Μαρ 16
27

Εμπειρίες από τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα Erasmus+ “Power up! Get active for your future!”

Κάτω από (Άρθρα) από στις 27-03-2016 και με ετικέτα ,

Στη συνέχεια παραθέτουμε εντυπώσεις, εμπειρίες, προσδοκίες και κρίσεις μαθητών του σχολείου μας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ “Power up! Get active for your future!”.

Με δικά τους λόγια, λοιπόν…

iky_erasmus_plus-180x90

«Εδώ και ένα χρόνο είναι ενεργό ένα πρόγραμμα Erasmus στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μου, ως εκπρόσωπος της Ελλάδος. Εκτός από το σχολείο μου συμμετέχουν και σχολεία από τις υπόλοιπες χώρες που είναι στο πρόγραμμα, Γερμανία, Ρουμανία, Γαλλία, καθώς και Ισπανία. Κομμάτι της δράσης του προγράμματος είναι και η ανταλλαγή μαθητών, δέκα από κάθε χώρα. Η χώρα μας ήταν η πρώτη χώρα υποδοχής. Ομάδες μαθητών από τις υπόλοιπες χώρες ήρθαν στην Ελλάδα και φιλοξενήθηκαν από Έλληνες μαθητές…» (Μάκης Χ., τάξη Γ)

«Το πρόγραμμα Erasmus+ στο οποίο συμμετέχω από πέρυσι μου έχει δώσει ευκαιρίες που άλλοι άνθρωποι μπορεί να μην είχαν ποτέ και μέσω αυτού έχω γνωρίσει τον πολιτισμό, τη νοοτροπία και την καθημερινή ζωή ανθρώπων από άλλες χώρες της Ευρώπης, κάτι που σίγουρα θα είναι σημαντικό για τη μελλοντική ζωή μου…» (Γεωργακόπουλος-Τόλης Γ., τάξη Β)

«…Μέσα από αυτό το πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών έμαθα πολλά για τα έθιμα και την κουλτούρα των ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν σε αυτό… έκανα καλή εξάσκηση στην αγγλική γλώσσα και όχι μόνο… έκανα νέους φίλους, ενώ παράλληλα μπόρεσα να μάθω πολλά πράγματα για την καθημερινή ζωή των Ευρωπαίων πολιτών…» (Αναστασόπουλος Γ., τάξη Β)

«…Γνώρισα πάρα πολλούς ανθρώπους από τόσο μακρινές χώρες όπως η Ισπανία, η Ρουμανία κ.ά. και ποτέ δεν φανταζόμουνα ότι είχα τόσο πολλά πράγματα να πω, λες και με αυτούς ζούσαμε στην ίδια γειτονιά… Όλοι μαζί για 7 ημέρες φτιάξαμε μια νέα γειτονιά και έναν κοινό κώδικα γλώσσας και συμπεριφοράς. Όταν πλέον ήρθε η μέρα να χωρίσουμε, νιώσαμε σαν να αποχωριζόμασταν ανθρώπους που ζήσαμε μαζί πολλά χρόνια…» (Σφαιροπούλου Σ., τάξη Β)

«…Ήταν μια εβδομάδα ανταλλαγής εμπειριών, συζητήσεων, παιχνιδιών. Από τη δράση αυτή προέκυψαν πολλές φιλίες. Ήταν σίγουρα μια ανεκτίμητη εμπειρία που θα τη θυμάμαι…» (Καραμήτσος Δ., τάξη Γ)

«Τα τελευταία δύο χρόνια στο πρόγραμμα αυτό είχα εμπειρίες που ποτέ δεν νόμιζα ότι θα αποκτούσα. Γνώρισα καινούργιους φίλους, έμαθα για άλλες χώρες, είχα την ευκαιρία να μάθω για νέους πολιτισμούς και να γνωρίσω την Ευρώπη μέσα από δραστη- ριότητες τις οποίες οργάνωσαν οι καθηγητές και υπεύθυνοι του προγράμματος…» (Κρανά Δ., τάξη Γ)

power-up-get-active-for-your-future-03s

«Η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα Erasmus+ τον προηγούμενο Ιανουάριο με άφησε γεμάτο αξέχαστες εμπειρίες, νέους καλούς φίλους και πιο εύκολη και αποτελεσματικότερη χρήση των αγγλικών… Τέλος, με βοήθησε να πάψω να είμαι προκατειλημμένος απέ- ναντι στους άλλους χωρίς να τους ξέρω!…» (Λέκκας Θ., τάξη Γ)

