Εγγραφές μαθητών στην Α΄ Τάξη για το σχολικό έτος 2024-25

Σας γνωρίζουμε ότι οι εγγραφές στην Πρώτη ( Α΄ ) τάξη του Δημοτικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2024 – 2025 πραγματοποιούνται:  από 01- 03- 2024 έως 20 – 03 – 2024 . Δεκτά γίνονται τα παιδιά που γεννήθηκαν από 01-01-2018 έως 31–12–2018.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  • Αίτηση εγγραφής ( θα τη συμπληρώσετε στο σχολείο)
  • Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Σας ενημερώνουμε ότι για την εγγραφή των μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του Υ.ΠΑΙ.Θ.A. ή Ληξιαρχική Πράξη Γεννήσεως επίσημα μεταφρασμένη (για τους αλλοδαπούς μαθητές).
  • Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
  • Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.).
  • Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.
  • Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό.
  • Αίτηση για το Ολοήμερο Πρόγραμμα και την Πρωινή Υποδοχή ( εφόσον επιθυμείτε την εγγραφή).

Μέρες & Ώρες εγγραφών

Από 01/3/2024 έως 20/3/2024
Καθημερινά 10:00 – 11:30
Τηλέφωνο Σχολείου
2106424167
email
mail@102dim-athin.att.sch.gr

Ιστοσελίδα
https://blogs.sch.gr/102dimat/

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Σε περίπτωση που λείπει κάποιο από τα έντυπα μπορείτε να κάνετε την αίτηση εγγραφής και να το προσκομίσετε αργότερα (εντός εύλογου χρονικού διαστήματος).

Ακολουθεί η σχετική εγκύκλιος.



Λήψη αρχείου

 

 

…από την αυλή του σχολείου μας στο διάστημα!

Το Φορητό ψηφιακό Πλανητάριο στο σχολείο μας

 

Τον έναστρο ουρανό στον αύλειο χώρο του σχολείου μας έφερε το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο – Planetarium on the Go, την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024.

Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τμηματικά, στον κινητό θολό επιφάνειας 60 τ.μ., εκπαιδευτική ταινία, διάρκειας περίπου 30’, ενώ στη συνέχεια, με τη βοήθεια των επιστημονικά υπευθύνων του προγράμματος,  παρατήρησαν τον ουρανό με τα τηλεσκόπια που στήθηκαν έξω από τον θόλο. Μπορεί ο καιρός να μας τα χάλασε όσον αφορά την παρατήρηση του ουρανού όμως τα παιδιά ενθουσιάστηκαν  από το θέαμα και την τρισδιάστατη ζωντάνια που τους προσέφερε η ημισφαιρική οθόνη πλήρους θόλου αλλά και από τη συζήτηση που ακολουθούσε την κάθε προβολή.

«Ζούμε σε μια εποχή που η ποιοτική επιστημονική εκπαίδευση είναι πιο σημαντική από ποτέ. Ζούμε παράλληλα σε μία δύσκολη εποχή. Είναι ανάγκη να ξεφύγουμε, να εξερευνήσουμε, να ανακαλύψουμε, να παρατηρήσουμε. Ότι υπάρχει γύρω μας και μας αρέσει. Ό,τι υπάρχει μακριά μας και μας εξάπτει την φαντασία. Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο εμπνέει και εκπαιδεύει ανθρώπους όλων των ηλικιών. Από παιδιά του Νηπιαγωγείου μέχρι την τρίτη ηλικία», αναφέρεται σε δελτίο τύπου.

Η δράση αυτή υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  του 102ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων.

PLANETARIUM ON THE GO