Τοπική Ιστορία και Πολιτισμός

Κάτω από: Πολιτιστικά | ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΙΔΕ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ
Δευτέρα, 11 Φεβρουάριος 2019 1:15 μμ |


Οι Δ/νσεις Πρωτ/θμιας και Δευτ/θμιας Εκπ/σης ΠΕ Ροδόπης, σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής, διοργανώνουν την επιμορφωτική εκδήλωση «Σελίδες (δια)πολιτισμικής ιστορίας της πόλης» την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, στις 18:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κομοτηνής (οδός Βασ. Γεωργίου 2).
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το παρακάτω:

Κοσμίδου Μαριγούλα, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, «Αστική αποκατάσταση προσφύγων του ΄22 στην Κομοτηνή: αποτυπώσεις της στα εκπαιδευτικά ιδρύματα»
Δαγκαζιάν Σαρκίς, πολιτικός επιστήμων-ερευνητής, «Η αρμενική παρουσία στην Κομοτηνή- Μια πρώτη διαχρονική προσέγγιση»
Καραπούλη Έφη, φιλόλογος ιστορικός ΔΔΕ Ροδόπης, «Η εβραϊκή κοινότητα της Κομοτηνής ως τον τραγικό επίλογό της»
Τσουρής Νικόλαος, Συντονιστής Εκπ/κού Έργου ΠΕ70 ΠΕΚΕΣ ΑΜΘ και Δήμου Μαρία, εκπαιδευτικός ΔΠΕ Ροδόπης, «Μειονοτικά δημοτικά σχολεία αφηγούνται την ιστορία τους»

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους με ένα απλό ηλεκτρονικό μήνυμα το αργότερο έως την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 στη διεύθυνση ypsd@dide.rod.sch.gr. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Πρώτες βοήθειες σε πάσχοντα ζώα


Από την Anima, μετά από την ημερίδα που διοργάνωσε μαζί με την Οικολογική Ομάδα Ροδόπης (Φεβρουάριος 2019, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Πανδρόσου).Πρώτες βοήθειες σε πάσχοντα ζώα

Εκδήλωση Μεγάρου Μουσικής

Κάτω από: Πολιτιστικά | ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΙΔΕ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ
Δευτέρα, 4 Φεβρουάριος 2019 11:26 πμ |

Το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής άνοιξε τις πύλες του στο κοινό της πόλης μετά από μακρά θλιβερή σιωπή. Η εναρκτήρια εκδήλωση, που ετοίμασαν 160 περίπου μαθητές της ΔΔΕ Ροδόπης και οι εξαιρετικοί τους δάσκαλοι μουσικής, προσέφερε στους πολυάριθμους θεατές της μοναδικά ηχοτοπία υψηλής ποιότητας, που ανέδειξαν την κοπιώδη προεργασία των μαθητών μας. Για το παρόν φωτογραφικό υλικό ευχαριστούμε θερμά τη συνάδελφο Παναγιώτα Μπλάνα.

Ασφαλές διαδίκτυο, ημερίδα, 6 Φεβρουαρίου 2019Λήψη αρχείου


Λήψη αρχείου

Ιστορικό Μουσείο Αλεξ/πολης, εκπαιδευτικά προγράμματα

Κάτω από: Πολιτιστικά | ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΙΔΕ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ
Παρασκευή, 1 Φεβρουάριος 2019 12:28 μμ |Λήψη αρχείου

Εκδήλωση για την περίθαλψη των ζώων

Πρόσκληση της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης σε σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για τραυματισμένα ζώα και πουλιά.

Το Σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων (2 Φεβρουαρίου) και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019, ώρα 18:00 στο Μουσείο Πανδρόσου Φυσικής Ιστορίας (στο χωριό Πάνδροσος), υπό την αιγίδα της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης http://www.oikorodopi.gr/ σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ) https://www.wild-anima.gr/

Τα σχολεία μας στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

«Τα μουσικά τετράδια ανοίγουν»
«Τα μουσικά τετράδια ανοίγουν» και συγκεκριμένα από τα γυμνάσια της Κομοτηνής 1ο, 2ο, 3ο , 4ο, από το Μειονοτικό Γυμνάσιο/Λύκειο και από το Μουσικό Σχολείο της Κομοτηνής. Οι μαθητές της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης ανοίγουν τα μουσικά τους τετράδια, παίζουν μουσική, τραγουδούν και μας προσκαλούν στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής την ερχόμενη Κυριακή 3 Φεβρουαρίου το απόγευμα στις 19.00. Η αίθουσα του Μεγάρου θα φιλοξενήσει μουσικές των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Σαββόπουλου, Λοΐζου, Μαρκόπουλου, Χατζηνάσιου, Λεοντή, Παπακωνσταντίνου, Αρβανιτάκη, Βαρελά και άλλων συνθετών, καθώς και παραδοσιακά τραγούδια. Τους μαθητές και τις μαθήτριες συντονίζουν αντίστοιχα οι εκπαιδευτικοί μας Γιώργος Πενέτης, Ζαχαρίας Ζαχούλης, Χρήστος Ναλμπάντης, Άννα Γακίδου, Μεχμέτ Μουσταφά και Ηλίας Ιωαννάκης.

Εθελοντική αιμοδοσία εκπαιδευτικών της Ροδόπης

Κάτω από: Αγωγή Υγείας | ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΙΔΕ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ
Δευτέρα, 21 Ιανουάριος 2019 10:34 πμ |

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Ροδόπης

H Ε.Λ.Μ.Ε. Ροδόπης, η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης δια της Υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών ΠΕ Ροδόπης,τη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης, το Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ροδόπης και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής, συνδιοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη, 30-01-2019, τιμώντας την ημέρα εορτής των Τριών Ιεραρχών, στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, από τις 09:30 π.μ. μέχρι τις 13:30 μ.μ.
Είμαστε βέβαιοι ότι οι εκπαιδευτικοί της Ροδόπης θα ανταποκριθούν με ευαισθησία σε αυτή την πρόσκληση αλληλεγγύης προσφέροντας σιγουριά και ελπίδα στους συμπολίτες μας και ανακούφιση στη χώρα μας που «αιμορραγεί» εισάγοντας το αίμα που έχουμε ανάγκη.
Είναι η ένατη φορά που η Εκπαιδευτική Κοινότητά μας διοργανώνει τέτοιας κλίμακας εθελοντική αιμοδοσία και η φιλοδοξία μας είναι να καθιερώσουμε σε ετήσια βάση αυτή την προσφορά αίματος και ζωής από τους εκπαιδευτικούς.
Παρακαλούνται οι Διευθυντές να ενημερώσουν όλους τους συναδέλφους και ακόμα να ενημερώσουν τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων, ώστε και αυτοί να συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια, γιατί και ο εθελοντισμός είναι θέμα παιδείας. Εμείς οι εκπαιδευτικοί πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα αγάπης και αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας δίνοντας 10 λεπτά από το χρόνο μας.
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Βασιλειάδης Μιχάλης Λίτσος Ευάγγελος

Περιοδικό «Φύση/Όραμα»

http://meteoramuseum.gr/13ο-τεύχος/

Ελληνική Ραδιοφωνία, Τρίτο Πρόγραμμα

Κάτω από: Πολιτιστικά | ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΙΔΕ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ
Δευτέρα, 7 Ιανουάριος 2019 1:09 μμ |

Εκπαιδευτικά αξιοποιήσιμα ραδιοφωνικά αρχεία.

https://webradio.ert.gr/category/trito-programma/trito-afieromata/

Επόμενη Σελίδα: »