες, ικανότητες και κίνητρα για να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν αλλαγές προς ένα βιώσιμο μέλλον.

Ενθουσιασμένοι από την επιτυχία της δράσης, ευελπιστούμε σε συνέχιση της συνεργασίας μας με την “Άγονη Γραμμή Γόνιμη” και τον δανεισμό της Εκπαιδευτική Βαλίτσα ΓΗ 2030 και την επόμενη σχολική χρονιά.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η εκπαίδευση για την αειφορία αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα για την ανάπτυξη υπεύθυνων και ενεργών πολιτών, ικανών να διαμορφώσουν ένα βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη μας.

Photo Collage GOALSPhoto Collage GOALSPhoto Collage GOALS 2  Photo Collage GOALS 2