Ιστορική συλλογή σχολικών εγχειριδίων

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΙΔΕ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ
Παρασκευή, 28 Σεπτέμβριος 2018 2:01 μμ |

http://e-library.iep.edu.gr/iep/index.html

Ελληνική Γλώσσα, προτάσεις του ΚΕΓ

http://greeklanguage.gr/2018/09/27/%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AD%CE%B1%CF%82-2000-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-3/

5ο Συνέδριο Ακουστικής Οικολογίας

Κάτω από: Περιβαλλοντική | ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΙΔΕ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ
Τετάρτη, 12 Σεπτέμβριος 2018 9:56 πμ |

http://sound.sch.gr/acouexpedu/

Εκπαιδευτικό υλικό για τα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων

Χρήσιμοι σύνδεσμοι.

http://e-yliko.minedu.gov.gr/

Καλή σχολική χρονιά!

Συνάντηση παρουσίασης προγραμμάτων, Μάιος 2018
Ένα μικρό αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν στα γυμνάσια και λύκεια της Ροδόπης κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους παρουσιάστηκε την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής.
Η διαθεματικότητα και η διεπιστημονικότητα των προγραμμάτων αποτυπώθηκαν όχι μόνον στη συνεργασία καθηγητών διαφορετικών ειδικοτήτων σε κάθε πρόγραμμα, αλλά και στην πολυσχιδία των θεμάτων. Η Τοπική Ιστορία (Δέσποινα Καλογεράκη, Έφη Καραπούλη, Κατερίνα Σαλαμβά και Νατάσα Καραμπιμπέρη), από την αρχαιότητα ως τη νεότερη Ιστορία, ακουλουθήθηκε από ενδιαφέρουσες περιηγήσεις σε αστικά τοπία της Κομοτηνής (Ευθαλία Κονταξή, Σοφία Σουβατζόγλου), αλλά και πρωτότυπες καταδύσεις στον πολύπλοκο ψυχισμό των εφήβων (Θανάσης Παπαστάμου, Γιώτα Μπλάνα, Ευδοξία Κίναλη), των οποίων η δημιουργικότητα αποτυπώνεται στη ρομποτική (Γλυκερία Φωτιάδου), στην ενασχόληση με τη λογοτεχνία (Σιρλώπη Χρυσάνθη, Παπαδοπούλου Ευθυμούλα), το θέατρο (Ελένη Κοκοβίδου), την προστασία του περιβάλλοντος (Ταμάρα Τσιατλακίδου, Κλεονίκη Μαϊστρέλλη, Μαρία-Λώρα Γκανούλη), αλλά και την υγιεινή διατροφή (Ροδόπη Τσιβίκη, Ζωή Σαπουνίδου, Ελεονώρα Νικολάου). Με αναρτημένα πόστερ κοινοποιήθηκε πρόγραμμα ετυμολόγησης επιστημονικών όρων των φυσικών επιστημών (Ευαγγελία Δήμου, Άννα Ιορδανίδου), αλλά και τα γεωμυθολογικά μονοπάτια που ακολούθησαν μαθητές του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής, ανακαλύπτοντας τη μαγική διασύνδεση αρχαίων μύθων με τη μητέρα γη (Μαρία Τενεκετζή).
Τα σχολεία που εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση ήταν τα 4 γυμνάσια της Κομοτηνής, το Μουσικό Σχολείο, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Κομοτηνής, το Γυμνάσιο Ιάσμου, το 1ο ΕΠΑΛ, το Μειονοτικό Γυμνάσιο/Λύκειο Κομοτηνής, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Κομοτηνής και το 1ο ΓΕΛ..
<aΣυνάντηση ανατροφοδότησης


Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ροδόπης, δια του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων και σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής, διοργανώνει συνάντηση παρουσίασης προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018, στις 18.30 και στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρουσιάσεις
Α. Τοπική Ιστορία
Δέσποινα Καλογεράκη, ΠΕ01, Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, «Ματιές στην Τοπική Ιστορία: το Παπίκιο Όρος, ο Άθως της Θράκης»
Έφη Καραπούλη, ΠΕ02, 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, «Ανιχνεύοντας την Εβραϊκή Κοινότητα της Κομοτηνής με αφορμή ένα μνημείο»
Σαλαμβά Αικατερίνη, Καραμπιμπέρη Αναστασία, 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, «Μαθητές υιοθετούν το Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας και ξεναγούν τους συμμαθητές τους»
Β. Αστικά τοπία
Κονταξή Ευθαλία, ΠΕ11, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Κομοτηνής, «Φωτογραφίζω την πόλη μου»
Σουβατζόγλου Σοφία, ΠΕ02, 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, «Κομοτηνή: η φυσιογνωμία μιας πόλης»
Γ. Αυτογνωστικές απόπειρες
Μπλάνα Παναγιώτα, ΠΕ02, Γυμνάσιο Ιάσμου, «Θεατρικό Εργαστήρι: η ΑΒ της εφηβείας»
Παπαστάμου Αθανάσιος, ΠΕ82, 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής, «Ανάπτυξη προσωπικών, κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων»
Δ. Επιστήμη και Τεχνολογία
Φωτιάδου Γλυκερία, ΠΕ86, 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, «Ομάδα ρομποτικής»
Ε. Λογοτεχνία
Σιρλώπη Χρυσάνθη, Παπαδοπούλου Ευθυμούλα, Λίτσος Ευάγγελος, ΠΕ02, 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, «Παππού Αλέξανδρε, πες μας μια ιστορία: Γνωριμία με το έργο του Παπαδιαμάντη μέσα από θεατρικά δρώμενα»
ΣΤ. Οικολογική συνείδηση
Τσιτλακίδου Ταμάρα, ΠΕ02, Μειονοτικό Γυμνάσιο/Λύκειο Κομοτηνής, «Στολίζουμε τον κήπο μας»
Γκανούλη Μαρία Λώρα, ΠΕ04.04.50 και Κλεονίκη Μαιστρέλλη, ΠΕ02.50, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Κομοτηνής, «Διαχειρίζομαι τα απορρίμματα-Ανακυκλώνω»
Ζ. Υγιεινή διατροφή
Τσιβίκη Ροδόπη, ΠΕ15, Σαπουνίδου Ζωή, ΠΕ10 και Νικολάου Ελεονώρα, ΠΕ16, ΕΕΕΕΚ, «Διατροφή»
Αναρτημένα πόστερ
Κοκοβίδου Ελένη, Τενεκετζή Μαρία, ΠΕ02, 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής, «Θεατρικό Αναλόγιο» και «Γεωμυθολογικά μονοπάτια»
Δήμου Ευαγγελία, ΠΕ02, Ιορδανίδου Άννα, ΠΕ04.04, Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, «Έτοιμοι να ετυμολογήσουμε…;»

Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας


Program teliko ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ 10-4-2018

Σεμινάριο Τοπικής Ιστορίας

PROFORIKI_ISTORIA (1)

Εκδήλωση για τον Διονύσιο Σολωμό


Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ροδόπης, δια των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων και σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής, διοργανώνουν την επιμορφωτική εκδήλωση «Πτυχές του σολωμικού έργου και της διδασκαλίας του» τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, στις 19.00-20.30 και στο Αμφιθέατρο του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής. Εισηγήτρια θα είναι η Κατερίνα Δεμέτη, αρχαιολόγος και υπεύθυνη του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων. Αποσπάσματα από το σολωμικό έργο θα διαβάσει η Στέλλα Λεοντοπούλου, φιλόλογος αγγλικής φιλολογίας. Προλογίζει η Ζωή Γαβριηλίδου, Κοσμητόρισσα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ.Π.Θ.
Δηλώσεις συμμετοχής αποστέλλονται στη διεύθυνση ypsd@dide.rod.sch.gr ως τις 16/03/2018.

Επόμενη Σελίδα: »