Εγγραφή και δημιουργία μαθητικών λογαριασμών στο ΠΣΔ

Για την ασύγχρονη διδασκαλία και προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να δημιουργήσουν ψηφιακές τάξεις θα πρέπει οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής με τα στοιχεία τους όπως αυτά αναγράφονται στον έλεγχο προόδου τριμήνου.Για όλες τις τάξεις αν βάλατε όνομα 1ου κηδεμόνα του πατέρα και δεν σας αναγνωρίζει δοκιμάστε της μητέρας και το αντίθετο. Επιπλέον δοκιμάστε με πεζά ή κεφαλαία γράμματα.Λόγω του μεγάλου όγκου εγγραφών μαθητών, μπορεί να υπάρξει πρόβλημα απόκρισης  του συστήματος. Σας παρακαλούμε να επιμείνετε.

Η νέα αυτοματοποιημένη διαδικασία δημιουργίας μαθητικών λογαριασμών ΠΣΔ υλοποιείται με ευθύνη του κηδεμόνα ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
1. Η εγγραφή γίνεται από τον κηδεμόνα κάθε μαθητή/μαθήτριας μέσω της εφαρμογής εγγραφής που βρίσκεται στη διεύθυνση: https://register.sch.gr/students/
2. Για την εγγραφή απαιτείται από τον κηδεμόνα: (α) η χρήση ηλεκτρονικής συσκευής με πρόσβαση στο Διαδίκτυο και (β) προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας (email).
3. Η εφαρμογή εγγραφής αρχικά εμφανίζει εισαγωγική σελίδα, με χρήσιμες πληροφορίες για τον μαθητή και τον κηδεμόνα του.                                           4.Ο κηδεμόνας εφόσον το επιθυμεί μπορεί να συνεχίσει με την εγγραφή με το κατάλληλο πλήκτρο που υπάρχει στο τέλος της σελίδας και το οποίο οδηγεί στη φόρμα εγγραφής.
5. Στη φόρμα εγγραφής θα πρέπει:
i. Όλα τα πεδία να συμπληρωθούν ακριβώς όπως αναγράφονται σε έλεγχο προόδου του/της μαθητή/μαθήτριας που έχει λάβει από το σχολείο.
ii. Η συμπλήρωση όλων των πεδίων είναι υποχρεωτική.
iii. Τα πεδία email κηδεμόνα και κινητό τηλέφωνο κηδεμόνα συμπληρώνονται με σκοπό την εύκολη ανάκτηση των στοιχείων του λογαριασμού (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης) από τον κάτοχό του.
6. Αφού ο κηδεμόνας διαβάσει τους Όρους Χρήσης και τη Δήλωση Εχεμύθειας μπορεί να προχωρήσει στην υποβολή της φόρμας για τη δημιουργία του μαθητικού λογαριασμού.
7. Η ορθότητα των στοιχείων μαθητή/μαθήτριας επιβεβαιώνεται από το σύστημα mySchool και δημιουργείται ο λογαριασμός.
8. Με τη δημιουργία του λογαριασμού εμφανίζονται τα στοιχεία πρόσβασης, όνομα χρήστη (username), κωδικός πρόσβασης (password) και e-mail, τα οποία και πρέπει να διατηρήσει ο κηδεμόνας για την πρόσβαση του μαθητή στις υπηρεσίες του ΠΣΔ.
9. Ταυτόχρονα, αποστέλλεται ηλεκτρονικό μήνυμα στην e-mail διεύθυνση του κηδεμόνα με το όνομα χρήστη και χρήσιμες οδηγίες για την ανάκτηση του κωδικού πρόσβασης σε περίπτωση που ξεχαστεί.
10.Για την προστασία της ιδιωτικότητας του μαθητή/μαθήτριας το όνομα χρήστη (username) που παράγεται δεν έχει σχέση με τα προσωπικά στοιχεία του μαθητή/μαθήτριας.

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακαλούνται ΟΛΟΙ οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 102ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών να αποστείλουν διευθύνσεις e mail και αριθμούς κινητών τηλεφώνων στο mail του σχολείου  mail@102dim-athin.att.sch.gr – με την εξής μορφή : ΌΝΟΜΑ ΜΑΘΗΤΉΤΆΞΗ ΜΑΘΗΤΉΌΝΟΜΑ ΓΟΝΈΑ, mail γονέα, ΚΙΝΗΤΌ ΤΗΛΈΦΩΝΟ ΓΟΝΈΑ.
Με αυτό τον τρόπο θα συγκεντρώσουμε τα στοιχεία ΌΛΩΝ για να καταχωρηθούν στο ηλεκτρονικό σύστημα Myschool του ΥΠΑΙΘ .Η επικαιροποίηση των στοιχείων αυτών είναι απαραίτητη για να αρχίσουμε τηλεεκπαίδευση, όταν αυτό μας ζητηθεί από το Υπουργείο. ΠΑΡΑΚΑΛΟΎΜΕ να είστε συνεπείς, ώστε να μπορέσουμε να δουλέψουμε σωστά. Όσοι γονείς δεν έχουν mail, ΚΑΛΌ ΘΑ ΉΤΑΝ να δημιουργήσουν ΤΏΡΑ.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και ευχόμαστε καλή δύναμη και υπεύθυνη στάση αυτή τη δύσκολη για όλους περίοδο.

Η διευθύντρια,

Σοφία Φωστιέρη