ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Ιαν 20226

 

maxresdefault

        ενημέρωση-γονέων-6.1.22

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά σε όλους.

 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας, τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα 10-1-2022, παρά τον πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που έχει φέρει η μετάλλαξη Όμικρον, και μάλιστα σε παιδιά.

 

Αν και θα έχετε ήδη ενημερωθεί, οφείλουμε να τονίσουμε και από τη δική μας πλευρά τις αλλαγές που έχουν αποφασιστεί ως προς την ασφαλέστερη λειτουργία των σχολείων, οι οποίες εντοπίζονται κυρίως

α) στους διαγνωστικούς ελέγχους για τον Covid-19 και

β) στη διαχείριση των κρουσμάτων και των επαφών με κρούσμα.

 

Οι διαγνωστικοί έλεγχοι θα γίνονται ως εξής:

 

  1. Η διενέργεια 2 σελφ-τεστ την εβδομάδα (κάθε Δευτέρα και Πέμπτη) θα συνεχίσει να ισχύει, το ίδιο και η δήλωσή τους στην πλατφόρμα Edupass (κάθε Τρίτη και Παρασκευή αντίστοιχα), για όλους τους μαθητές – ανεμβολίαστους, εμβολιασμένους και νοσήσαντες.

 

  1. Ειδικά για την 1η εβδομάδα λειτουργίας μας θα χρειαστεί 1 παραπάνω σελφ-τεστ, το οποίο πρέπει να γίνει την Κυριακή 9-1-2022. Ήδη τα φαρμακεία χορηγούν 5 σελφ-τεστ για κάθε παιδί, 3 για την εβδομάδα που μας έρχεται και άλλα 2 για την επόμενη.

 

Αν υπάρξει κρούσμα σε τάξη:

 

  1. Κατ’ αρχήν, εξακολουθεί να ισχύει το 50%+1 ως ποσοστό κρουσμάτων για να διακοπεί η λειτουργία ενός τμήματος.

 

  1. Όλοι οι μαθητές του τμήματος θα υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ για 5 μέρες μετά την επαφή τους με το κρούσμα, ως εξής:

-οι ανεμβολίαστοι: 1η μέρα ράπιντ-τεστ / 2η μέρα σελφ-τεστ / 3η μέρα σελφ-τεστ / 4η μέρα σελφ-τεστ / 5η μέρα ράπιντ-τεστ,

-οι εμβολιασμένοι και οι νοσήσαντες (με πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ): 1η μέρα σελφ-τεστ / 3η μέρα σελφ-τεστ / 5η μέρα σελφ-τεστ .

Για τη διεξαγωγή των ράπιντ-τεστ σε δομή του ΕΟΔΥ θα χορηγείται σχετική βεβαίωση από το Σχολείο.

 

  1. Ο μαθητής που θα διαγνωστεί θετικός μπαίνει σε απομόνωση για τουλάχιστον 5 μέρες. Στη συνέχεια, αν δεν έχει συμπτώματα (και κυρίως πυρετό), η απομόνωση διακόπτεται και μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο, αφού όμως πρώτα έχει υποβληθεί σε αρνητικό σελφ-τεστ. Αν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό σελφ-τεστ ή ράπιντ-τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται.

 

Εύχομαι υγεία σε όλους

Ο Διευθυντής του Σχολείου, Θ. Καψωμάνης

από κάτω από: Νέες Ανακοινώσεις| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Flag Counter

 

Εδώ θα αναρτηθεί η περιγραφή για το σχολείο, π.χ. την ιστορία του, τους χώρους του, τις υποδομές και τον εξοπλισμό της σχολικής μονάδας.

Ιανουάριος 2022
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων