Αιμοδοσία από το 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής

aimodosia-002

Το 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής, συνεχίζοντας μια συνεργασία που εδώ και πολλά χρόνια έχει οικοδομηθεί και με τον σύλλογο αιμοδοτών Ροδόπης και με την ομάδα αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, οργανώνει και φέτος εθελοντική δράση αιμοδοσίας στις 27-03-2017 και 04-04-2017, στον χώρο των εργαστηρίων της ειδικότητας Αισθητικής του Ε.Κ. και με τον απαραίτητο εξοπλισμό της ομάδας αιμοληψίας. Εκτιμάται ότι στη δράση αυτή θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 140 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου και πολλοί εκπαιδευτικοί του συλλόγου καθηγητών.

aimodosia_logo

Σύνδεση με Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής

837644https://www.youtube.com/watch?v=6ma8K-N_PSE

Δίπλα στο επίσημο σχολείο υπάρχει και ένα δεύτερο, αθέατο, διακριτικό. Αυτό ξεκινά όταν χτυπάει το κουδούνι της λήξης των μαθημάτων και το ωρολόγιο πρόγραμμά του είναι διαφορετικό: πιο ρευστό, πιο ελεύθερο, προσαρμοσμένο στα ενδιαφέροντα και το μεράκι μαθητών και καθηγητών. Η ύλη των μαθημάτων του επιλέγεται αβίαστα από όλους τους εμπλεκομένους και τα μαθήματα δεν έχουν τη συνήθη μορφή που γνωρίζουμε, αλλά βασίζονται, εκτός από τη μελέτη, στην έρευνα, στο βίωμα και στη συλλογική δουλειά. Γι’αυτό και το ενδιαφέρον των μαθητών είναι, κατά κανόνα, μεγάλο και συχνά γίνεται ενθουσιασμός, έμπνευση, υπέρβαση. Αυτό το «δεύτερο σχολείο» της ελεύθερης συλλογικής δημιουργίας που περιλαμβάνεται στη ζώνη των Σχολικών Δραστηριοτήτων, εκτός ωρών λειτουργίας του σχολείου και εντός του πολύτιμου ελεύθερου χρόνου μαθητών και εκπαιδευτικών, μπορεί και κάνει μικρά θαύματα: τέτοιο ήταν κι αυτό που μας επιφύλαξαν οι 18 μαθητές του 3ου Γυμνασίου Κομοτηνής και ο επόπτης καθηγητής τους Δημήτρης Πρασόπουλος την 10η Μαρτίου 2017 σε μια μικρή σχολική αίθουσα που άνοιξε ένα μεγάλο παράθυρο στον ουρανό. Εκπαιδευμένοι από πολύ καιρό οι μαθητές, με την αγωνία και την έξαψη της μεγάλης στιγμής που για μήνες περίμεναν και προσεκτικά προετοίμαζαν, συνδέθηκαν με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και συνομίλησαν επιτυχώς με τον κοσμοναύτη τωρινό διοικητή του Sjane Kimbrough, ο οποίος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους, λύνοντας όσες απορίες τους ανέκυψαν από την πολύμηνη μελέτη του διαστήματος που προηγήθηκε της επικοινωνίας με τον Σταθμό. Τα 6 λεπτά της επικοινωνίας αυτής ήταν το επιστέγασμα μιας προσπάθειας που απέφερε εξαιρετικούς καρπούς: ενθουσιασμό για τη γνώση, εμπέδωσή της μετά από ακούραστη μαθητεία (οι 18 μαθητές απάντησαν με επάρκεια σε όλες τις ερωτήσεις/απορίες που τους έθεσαν στην αρχή της εκδήλωσης οι υπόλοιποι συμμαθητές τους), πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας, άνοιγμα στην ευρύτερη κοινωνία (συνεργασία με μέλη των συλλόγων Ραδιοερασιτεχνών Θράκης και Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης), είσοδο στον γοητευτικό κόσμο της επιστήμης και τον συμπαντικό Λόγο. Πρόκειται για ένα μάθημα ζωής που θα μείνει βαθιά χαραγμένο στη μνήμη όχι μόνον των μαθητών αλλά και όσων είχαμε την τύχη να είμαστε εκεί και να μοιραζόμαστε τη συγκίνησή τους. Σε μια κοινωνία που αναζητά καταπτοημένη αξίες αναφοράς, ο εκπαιδευτικός κόσμος της Θράκης μπορεί να μας αναπτερώνει ακόμα το ηθικό. Αισθανόμαστε ευγνώμονες σε ένα ακόμη σχολείο της Θράκης, αυτή τη φορά στο 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, που συντηρεί την ελπίδα μας.

Επιμόρφωση (Ιστορία, Τέχνη)

Κάτω από: Πολιτιστικά | ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΙΔΕ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ
Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 1:16 μμ |

Chios_Massacre

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, δια του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, και Αθλητισμού Κομοτηνής, οργανώνει επιμορφωτική εκδήλωση με τίτλο «Η διεθνική διάσταση της Ελληνικής Επανάστασης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την 21η Μαρτίου 2017, ώρα 18.30΄, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής (Σαμοθράκης 12).
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
1. Διεθνοποίηση της Ελληνικής Επανάστασης – Ελπίδα Βόγλη, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης
2. Η ελληνική επανάσταση στο έργο του Delacroix – Κική Χριστοδούλου, Ιστορικός Τέχνης, Μουσειολόγος
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση ypsd@dide.rod.sch.gr το αργότερο ως τις 17/03/2017.

Εκπαιδευτική Ρομποτική στη Ροδόπη

images

Εκπαιδευτική ρομποτική, Ροδόπη

Σχολεία της Ροδόπης και χορός

Dancing_To_Connect_c_StavrosPetropoulos

Χορεύω, άρα επικοινωνώ: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση.

Παραστάσεις
Κομοτηνή: 25 ΦΕΒ | 19:00
Αθήνα: 12 ΜΑΡ | 19:00

Πληροφορίες:http://www.sgt.gr/gre/SPG1708/

Επιστημονικό θεατρικό περιοδικό «Σκηνή»

MASKES

https://ejournals.lib.auth.gr/skene

thetre

Περιοδικά Καλλιτεχνικής Πρωτοπορίας των αρχών του 20ού αιώνα

00cover

dada

αρχείο λήψης (1)

http://www.openculture.com/2017/03/download-influential-avant-garde-magazines-from-the-early-20th-century.html

Νοιάζομαι και δρω: ενεργοί πολίτες

αρχείο λήψης

http://noiazomaikaidrw.gr/

Εθελοντική Αιμοδοσία

αιμοδοσία

H Ε.Λ.Μ.Ε. Ροδόπης και η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης δια της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Ροδόπης, τη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης, το Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ροδόπης και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής, συνδιοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία τη Δευτέρα 30-1-2017, τιμώντας την ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών, στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής από τις 09:30 π.μ. μέχρι τις 13:30 μ.μ.
Είμαστε βέβαιοι ότι οι εκπαιδευτικοί της Ροδόπης θα ανταποκριθούν με ευαισθησία σε αυτή την πρόσκληση αλληλεγγύης προσφέροντας σιγουριά και ελπίδα στους συμπολίτες μας και ανακούφιση στη χώρα μας που «αιμορραγεί» εισάγοντας το αίμα που έχουμε ανάγκη.
Είναι η έβδομη φορά που η Εκπαιδευτική Κοινότητα διοργανώνει τέτοιας κλίμακας εθελοντική αιμοδοσία και η φιλοδοξία μας είναι να καθιερώσουμε σε ετήσια βάση αυτή την προσφορά αίματος και ζωής από τους εκπαιδευτικούς.

Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους

!cid_image001_jpg@01D27566

Επόμενη Σελίδα: »