Συνάντηση παρουσίασης προγραμμάτων, Μάιος 2018
Ένα μικρό αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν στα γυμνάσια και λύκεια της Ροδόπης κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους παρουσιάστηκε την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής.
Η διαθεματικότητα και η διεπιστημονικότητα των προγραμμάτων αποτυπώθηκαν όχι μόνον στη συνεργασία καθηγητών διαφορετικών ειδικοτήτων σε κάθε πρόγραμμα, αλλά και στην πολυσχιδία των θεμάτων. Η Τοπική Ιστορία (Δέσποινα Καλογεράκη, Έφη Καραπούλη, Κατερίνα Σαλαμβά και Νατάσα Καραμπιμπέρη), από την αρχαιότητα ως τη νεότερη Ιστορία, ακουλουθήθηκε από ενδιαφέρουσες περιηγήσεις σε αστικά τοπία της Κομοτηνής (Ευθαλία Κονταξή, Σοφία Σουβατζόγλου), αλλά και πρωτότυπες καταδύσεις στον πολύπλοκο ψυχισμό των εφήβων (Θανάσης Παπαστάμου, Γιώτα Μπλάνα, Ευδοξία Κίναλη), των οποίων η δημιουργικότητα αποτυπώνεται στη ρομποτική (Γλυκερία Φωτιάδου), στην ενασχόληση με τη λογοτεχνία (Σιρλώπη Χρυσάνθη, Παπαδοπούλου Ευθυμούλα), το θέατρο (Ελένη Κοκοβίδου), την προστασία του περιβάλλοντος (Ταμάρα Τσιατλακίδου, Κλεονίκη Μαϊστρέλλη, Μαρία-Λώρα Γκανούλη), αλλά και την υγιεινή διατροφή (Ροδόπη Τσιβίκη, Ζωή Σαπουνίδου, Ελεονώρα Νικολάου). Με αναρτημένα πόστερ κοινοποιήθηκε πρόγραμμα ετυμολόγησης επιστημονικών όρων των φυσικών επιστημών (Ευαγγελία Δήμου, Άννα Ιορδανίδου), αλλά και τα γεωμυθολογικά μονοπάτια που ακολούθησαν μαθητές του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής, ανακαλύπτοντας τη μαγική διασύνδεση αρχαίων μύθων με τη μητέρα γη (Μαρία Τενεκετζή).
Τα σχολεία που εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση ήταν τα 4 γυμνάσια της Κομοτηνής, το Μουσικό Σχολείο, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Κομοτηνής, το Γυμνάσιο Ιάσμου, το 1ο ΕΠΑΛ, το Μειονοτικό Γυμνάσιο/Λύκειο Κομοτηνής, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Κομοτηνής και το 1ο ΓΕΛ..
<aΣυνάντηση ανατροφοδότησης


Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ροδόπης, δια του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων και σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής, διοργανώνει συνάντηση παρουσίασης προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων την Πέμπτη 31 Μαΐου 2018, στις 18.30 και στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρουσιάσεις
Α. Τοπική Ιστορία
Δέσποινα Καλογεράκη, ΠΕ01, Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, «Ματιές στην Τοπική Ιστορία: το Παπίκιο Όρος, ο Άθως της Θράκης»
Έφη Καραπούλη, ΠΕ02, 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, «Ανιχνεύοντας την Εβραϊκή Κοινότητα της Κομοτηνής με αφορμή ένα μνημείο»
Σαλαμβά Αικατερίνη, Καραμπιμπέρη Αναστασία, 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, «Μαθητές υιοθετούν το Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας και ξεναγούν τους συμμαθητές τους»
Β. Αστικά τοπία
Κονταξή Ευθαλία, ΠΕ11, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Κομοτηνής, «Φωτογραφίζω την πόλη μου»
Σουβατζόγλου Σοφία, ΠΕ02, 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, «Κομοτηνή: η φυσιογνωμία μιας πόλης»
Γ. Αυτογνωστικές απόπειρες
Μπλάνα Παναγιώτα, ΠΕ02, Γυμνάσιο Ιάσμου, «Θεατρικό Εργαστήρι: η ΑΒ της εφηβείας»
Παπαστάμου Αθανάσιος, ΠΕ82, 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής, «Ανάπτυξη προσωπικών, κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων»
Δ. Επιστήμη και Τεχνολογία
Φωτιάδου Γλυκερία, ΠΕ86, 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, «Ομάδα ρομποτικής»
Ε. Λογοτεχνία
Σιρλώπη Χρυσάνθη, Παπαδοπούλου Ευθυμούλα, Λίτσος Ευάγγελος, ΠΕ02, 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, «Παππού Αλέξανδρε, πες μας μια ιστορία: Γνωριμία με το έργο του Παπαδιαμάντη μέσα από θεατρικά δρώμενα»
ΣΤ. Οικολογική συνείδηση
Τσιτλακίδου Ταμάρα, ΠΕ02, Μειονοτικό Γυμνάσιο/Λύκειο Κομοτηνής, «Στολίζουμε τον κήπο μας»
Γκανούλη Μαρία Λώρα, ΠΕ04.04.50 και Κλεονίκη Μαιστρέλλη, ΠΕ02.50, Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Κομοτηνής, «Διαχειρίζομαι τα απορρίμματα-Ανακυκλώνω»
Ζ. Υγιεινή διατροφή
Τσιβίκη Ροδόπη, ΠΕ15, Σαπουνίδου Ζωή, ΠΕ10 και Νικολάου Ελεονώρα, ΠΕ16, ΕΕΕΕΚ, «Διατροφή»
Αναρτημένα πόστερ
Κοκοβίδου Ελένη, Τενεκετζή Μαρία, ΠΕ02, 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής, «Θεατρικό Αναλόγιο» και «Γεωμυθολογικά μονοπάτια»
Δήμου Ευαγγελία, ΠΕ02, Ιορδανίδου Άννα, ΠΕ04.04, Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής, «Έτοιμοι να ετυμολογήσουμε…;»

Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας


Program teliko ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ 10-4-2018

Σεμινάριο Τοπικής Ιστορίας

PROFORIKI_ISTORIA (1)

Εκδήλωση για τον Διονύσιο Σολωμό


Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ροδόπης, δια των Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων και σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής, διοργανώνουν την επιμορφωτική εκδήλωση «Πτυχές του σολωμικού έργου και της διδασκαλίας του» τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, στις 19.00-20.30 και στο Αμφιθέατρο του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής. Εισηγήτρια θα είναι η Κατερίνα Δεμέτη, αρχαιολόγος και υπεύθυνη του Μουσείου Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων. Αποσπάσματα από το σολωμικό έργο θα διαβάσει η Στέλλα Λεοντοπούλου, φιλόλογος αγγλικής φιλολογίας. Προλογίζει η Ζωή Γαβριηλίδου, Κοσμητόρισσα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ.Π.Θ.
Δηλώσεις συμμετοχής αποστέλλονται στη διεύθυνση ypsd@dide.rod.sch.gr ως τις 16/03/2018.

Εθελοντική Αιμοδοσία ΕΛΜΕ Ροδόπης

H Ε.Λ.Μ.Ε. Ροδόπης, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης (δια του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων), το Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ροδόπης και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής, συνδιοργανώνουν και φέτος εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη 30-01-2018 στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 13:30 μ.μ, στο πλαίσιο του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών. Η έως τώρα συμμετοχή των συναδέλφων στην παραπάνω πρωτοβουλία αποδεικνύει την αγάπη τους για τον πάσχοντα συνάνθρωπο και συνιστά πολύτιμο μάθημα κοινωνικής ευαισθησίας προς τους μαθητές μας και την τοπική κοινωνία.

Αρχιτεκτονική και διακόσμηση

Κάτω από: Πολιτιστικά | ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΙΔΕ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ
Τετάρτη, 24 Ιανουάριος 2018 12:05 μμ |

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ροδόπης, δια του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ροδόπης και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής, διοργανώνει την επιμορφωτική εκδήλωση «Αρχιτεκτονική και διακόσμηση από τον 18ο στον 20ο αιώνα» την Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018, στις 19.00 και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
Ζωή Γοδόση, Επίκουρος Καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας : «Η διακόσμηση των κτηρίων παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του 18ου και 19ου αιώνα».
Κική Χριστοδούλου, Ιστορικός Τέχνης-Μουσειολόγος: «Από την παράδοση στο νεωτερισμό: η ιδιωτική κατοικία στην Κομοτηνή από τον 19ο αι έως τις αρχές του 20ού».
Δηλώσεις συμμετοχής στη διεύθυνση ypsd@dide.rod.sch.gr ως τις 30/01/2018.

http://www.paratiritis-news.gr/article/199395/Gnorizontas-tin-arxitektoniki-kai-ti-diakosmisi-apo-ton-18o-ston-20o-aiona

Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου

Κάτω από: Πολιτιστικά | ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΙΔΕ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ
Τετάρτη, 17 Ιανουάριος 2018 11:38 πμ |

ΔΚΕΠΠΑΚ, Δήμος Κομοτηνής

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΚΛΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ (1)

Εκδήλωση για εκπαιδευτικούς ψηφιακούς πόρους

Κάτω από: Πολιτιστικά | ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΙΔΕ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ
Δευτέρα, 8 Ιανουάριος 2018 11:52 πμ |


Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ροδόπης, δια του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ροδόπης και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής, διοργανώνει την επιμορφωτική εκδήλωση «Ψηφιακοί πόροι στην υπηρεσία της εκπαίδευσης: προσβάσιμα ψηφιακά αποθετήρια και η εκπαιδευτική τους αξιοποίηση» την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018, στις 18.30 και στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
Α) «Κατευθύνσεις, εφαρμογές και παραδείγματα για την αξιοποίηση των ηλεκτρονικών περιβαλλόντων του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας στη λογοτεχνική εκπαίδευση» (Βασίλης Βασιλειάδης, Ερευνητής στο Τμήμα Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας επιστημονικός ερευνητής του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας).
Β) «Το ‘Εργαστήριο Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας’ του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ και η δυνατότητα αξιοποίησης του ερευνητικού υλικού του από τους εκπαιδευτικούς» (Εμμανουήλ Βαρβούνης, Καθηγητής Λαογραφίας και Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας
Γ) «Μια ψηφιακή συλλογή με την πρωτότυπη ελληνική πεζογραφία του 19ου αιώνα» (Θανάσης Κούγκουλος, μέλος Ε.ΔΙ.Π. του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας).
Δηλώσεις συμμετοχής στη διεύθυνση ypsd@dide.rod.sch.gr ως τις 09/01/2018. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

http://www.xronos.gr:8080/reportaz/diadiktyo-stin-ypiresia-tis-ekpaideysis
http://www.paratiritis-news.gr/article/198657/I-ekpaideusi-stin-psifiaki-epoxi

Επικαιροποιημένη πρόταση διαθεματικής εκπαιδευτικής εκδρομής στο Ζαγόρι

dilofo-kentriko-zagori-05 (1)

ΚΟΙΝΣΕΠ ΖΑΓΟΡΙ Φυλλάδιο εκδρομών – επικαιροποιημένο

Επόμενη Σελίδα: »