«…Με το πρόγραμμα αυτό έκανα πολλούς φίλους, όχι μόνο από τα παιδιά που ήρθαν στην Ελλάδα αλλά και με άτομα που απλώς είναι μέλη του προγράμματος. Το πρόγραμμα αυτό είναι πάρα πολύ ωφέλιμο για εμάς τα παιδιά, όχι μόνο λόγω της επταήμερης επίσκεψης αλλά και από τις δραστηριότητες τις οποίες κάνουμε…» (Μάκης Χ., τάξη Γ)

«…Οι εργασίες των μαθητών είχαν πολύ ενδιαφέροντα θέματα, δηλαδή τα παραδοσιακά φαγητά της χώρας τους, τη μουσική, τους χορούς και τα έθιμά τους. Οι μέρες που περάσαμε ήταν αξέχαστες…»  (Καραλή Ρ., τάξη Γ)

«…Η φιλοξενία ενός μαθητή από έναν άλλο βελτιώνει την κοινωνικότητα…» (Μάκης Χ., τάξη Γ)

«…Αυτό το ταξίδι με προετοίμασε για το μέλλον μου. Το πιο σημαντικό: έζησα αξέχαστες στιγμές χαράς και ενθουσιασμού και με άφησε γεμάτο αναμνήσεις που θα έχω για πάντα στο μυαλό μου…» (Γεωργακόπουλος-Τόλης Χ., τάξη Β)

«…Προετοιμάστηκα για τη μελλοντική μου αναζήτηση στην αγορά εργασίας και συμμετείχα σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, με τις οποίες… I powered up και έγινα fit για το μέλλον. Όλη η εμπειρία του Erasmus+ θα μείνει για πάντα αποτυπωμένη στο μυαλό μου…» (Κανδρέλη Π.-Μ., τάξη Β)

«…Μάθαμε πολλά και πάνω απ’ όλα διασκεδάσαμε!» (Παργινός Α., τάξη Β)

«…Το ταξίδι μου για τη Ρουμανία, που θα πραγματοποιηθεί σε λίγο καιρό, είμαι σίγουρη ότι θα είναι εξίσου ωραίο και ανυπομονώ να γνωρίσω τη χώρα αυτή και να εκπροσωπήσω τη χώρα μου.» (Καραλή Ρ., τάξη Γ)

«…Τα συναισθήματα που νιώθω είναι ένα μείγμα ενθουσιασμού, χαράς, δέους και άγχους. Εφόσον δεν έχω ταξιδέψει πολλές φορές στο εξωτερικό, ανυπομονώ για το ταξίδι, μιας και θα γνωρίσω κάτι καινούριο και θα δημιουργήσω αναμνήσεις που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Πέρα από τα θετικά συναισθήματα, είμαι αγχωμένος, διότι ως άνθρωπος φοβάμαι το «άγνωστο». Δεν ξέρω κατά πόσο η ζωή των ανθρώπων που θα με φιλοξενήσουν διαφέρει από τη δική μου και αν θα μπορέσω να αντεπεξέλθω απόλυτα στις απαιτήσεις του ταξιδιού…» (Γεωργακόπουλος-Τόλης Γ., τάξη Β)

«…Πιστεύω πως θα περάσω αξέχαστες – γι’ ακόμα μια φορά – στιγμές! Το παιδί που θα με φιλοξενήσει είναι πολύ συμπαθητικό, ξέρει πολύ καλά αγγλικά και έχουμε πολλά κοινά ενδιαφέροντα, πράγμα που σημαίνει πως μάλλον οι προσδοκίες μου θα πραγματοποιηθούν…» (Λέκκας Θ., τάξη Γ)

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ERASMUS+ που υλοποιεί το σχολείο μας από το 2014 μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας, στην ελληνική ιστοσελίδα και στην ιστοσελίδα  «Power up!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *