ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Απρ 201918


ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από το 100ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται η έναρξη της διαδικασίας εγγραφών στην Α΄ τάξη του Δημοτικού.
Οι εγγραφές θα γίνουν από 6 έως 20 Μαΐου 2019 και αφορούν παιδιά που έχουν γεννηθεί από 1/1/2013 ως 31/12/2013.
Τα δικαιολογητικά που χρειάζεται να προσκομίσουν οι γονείς είναι:
1. Βεβαίωση Φοίτησης από το Νηπιαγωγείο (όχι Πιστοποιητικό Φοίτησης, το οποίο εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων στις 15 Ιουνίου και θα διαβιβαστεί από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο εγγραφής).
2. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.), συμπληρωμένο από ιατρό.
3. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή (λογαριασμός Ηλεκτροδότησης ή Σταθερής Τηλεφωνίας). Δυνατότητα εγγραφής σε παιδί που διαμένει εκτός της περιφέρειας του σχολείου δίνεται μόνο σε παιδί του οποίου αδελφός ή αδελφή φοιτά ήδη στο Σχολείο μας.
4. Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού (ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια).
– Το Πιστοποιητικό γεννήσεως δεν προσκομίζεται από τους γονείς, αλλά το αναζητά το Σχολείο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
Παρακαλώ να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω:
– Όριο αριθμού μαθητών: τα 3 όμορα σχολεία της περιοχής μας (100ο, 24ο και 25ο), με βάση τον συνολικό αριθμό των προς εγγραφή παιδιών στην περιοχή, προγραμματίζουν την ίδρυση συνολικά 4 τμημάτων για το νέο σχολικό έτος (1, 1 και 2 αντίστοιχα). Το όριο εγγραφέντων μαθητών στο κάθε τμήμα είναι 22. Συνεπώς, αν ο αριθμός των αιτούντων προς εγγραφή μαθητών στο 100ο Δημοτικό υπερβαίνει τους 22, ο Διευθυντής του Σχολείου υποχρεούται (π.δ.79/1-8-17, άρθ.7) να αποστείλει στην αρμόδια για τις εγγραφές στην Α΄ δημοτικού Τριμελή Επιτροπή που έχει συστήσει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης πίνακα με τα ονόματα των παιδιών που διαμένουν στα όρια της σχολικής περιφέρειας του σχολείου μας με τις σχολικές περιφέρειες των 2 όμορων σχολείων, με βάση τον οποίο η Επιτροπή θα προβεί σε κλήρωση για το σε ποιο σχολείο θα φοιτήσουν τελικά τα παιδιά (από τη διαδικασία αυτή εξαιρούνται τα παιδιά των οποίων αδέλφια φοιτούν ήδη στο σχολείο μας).
– Εκπρόθεσμες εγγραφές: μετά τις 20 Μαΐου δεν είναι δυνατή η εγγραφή του παιδιού από το Σχολείο. Οι για λόγους ανωτέρας βίας εκπρόθεσμες εγγραφές στο δημοτικό γίνονται δεκτές με απόφαση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Θεσσαλονίκης και το παιδί τοποθετείται στο εγγύτερο της κατοικίας του σχολείο στο οποίο υπάρχει κενή θέση.
Ο Δ/ντής του Σχολείου,
Θ. Καψωμάνης

από κάτω από: Νέες Ανακοινώσεις| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Ιστορικό

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Flag Counter

 

Εδώ θα αναρτηθεί η περιγραφή για το σχολείο, π.χ. την ιστορία του, τους χώρους του, τις υποδομές και τον εξοπλισμό της σχολικής μονάδας.

Απρίλιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων