28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Με δόξα τιμήθηκαν και εφέτος στο σχολείο μας οι ήρωες που πολέμησαν για την ελευθερία μας. Αφού προηγήθηκε κουβέντα για την έννοια του πολέμου και τις συνέπειες του, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως δυστυχώς εκείνη την περίοδο οι Έλληνες δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο παρά να αμυνθούν προκειμένου να μη χάσουν το «σπίτι» τους, την ΕΛΛΑΔΑ.

Παραλληλίσαμε τον εχθρό ως έναν άγριο γίγαντα και την Ελλάδα ως έναν μικροσκοπικό αλλά δυναμικό νάνο, παρακολουθώντας το περιεκτικότατο video

Είδαμε φωτογραφικό υλικό της εποχής και συζητήσαμε. Από την κουβέντα, προέκυψε η ιδέα να φτιάξουμε ένα δέμα και να το στείλουμε «στον φαντάρο του ’40». Βάλαμε μέσα φάρμακα, γάζες, νερό, ξηρή τροφή, ζεστές κάλτσες και φανέλες. Τέλος, του γράψαμε και ένα γράμμα συμπαράστασης.

Αφού μάθαμε να τραγουδάμε υπερήφανα τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας, φτιάξαμε τα δικά μας φανταράκια (ιδέα και πατρόν από https://e-children.blogspot.com/2016/10/28.html )

Την ημέρα της γιορτής φορέσαμε τα γαλανόλευκα μας, παρελάσαμε και τραγουδήσαμε κουνώντας το περιστέρι της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ που φτιάξαμε με το τύπωμα της παλάμης μας!