Εισαγωγή στον Προγραμματισμό H/Y (Python Language)

Από το μάθημα αυτό θα ξεκινήσουμε κάτι νέο…

Θα γνωρίσουμε τον εσωτερικό κόσμο των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Τον κόσμο που δεν μπορούμε ν’ αγγίξουμε, αλλά έχουμε τη δυνατότητα να τον αντιληφθούμε, με τη φαντασία μας και το μεράκι που κρύβουμε βαθιά μέσα στο μυαλό μας…

Ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε έναν «Πύθωνα».

Θα ξεκινήσουμε με το πρώτο κεφάλαιο “Not all snakes will squish you” του βιβλίου Snake Wrangling For Kids

Το βιβλίο το βρήκα στην ιστοσελίδα https://code.google.com/p/swfk/ και διανέμεται δωρεάν σε τρεις εκδόσεις:

  • Windows Edition
  • Mac Edition
  • Linux Edition

Τη γλώσσα Python στην έκδοση την τελευταία (3.4.0) μπορείτε να την κατεβάσετε από  εδώ.

Ένα από τα δωρεάν προγράμματα IDE για να προγραμματίσετε σε γλώσσα Python είναι το PyCharm της εταιρείας JetBrains. Την εφαρμογή για την κοινότητα (δωρεάν) μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.

Σχετικά με ΖΑΦΕΙΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Είμαι καθηγητής πληροφορικής διορισμένος στη δημόσια εκπαίδευση από το σχολικό έτος 2005-2006. Δίδαξα στο Γυμνάσιο Σμίνθης του νομού Ξάνθης, 1 Ενιαίο Λύκειο Ξάνθης, ΤΕΕ Γλαύκης του νομού Ξάνθης, Γυμνάσιο και Λύκειο Πρώτης του νομού Σερρών, Γυμνάσιο Νέου Σουλίου Σερρών, Γυμνάσιο Αγίου Πνεύματος Σερρών, Γυμνάσιο Γαζώρου Σερρών, 1ο ΕΠΑ.Λ. Νέας Ζίχνης Σερρών, 5ο Γυμνάσιο Σερρών, Δημοτικό-Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Όμηρος Κορυτσάς στην Αλβανία.
Αποφοίτησα από το ΤΕΦΑΑ Σερρών το ακαδημαϊκό έτος 1999-2000 και από το Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης του Τμήματος Πληροφορικής το ακαδημαϊκό έτος 2003-2004.
Κατέχω ένα μεταπτυχιακό τίτλο του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ του πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο με τίτλο «Μοντέλα Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών Μονάδων». Παρακολουθώ δεύτερο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Κύπρου στα Πληροφοριακά Συστήματα.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: 8.1 Klasë VIIIa, 8.2 Klasë VIIIb, 8.3 Klasë VIIIc, 9.1 Klasë IXa, 9.2 Klasë IXb, 9.3 Klasë IXc, Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *