Καλώς ήρθες πίσω στο σχολείο!

Αγαπητοί γονείς,

σας παρακαλούμε θερμά, αύριο με την επιστροφή των μαθητών,  να τηρηθεί αυστηρά  η  ώρα  προσέλευσης  από τις 8 έως τις 8:15 π.μ. Οι γονείς  δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στο χώρο του σχολείου. Οι μαθητές  δε θα συγκεντρωθούν στο προαύλιο, αλλά με την επίβλεψη των εφημερευόντων δασκάλων θα ανεβούν  αμέσως στις τάξεις  τους, που θα τους περιμένουν οι δάσκαλοί τους. Το μεσημέρι οι μαθητές θα αποχωρήσουν τμηματικά με την  καθοδήγηση των εφημερευόντων δασκάλων και  οι γονείς θα περιμένουν έξω από το σχολείο για την παραλαβή των παιδιών τους κρατώντας τις αποστάσεις. Παρακαλούμε να τηρηθούν οι οδηγίες για την ασφάλεια όλων!

Οδηγίες για ασφαλή επιστροφή (για μικρούς μαθητές)

Οδηγίες για ασφαλή επιστροφή (για τους μεγάλους μαθητές)

 

Επιστροφή στο σχολείο με ασφάλεια

Αγαπητοί γονείς,

σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας  και Θρησκευμάτων  τα Δημοτικά Σχολεία θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου. Τα μαθήματα θα παραταθούν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου (αντί για τη 15η Ιουνίου).Τα τμήματα  θα λειτουργούν με έως 15 μαθητές τη φορά και με 1.5 μέτρο απόσταση στα θρανία, τα οποία θα έχουν τον ίδιο προσανατολισμό. Αν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα διαιρείται σε 2 υπο-τμήματα, τα οποία θα λειτουργούν εκ περιτροπής, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή το ένα, Τρίτη-Πέμπτη το άλλο, και την επόμενη εβδομάδα το αντίθετο. Στις αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά και προβλέπεται καθαρισμός των αιθουσών δύο φορές την ημέρα καθώς και φυσικός αερισμός . Τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού. Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Σημαντικό μέρος της πρώτης ημέρας θα αφιερωθεί στην επεξήγηση των οδηγιών ΕΟΔΥ. Για την ώρα τα ολοήμερα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν. Όπως δε θα λειτουργήσουν και τα κυλικεία.Τα παιδιά θα προσέρχονται στο σχολείο από τις 8 π.μ.(όχι νωρίτερα).

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ-  ΤΑ SOS

Για την ασφαλή επιστροφή στο σχολείο είναι απαραίτητο να ακολουθηθούν οι παρακάτω οδηγίες:

  •  Να βήχεις ή να φτερνίζεσαι στον αγκώνα σου ή σε χαρτομάντιλο, το οποίο θα πετάς αμέσως σε κάδο απορριμμάτων.
  •  Να μην βάζεις τα χέρια σου στο στόμα, στη μύτη ή στα μάτια σου.
  •  Να πλένεις συχνά τα χέρια σου με σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, ειδικά πριν τη λήψη φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας. Αν δεν υπάρχει σαπούνι και νερό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα.
  •  Να μην ανταλλάσσεις αντικείμενα (όπως στυλό, μολύβι, γόμα, κινητό τηλέφωνο, χαρτονομίσματα, κέρματα κλπ) με τους συμμαθητές σου.
  •  Να κρατάς απόσταση 1,5 μ. με τους συμμαθητές σου μέσα στην τάξη και στους άλλους χώρους του σχολείου, καθώς και με τους φίλους και γνωστούς σου έξω από το σχολείο.
  • Σε περίπτωση που εμφανίσεις πυρετό, βήχα ή δυσκολία στην αναπνοή να ενημερώσεις άμεσα τους γονείς/κηδεμόνες σου ή τον δάσκαλό σου και να μείνεις σπίτι μέχρι να νιώσεις τελείως καλά

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛ.ΕΤΟΣ 2020-21

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες ,

Δείτε το έγγραφο για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2020-21

Με εκτίμηση ,

Η διευθύντρια,

Σοφία Φωστιέρη



Λήψη αρχείου

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 35 της από 01-05-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 90), οι αιτήσεις εγγραφών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2020-2021 θα πραγματοποιηθούν από 15 έως 29 Μαΐου 2020.

Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2020-2021 στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως και 31-12-2014.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται  στο  σχολείο μας καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 12.00. Σας παρακαλούμε πολύ να έχετε μαζί το στυλό σας και να κρατάτε  τις απαραίτητες αποστάσεις.



Λήψη αρχείου

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Καλλιτεχνικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2020-2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας της ΣΤ΄τάξης.

Δείτε την εγκύκλιο για την εισαγωγή μαθητών στην Α΄τάξη των Καλλιτεχνικών  Γυμνασίων το νέο σχολικό έτος 2020-21.

Στο δεύτερο αρχείο θα βρείτε τα σχολεία καθώς και έντυπα αιτήσεων.

Με εκτίμηση ,

Η διευθύντρια,

Σοφία Φωστιέρη



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών στην Α΄ τάξη Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων για το σχολικό έτος 2020-2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας της ΣΤ΄τάξης.

Δείτε την εγκύκλιο για την εισαγωγή μαθητών στην Α΄τάξη των Μουσικών Γυμνασίων το νέο σχολικό έτος 2020-21.

Στο δεύτερο αρχείο θα βρείτε τα σχολεία καθώς και έντυπα αιτήσεων.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Με εκτίμηση,

Η διευθύντρια,

Σοφία Φωστιέρη



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου