Επιστροφή στο σχολείο με ασφάλεια

Αγαπητοί γονείς,

σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας  και Θρησκευμάτων  τα Δημοτικά Σχολεία θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου. Τα μαθήματα θα παραταθούν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου (αντί για τη 15η Ιουνίου).Τα τμήματα  θα λειτουργούν με έως 15 μαθητές τη φορά και με 1.5 μέτρο απόσταση στα θρανία, τα οποία θα έχουν τον ίδιο προσανατολισμό. Αν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα διαιρείται σε 2 υπο-τμήματα, τα οποία θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο. Στις αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά και προβλέπεται καθαρισμός των αιθουσών δύο φορές την ημέρα καθώς και φυσικός αερισμός . Τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού. Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Σημαντικό μέρος της πρώτης ημέρας θα αφιερωθεί στην επεξήγηση των οδηγιών ΕΟΔΥ. Για την ώρα τα ολοήμερα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν. Όπως δε θα λειτουργήσουν και τα κυλικεία.Τα παιδιά θα προσέρχονται στο σχολείο από τις 8 π.μ.(όχι νωρίτερα).

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ-  ΤΑ SOS

Για την ασφαλή επιστροφή στο σχολείο είναι απαραίτητο να ακολουθηθούν οι παρακάτω οδηγίες:

  •  Να βήχεις ή να φτερνίζεσαι στον αγκώνα σου ή σε χαρτομάντιλο, το οποίο θα πετάς αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.
  •  Να μην βάζεις τα χέρια σου στο στόμα, στη μύτη ή στα μάτια σου.
  •  Να πλένεις συχνά τα χέρια σου με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας. Αν δεν υπάρχει σαπούνι και νερό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.
  •  Να μην ανταλλάσσεις αντικείμενα (όπως στυλό, μολύβι, γόμα, κινητό τηλέφωνο, χαρτονομίσματα, κέρματα κλπ) με τους συμμαθητές σου.
  •  Να κρατάς απόσταση 1,5 μ. με τους συμμαθητές σου μέσα στην τάξη και στους άλλους χώρους του σχολείου, καθώς και με τους φίλους και γνωστούς σου έξω από το σχολείο.
  • Σε περίπτωση που εμφανίσεις πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή να ενημερώσεις άμεσα τους γονείς/κηδεμόνες σου ή τον δάσκαλό σου και να μείνεις σπίτι μέχρι να νιώσεις τελείως καλά