Ιαν 11
25

Η Φυσική Αγωγή θύμα του «νέου σχολείου»

Κάτω από (Σχ. Χρονιά 2010-11) από στις 25-01-2011

Συναδέλφισες, συνάδελφοι

Ένα από τα θύματα του «νέου σχολείου», του σχολείου της αγοράς όπως το λέμε εμείς, είναι και η Φυσική Αγωγή.
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ  οδηγεί το μάθημα  της Φ.Α. σε υποβάθμιση, την ίδια στιγμή που υπάρχουν πολλά κενά  στα σχολεία και χιλιάδες γυμναστές παραμένουν άνεργοι.
Ένα από τα χαρακτηριστικά αυτής της πολιτικής είναι  οι δηλώσεις του  Γ.Γ του ΥΠΔΒΜΘ Β. Κουλαϊδή ότι  το μάθημα της Φ.Α.  μπορούν να το κάνουν δάσκαλοι όπου υπάρχουν κενά γυμναστών. Μετά από αυτό, κάποιοι προϊστάμενοι σε πολλές περιοχές  (κυρίως στη Αττική) «σαν έτοιμοι από καιρό» καλούν τους  δάσκαλους να καλύπτουν τα κενά της Φ.Α. κάνοντας το μάθημα της Γυμναστικής.  Με την τακτική αυτή απαξιώνουν το μάθημα και οδηγούν χιλιάδες γυμναστές σε απόγνωση.
Είναι η ίδια πολιτική του ΥΠΔΒΜΘ  που οδήγησε σε κατάργηση ή υπολειτουργία τα αθλητικά σχολεία καταργώντας αρχικά τη μεταφορά των μαθητών κι ύστερα αποφασίζοντας την αναστολή τους τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής  χρονιάς
Στο νόμο Αχαΐας υπάρχουν πολύ μεγάλες ελλείψεις γυμναστών αλλά και άλλων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (Μουσικής, Αγγλικών κτλ) στα ολοήμερα σχολεία. Ουσιαστικά μεγάλος αριθμός ολοήμερων σχολείων λειτουργεί μόνο με το δάσκαλο ενώ η διοίκηση και το υπουργείο δεν κάνει τίποτα για να καλύψει τα κενά.
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι αθλητικό υλικό δεν έχει χορηγηθεί στα σχολεία τα τελευταία τρία χρόνια. Αυτό σημαίνει πως  όσες Σχολικές  Επιτροπές  έχουν χαμηλό προϋπολογισμό οι σχολικές μονάδες δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη εποπτικά μέσα (μπάλες) για το μάθημα της Γυμναστικής και το κενό αυτό καλούνται να πληρώσουν οι οικογένειες των μαθητών ή οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία
  • Άμεση χορήγηση αθλητικού υλικού
  • Καμία συμμετοχή των μαθητών στην αγορά αθλητικού υλικού

Αντεπίθεση και λαϊκή συμμαχία για το σχολείο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών!

Άνοιξε το σαν έγγραφο Word



Αφήστε μια απάντηση