Η ιστορία του σχολείου μου: Μια ξεχωριστή γιορτή

2 Δεκεμβρίου 2015 ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ

         Στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Νοεμβρίου η τελετή απονομής βραβείων του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού διαγωνισμού με θέμα << Η ιστορία του σχολείου μου>>

             H αίθουσα του αμφιθεάτρου, αποδείχθηκε πολύ μικρή όχι μόνο για να χωρέσει μαθητές και εκπαιδευτικούς που ήρθαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και για όλα αυτά τα όμορφα συναισθήματα που γέννησαν οι δουλειές των παιδιών.

            Στον διαγωνισμό που διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας συμμετείχαν εκατοντάδες σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα.

          Τα Νηπιαγωγεία συμμετείχαν με εικαστικές συνθέσεις, ενώ τα  Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια με ταινίες μικρού μήκους και πολυμεσικές παρουσιάσεις (power point) .

Πολλά σχολεία από όλες τις γωνιές της Ελλάδας έλαβαν τιμητικές διακρίσεις παρουσιάζοντας σημαντικά δείγματα δουλειάς, που ανέδειξαν την ιστορία του σχολείου τους μέσα από αρχειακή έρευνα, συνεντεύξεις και μαρτυρίες.

Ανάμεσα σε αυτά το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου-Κορδελιού τιμήθηκε με το  Βραβείο Πρωτότυπης Δημιουργίας  για την εργασία που ετοίμασαν μαθητές του Σχολείου μας με την επιμέλεια της κ.Αμβροσίδου Αναστασίας και της Διευθύντριας κ.Παπαγιαννοπούλου Ζωής

Ο υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Καθηγητής Θεοδόσης Πελεγρίνης απονέμοντας Βραβεία στα  Σχολεία που διακρίθηκαν επεσήμανε ότι «η ψηφιακή δημιουργία μπορεί να αναδείξει τον πλουραλισμό δράσεων του Ελληνικού σχολείου.

Σημειώνεται ότι τα βραβευμένα έργα του διαγωνισμού θα αναρτηθούν και στην πλατφόρμα μαθητικής δημιουργίας της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης

(www.i-create.gr) και του ΕΚΕΔΙΣΥ (http://www.ekedisy.gr/mousio-proforikis-istorias/). 

 

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση πατώντας εδώ:

Αναρτήθηκε στο authorSTREAM από τον/την zoe294861

η επιτροπή

 

με τον Ευγένιο Τριβιζά

με τον Ευγένιο Τριβιζά

η αφίσα

απονομή

απονομή

Δημοσιευμένο στην κατηγορία  Διακρίσεις .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Το ιστολόγιο του 1ου Δημοτικό Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης μετακόμισε!!!
Βρείτε όλα τα νέα του σχολείου στο

Ιστορικό

Πρόσφατα άρθρα

Δεκέμβριος 2015
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Σαν σήμερα

25/4/1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση