Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου – Safer Internet Day (SID) 2022

SID2022 logo partners

 

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day – SID) διοργανώνεται από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σκοπός είναι η προώθηση της  ασφαλούς και θετικής χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας. Παιδιά και νέοι μπορούν να βοηθήσουν να δημιουργηθεί ένα καλύτερο διαδίκτυο με το να είναι ευγενικοί και να σέβονται τους άλλους ψηφιακούς χρήστες, προστατεύοντας τόσο τη δική τους διαδικτυακή φήμη όσο και των υπολοίπων .

Γιορτάζεται κάθε χρόνο τη μέρα της 2ης εβδομάδας του 2ου μήνα.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσφέρει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνήσουμε το ρόλο που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας.

Το σχολείο μας είναι και αυτό με τη σειρά του  Υποστηρικτής της SID  δηλαδή της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνοντας, δράσεις για τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας.

 

102 Δ ΣΧ ΑΘΗΝΩΝ SID

Το  Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου διοργάνωσε διαδικτυακό «Κυνήγι Θησαυρού» για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (SID) 2022. Οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση,  κατά τη διάρκεια της οποίας μέλη του Κέντρου τους ενημέρωσαν για τις βασικές αρχές ψηφιακής ασφάλειας.

ΘΗΣΑΥΡΟΥ