Νοιάσου για το κλίμα- Γίνε η αλλαγή για ένα καλύτερο μέλλον!

1

Από την 1η έως τις 12 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στη Γλασκόβη η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή-COP26.  Με αφορμή τη διάσκεψη, η WWF αποφάσισε να δημιουργήσει την καμπάνια ενημέρωσης για την κλιματική αλλαγή. Κάλεσε λοιπόν όλα τα σχολείο του κόσμου να δώσουν το παρόν στην πολύ σημαντική αυτή σύνοδο, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να επεξεργαστούν τα δεδομένα και να στείλουν το δικό τους ηχηρό μήνυμα προς τους ηγέτες των χωρών – μελών ενάντια στην κλιματική κρίση, αναλαμβάνοντας δράσεις σε τοπικό επίπεδο και προασπίζοντας το δικαίωμα για την ίδια τους τη ζωή και την επιθυμία τους για ένα καλύτερο μέλλον.

Δεν υπάρχει χρόνος… Γίνε η αλλαγή για ένα
καλύτερο μέλλον!!!

Αυτή ήταν η φράση με την οποία κινητοποιηθήκαμε και ξεκινήσαμε τη συμμετοχή μας σε αυτή την πολύ σημαντική δράση! παρακολουθήσαμε το εξαιρετικά πρωτότυπο βίντεο της καμπάνιας της WWF

Η αντίδραση των παιδιών ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, κι ακόμη πιο ενδιαφέρουσες οι απόψεις τους για τις συμβουλές του δεινόσαυρου προς τους ανθρώπους!

Ακολούθησε η προβολή της παρουσίασης “Το κλίμα μας το μέλλον μας” πάνω στην οποία ¨πατήσαμε” και κουβεντιάσαμε σχετικά με την παγκόσμια αυτή διάσκεψη για το κλίμα ώστε να λύσουμε τις απορίες μας.

COP26-Lesson-Powerpoint-Ages 9-11 ελληνικά1.pdf – Google Drive

Έπειτα προχωρήσαμε σε προσομοίωση της συνόδου κορυφής. Χωριστήκαμε σε ζευγάρια το κάθε ένα από τα οποία πήρε μία κάρτα συζήτησης.

67891012345

Οι μαθητές κλήθηκαν να προβληματιστούν και να συνεισφέρουν σκέψεις και ιδέες ως απάντηση στην κάρτα που επεξεργάζονται. Όταν υπήρχαν απορίες δόθηκαν πρόσθετες πληροφορίες για να βοηθηθούν ώστε να κατανοήσουν το ζήτημα και να εξετάσουν πιθανές λύσεις. Κάθε δυάδα μαθητών κατέληξε σε μία ή περισσότερες ενέργειες που πιστεύουν ότι πρέπει να κάνουν οι παγκόσμιοι ηγέτες για την αντιμετώπιση του ζητήματος της κάρτας τους. Τέλος, στην ολομέλεια, υπό τύπο στρογγυλού τραπεζιού, παρουσίασε η κάθε δυάδα το ζήτημα που εισάγει η κάρτα τους και μια λύση που σκέφτηκαν. Από την συζήτηση δημιουργήθηκε μια γιγαντοαφίσα με τις λύσεις που σκέφτηκαν τα παιδιά!
Έπειτα ακολούθησε η κύρια δράση της καμπάνιας με την οποία θα στέλναμε και το μεγάλο παρόν του σχολείου μας!!!! Συμβάλαμε κι εμείς στη δημιουργία του ” Δέντρου των Υποσχέσεων”! 

Αντιγραφή

Οι συνεργάτες του WWF  τοποθέτησαν ένα δέντρο που έφεραν από το “FOREST OF PROMISES”. Στο δέντρο ήταν κρεμασμένα φύλλα που είχαν κατασκευαστεί από μαθητές. Επρόκειτο για φύλλα, πάνω στα οποία αναγράφηκε η υπόσχεση που έδωσε το κάθε παιδί ώστε να συμβάλλει στη μείωση της κλιματικής αλλαγής που οδηγεί στην καταστροφή του πλανήτη! ‘Ετσι κι οι μαθητές του σχολείου μας λοιπόν, κόψανε τα φυλλαράκια του και γράψανε επάνω τους τις αλλαγές που θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούν ώστε να βάλουν το λιθαράκι τους στην σωτηρία του πλανήτη. Τα φύλλα κολλήθηκαν στο δικό μας δέντρο των υποσχέσεων το οποίο φωτογραφήσαμε και αποστείλαμε  στον κατάλληλο σύνδεσμο, ώστε να “ταξιδέψει” στη Γλασκόβη και να τοποθετηθεί στο Δάσος Των Υποσχέσεων μαζί με τα υπόλοιπα δέντρα από όλο τον κόσμο!!!

.png

Η WWF μας αντάμειψε με το πιστοποιητικό συμμετοχής μας στο πρόγραμμα!!!!

certificate