ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οκτ 201812

Ακόμα μια χρονιά η επέτειος του Μακεδονικού Αγώνα (1904-1908) τιμήθηκε  από τους μαθητές και από τους δασκάλους του Σχολείου μας. Τη γιορτή παρουσίασε στους μαθητές του σχολείου το Δ2 τμήμα του σχολείου με την δασκάλα τους κα. Σοφία Δημάκου. Τα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν. Παράλληλα προβλήθηκαν βίντεο που επιμελήθηκε η δασκάλα του ΣΤ1 κα. Μαρία Καραγιάννη.

από κάτω από: Νέες Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ    

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Οκτ 201811

Άλλη μία επιτυχία για το σχολείο μας.στον διαγωνισμό «Ο μικρός Ευκλείδης» 2017-2018.Συγχαρητήρια στα παιδιά της περσινής ΣΤ τάξης Μαρίνα Πεσκελίδου 1ο Βραβείο, Πατσέ Χρήστο 2ο Βραβείο και Δανάη Ρασκοπούλου 3ο Βραβείο. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ και στον δάσκαλό τους Νίκο Γκάνα.

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.

από κάτω από: Νέες Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!    

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2018-2019

Οκτ 20184

από κάτω από: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2018-2019    

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Σεπ 201828

H Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, ορίστηκε από το υπουργείο Παιδείας «5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018».

Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της ημέρας το σχολείο μας βράβευσε αρχικά έναν δικό της πρωταθλητή κόσμου με την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης (πόλο). Τον δικό μας Γιάννη Κεχαλάρη ο οποίος φοίτησε στο σχολείο μας την περίοδο 2008-2014. Την αναμνηστική πλακέτα απένειμε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Καψωμάνης. Ο γυμναστής του σχολείου κ. Πατονόπουλος μίλησε στα παιδιά για την τεράστια επιτυχία του Γιάννη , για τις δυσκολίες και τις θυσίες που κρύβει ο πρωταθλητισμός. Ακόμα κληρώθηκαν σταπαιδιά 4 ποδοσφαιρικές μπάλες και 7 σετ ξυλομπογιές του ΠΑΟΚ.

Στη συνέχεια το σχολείο αναχώρησε για το Περιβαλλοντικό Κέντρο της Θέρμης όπου εκεί τα παιδιά υλοποίησαν αθλητικές δράσεις και χάρηκαν ταυτόχρονα και την φύση.

από κάτω από: Νέες Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ    

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

Σεπ 201827

Αποτέλεσμα εικόνας για συγχαρητηρια

Ο Διευθυντής και το διδακτικό προσωπικό του 100ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης συγχαίρει την συνάδελφο Ευαγγελία Παπαθανασίου για την τοποθέτησή της ως συντονίστρια για την αειφορία στο 1ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ ύστερα από την Τοποθέτηση Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου στα Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού
Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Της ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και την αποχαιρετούμε με συγκίνηση μιας και την είχαμε τόσα χρόνια στο σχολείο μας. Όμως είμαστε χαρούμενοι θα συνεχίσουμε την συνεργασία μαζί της, καθώς και το δικό μας σχολείο υπάγεται στην περιφέρειά της οποίας θα έχει υπό την εποπτεία της ως συντονίστρια.

από κάτω από: Νέες Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!    

ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Σεπ 20186

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 στις 9.00 π.μ.

θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος αγιασμός εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς

στον αύλειο χώρο του σχολείου μας.

Θα διανεμηθούν τα σχολικά βιβλία στα παιδιά και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων – κηδεμόνων τους.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου εύχονται:

Αποτέλεσμα εικόνας για καλη σχολικη χρονια

από κάτω από: Νέες Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΑΓΙΑΣΜΟΣ    

Αποχαιρετισμός της ΣΤ΄ τάξης

Ιούλ 20183

13 Ιουνίου 2018: το 100ό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης αποχαιρετά μια υπέροχη Έκτη τάξη, σε μια πολύ ωραία εκδήλωση, οργανωμένη από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, τις εκπληκτικές μαμάδες των παιδιών και τον ακούραστο Σύλλογο Γονέων, που είναι κοντά μας σε κάθε εκδήλωση.
Τα παιδιά μας χόρεψαν, τραγούδησαν, θυμήθηκαν, συγκινήθηκαν, εντυπωσίασαν…
Κι εμείς οι εκπαιδευτικοί, θέλοντας να ανταποδώσουμε, και να ελαφρύνουμε λίγο τη φορτισμένη ατμόσφαιρα, τραγουδήσαμε ένα αποχαιρετιστήριο τραγούδι (διασκευή ενός τραγουδιού, που ακουγόταν πολύ στις φετινές εκδρομές!).
Καλή συνέχεια στο Γυμνάσιο και σ’ όλη τη ζωή σας, παιδιά! Θα μας λείψετε!

από κάτω από: Νέες Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αποχαιρετισμός της ΣΤ΄ τάξης    

Από τις εκδηλώσεις για το τέλος της σχολικής χρονιάς 2017-18

Ιούλ 20183

Άλλη μια σχολική χρονιά τελείωσε και όπως κάθε χρόνο οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου μας προγραμμάτισαν και παρουσίασαν πολλές εκδηλώσεις:

