Εγγραφές μαθητών/τριών στην Α’ Τάξη

 

102 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΤΗΛ : 2106424167

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Α΄ ΤΑΞΗΣ  

Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι εγγραφές των μαθητών για την Α΄ Τάξη του σχολικού έτους 2022–2023 (θα φοιτήσουν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί το 2016) θα γίνονται τις εργάσιμες ημέρες, από την Τρίτη 01/03/2022 έως και

την Παρασκευή 18/03/2022, από τις 10:00΄ έως τις 12:00΄.

Για αποφυγή συγχρωτισμού & καθυστερήσεων παρακαλείσθε να επικοινωνείτε με το Σχολείο, για να κανονίζετε συγκεκριμένο ραντεβού. Για να μπορέσετε να μπείτε στον χώρο του Σχολείου και πραγματοποιήσετε την εγγραφή, θα πρέπει να διαθέτετε Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή Βεβαίωση Νόσησης (εντός του τελευταίου τριμήνου) ή RAPID TEST (εντός του τελευταίου 48ώρου) και να έχετε δηλωθεί, ως επισκέπτες, στην ψηφιακή πλατφόρμα EDUPASS.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου είναι τα εξής:

α. Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση εγγραφής (συμπληρώνεται στο Σχολείο).

β. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας. Σας ενημερώνουμε ότι, για την εγγραφή των μαθητών στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία της χώρας δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ. (Φ.6/498/57863/Δ1, 6-4-2016).

γ. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή ή προσκόμιση άλλου στοιχείου στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

δ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) (θα παραλάβετε το έντυπο από το Σχολείο).

ε. Αποδεικτικό στοιχείο (λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, εκκαθαριστικό Εφορίας κ.λ.π.) από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή.

στ. Βεβαίωση φοίτησης Νηπιαγωγείου.

ζ. Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου (θα εκδοθεί με την λήξη του σχολικού έτους και θα διαβιβασθεί υπηρεσιακά από το Νηπιαγωγείο).

Σημείωση: Οι αλλοδαποί μαθητές εγγράφονται στην Α΄ τάξη με ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό επίσημα μεταφρασμένο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία – διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στη Διευθύντρια του Σχολείου

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου – Safer Internet Day (SID) 2022

SID2022 logo partners

 

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day – SID) διοργανώνεται από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σκοπός είναι η προώθηση της  ασφαλούς και θετικής χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας. Παιδιά και νέοι μπορούν να βοηθήσουν να δημιουργηθεί ένα καλύτερο διαδίκτυο με το να είναι ευγενικοί και να σέβονται τους άλλους ψηφιακούς χρήστες, προστατεύοντας τόσο τη δική τους διαδικτυακή φήμη όσο και των υπολοίπων .

Γιορτάζεται κάθε χρόνο τη μέρα της 2ης εβδομάδας του 2ου μήνα.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσφέρει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνήσουμε το ρόλο που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας.

Το σχολείο μας είναι και αυτό με τη σειρά του  Υποστηρικτής της SID  δηλαδή της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνοντας, δράσεις για τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας.

 

102 Δ ΣΧ ΑΘΗΝΩΝ SID

Το  Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου διοργάνωσε διαδικτυακό «Κυνήγι Θησαυρού» για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (SID) 2022. Οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση,  κατά τη διάρκεια της οποίας μέλη του Κέντρου τους ενημέρωσαν για τις βασικές αρχές ψηφιακής ασφάλειας.

ΘΗΣΑΥΡΟΥ

Ενημέρωση γονέων σχετικά με την υπηρεσία ψυχολόγου στο σχολείο μας

Αγαπητοί γονείς σας ενημερώνουμε ότι από την Πέμπτη 27-01-2022 και κάθε Πέμπτη θα υπάρχει στο σχολείο μας ψυχολόγος. Όσοι γονείς ενδιαφέρεστε για Ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με το σχολείο.

school psychologist