  • Την Τρίτη 29/05/2018 στις 8.30 π.μ. οι μαθητές του Ε1 με την δασκάλα τους κα. Μαρία Καραγιάννη παρουσίασαν θεατρικό με θέμα: «Η Άλωση της Πόλης».
  • Την Τετάρτη 30/05 στο Ολυμπιακό Μουσείο, στα πλαίσια των θεατρικών-πολιτιστικών Αγώνων «Ακτίς Ονείρου» το θεατρικό τμήμα που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων παρουσίασε την παράσταση «Ανα-θεώρηση» (Ώρα 8.30 μ.μ.), ενώ οι τελειόφοιτοι του σχολείου μας παρουσίασαν με το δάσκαλό τους κ. Νίκο Γκάνα τη θεατρική παράσταση «Ελένη» (Ώρα 9.45 μ.μ.), έργα για τα οποία βραβεύτηκαν αντίστοιχα με το «Βραβείο Συλλογικής Προσπάθειας» και το «Βραβείο Συγγραφής και Παρουσίασης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας» (η τελετή βράβευσης την Κυριακή 3/5).
  • Την Τετάρτη 6/6 το Γ1 και Γ2 με υπεύθυνη την κα. Άννα – Μαρία Χαντζή παρουσίασαν στις 10.00 π.μ. τα θεατρικά «Οι Θεοί του Ολύμπου» και «Ο τρωικός πόλεμος» στο αμφιθέατρο του σχολείου.  
  • Την Πέμπτη 7/06 και ώρα 11.30 οι μαθητές της Α’ τάξης με τη δασκάλα τους κ. Μίνα Τριανταφυλλίδου και το Ε2΄ με την υπεύθυνη των Αγγλικών κα. Νίκη Γακούδη και την υπεύθυνη των Εικαστικών κα. Γιώτα Σεβαστίδου, στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Αξίες ζωής στο σχολείο της συμπερίληψης», παρουσίασαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης το θεατρικό δρώμενο «Από τους μύθους του Αισώπου και όχι μόνο».
  • Την Παρασκευή 8/06 και ώρα 9.00 π.μ., στον αύλειο χώρο του σχολείου μας πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες Γυμναστικές Επιδείξεις με υπεύθυνο τον γυμναστή μας κ. Δημήτρη Πατονόπουλο.
  • Την Δευτέρα 11/6 το Δ1 με τη δασκάλα τους κα. Ευαγγελία Παπαθανασίου παρουσίασε στα παιδιά του σχολείου τη θεατρική παράσταση «Και οι κακοί έχουν ψυχή» στις 10.00 π.μ. και στις 7.30 μ.μ. στους γονείς .
  • Την Τρίτη 12/6 και ώρα 8.30 π.μ. η ΣΤ τάξη με τον δάσκαλο τους κ. Νίκο Γκάνα παρουσίασε στα παιδιά την θεατρική παράσταση «Ελένη» (και το ίδιο βράδυ στις 8.30 μ.μ. στους γονείς), ενώ στις 10.30 π.μ. η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε συναυλία στο Αμφιθέατρο του σχολείου και παρουσίασε μουσικό εκπαιδευτικό παιχνίδι.
  • Την Τετάρτη 13/6 ώρα 8.30 π.μ., οι μαθητές της Α’ τάξης παρουσίασαν στα παιδιά το θεατρικό δρώμενο «Από τους μύθους του Αισώπου και όχι μόνο».
  • Την ίδια μέρα και ώρα 19.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης των μαθητών μας της Στ΄ τάξης.
  • Την Πέμπτη 14/06 και ώρα 8.30 π.μ. το Δ2 με την δασκάλα τους κα. Όλγα Ντώντη-Φλώρου παρουσίασε το θεατρικό «Το αμίλητο νερό», στα πλαίσια Περιβαλλοντικού προγράμματος για «Το Νερό».
από κάτω από: Νέες Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Από τις εκδηλώσεις για το τέλος της σχολικής χρονιάς 2017-18    

Εκδρομή στην Αθήνα

Ιούν 201828

Από τις 12 έως τις 14 Μαΐου η ΣΤ τάξη του Σχολείου μας πραγματοποίησε την 3ήμερη επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων και στην Αθήνα. Με 22 υπέροχα παιδιά, 23 καταπληκτικούς γονείς και 2 τέλειους συνοδούς από το πρακτορείο Ηρόδοτος, οι 2 συμμετέχοντες δάσκαλοι ξεναγηθήκαμε στο  Μουσείο Ακρόπολης, στην Πλάκα (από το Μουσείο σχολικής Ζωής), το Καλλιμάρμαρο, το Ζάππειο, τον Εθνικό Κήπο, την Πλατεία Συντάγματος (για την Παρέλαση των Ευζώνων), την Παλιά Βουλή, τη Βουλή και την Ακρόπολη, ενώ συμμετείχαμε και σε κλασσικό ελληνικό γλέντι! Μία τέλεια εκπαιδευτική εκδρομή!

      

από κάτω από: Νέες Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκδρομή στην Αθήνα    

Από τις τελευταίες διδακτικές επισκέψεις της φετινής χρονιάς

Ιούν 201828

Την Πέμπτη 24 Μαΐου τα τμήματα Γ1 και Γ2 συμμετείχαν σε πρόγραμμα για το Δάσος οργανωμένο από την ομάδα «Μικροί Ήρωες» στο δάσος του Σέιχ Σου, μαθαίνοντας, διασκεδάζοντας και δείχνοντας τη δημιουργικότητά τους.

  

Την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Μαΐου τέλος, τα τμήματα Δ1 και Δ2 επισκέφτηκαν την ανασκαφή του προϊστορικού οικισμού της Τούμπας, ενός χώρου τόσο σημαντικού και τόσο κοντινού μας, αλλά από την άλλη και τόσο άγνωστου, συμμετέχοντας σε ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα που σχεδίασαν και υλοποίησαν οι υπεύθυνοι για την ανασκαφή αρχαιολόγοι από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Α.Π.Θ., τους/τις οποίους/ες και ευχαριστούμε.

από κάτω από: Νέες Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Από τις τελευταίες διδακτικές επισκέψεις της φετινής χρονιάς    
« Παλιότερα άρθρα

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Flag Counter
Οκτώβριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Σεπ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων