Καλωσόρισμα

Σε μια εποχή που η επικοινωνία δεν έχει όρια και οι πληροφορίες δεν γνωρίζουν αποστάσεις, το παρόν ιστολόγιο ελπίζω να αποτελέσει ένα χρηστικό ψηφιακό εργαλείο που θα διευκολύνει τους εκπ/κούς στην αναζήτηση πληροφοριών και πηγών για τη Φυσική Αγωγή. Η δημιουργία του έχει ως κύριο στόχο να εξελιχθεί σε ένα σημείο αναφοράς και ψηφιακής επικοινωνίας μεταξύ μας και παράλληλα να συμβάλλει στην προβολή ιδεών για δράσεις και καινοτομίες στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής στην Περιφέρεια της Θράκης.

Καλή πλοήγηση!!
Ξανθή Κωνσταντινίδου

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καλωσόρισμα

Αποχαιρετισμός

Με τη λήξη της θητείας και το τέλος του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων, εστάλη μήνυμα προς τους εκπ/κούς Φυσικής Αγωγής Θράκης από τη Σχολική Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής Θράκης. Δείτε το μήνυμα εδώ . Οι εκπ/κοί ΦΑ του ν.Έβρου αποχαιρέτησαν την Σχολική Σύμβουλο σε μια συγκινητική  τελετή, που οργανώθηκε από την ΟΦΑ Έβρου την Παρασκευή 29/6/2018 στο στάδιο της Αλεξανδρούπολης, παρουσία  και  εκπ/κών ΦΑ των ΟΦΑ Ξάνθης  και Ροδόπης.  

               Εύχομαι σε όλους/ες  όμορφα ταξίδια!!!Το παρόν ιστολόγιο θα παραμείνει ενεργό, με όλο το αναρτημένο υλικό στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου για τη Φυσική Αγωγή.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αποχαιρετισμός

4η γιορτή κολύμβησης ΔΣ Αλεξανδρούπολης

Με απόλυτη επιτυχία στέφτηκε η 4η γιορτή κολύμβησης των Δημοτικών σχολείων Αλεξανδρούπολης που αποτελεί το επιστέγασμα του προγράμματος κολύμβησης κάθε σχολικής χρονιάς. Φέτος η γιορτή οργανώθηκε σε σταθμούς  με παιχνίδια, κάτι που άρεσε ιδιαίτερα στους μικρούς μαθητές αλλά και στους θεατές που την παρακολούθησαν. Στην γιορτή παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος κ. Βαταμίδης,  η Δ/ντρια της Π/θμιας εκπ/σης κ. Κεχαγιά, ο Δ/ντής της Δ/θμιας κ. Αποστολακούδης,  η Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κ. Κωνσταντινίδου. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της κολύμβησης, με επικεφαλής την κ. Γλάνια Φυλιώ καθώς και στην ΟΦΑ Έβρου και την διοίκηση του κολυμβητηρίου που συνέδραμε σε όλη την προσπάθεια.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 4η γιορτή κολύμβησης ΔΣ Αλεξανδρούπολης

Πρωταθλητές το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης στο final four Ποδοσφαίρου Λυκείων

Στο αθλητικό κέντρο στα Πηγάδια Ξάνθης,  διεξήχθη φέτος στις 10-11 Μαΐου 2018,  το  final four των Πανελληνίων σχολικών αγώνων ποδοσφαίρου Λυκείων, με τη συμμετοχή και του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης, το οποίο αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδας κερδίζοντας το 1ο ΓΕΛ Αγρινίου στον τελικό με 3-0, ενώ στον ημιτελικό είχε συντρίψει τα εκπαιδευτήρια Ζηρίδη με 7-1. Στα κορίτσια για άλλη μία χρονιά πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκε το Αριστοτέλειο  κολέγιο κερδίζοντας με 5-0 το 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου. Άψογη ήταν η διοργάνωση από πλευράς ΟΦΑ Ξάνθης, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σε όλες τις αποστολές που συμμετείχαν.

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πρωταθλητές το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης στο final four Ποδοσφαίρου Λυκείων

Στρογγυλές τράπεζες για εκπ/κούς ΦΑ στο 26ο ΔΣΦΑΑ Κομοτηνής

Με την συμμετοχή 90 εκπ/κών Φυσικής Αγωγής από τους νομούς της Θράκης, οργανώθηκαν με επιτυχία, την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, στο πλαίσιο του 26ου ΔΣΦΑΑ Κομοτηνής, σε συνεργασία με την ΕΑΦΑ οι 2 στρογγυλές τράπεζες με θέμα  «Η Φυσική Αγωγή ως μέσο κοινωνικής συνύπαρξης: Από τη θεωρία στην πράξη» και  «Φυσικός/Σωματικός εγγραμματισμός δια βίου».  Οι εισηγήσεις και τα βίντεο με το βιωματικό μέρος αναρτήθηκαν στο Μενού «Σεμινάρια-Στρόγγυλη τράπεζα 26ου ΔΣΦΑΑ». Δείτε την πρόσκληση εδώ και την έγκριση της δράσης από την Περιφέρεια εδώ. Πληροφορίες για το 26ο ΔΣΦΑΑ στην ιστοσελίδα https://www.icpes.gr  

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Στρογγυλές τράπεζες για εκπ/κούς ΦΑ στο 26ο ΔΣΦΑΑ Κομοτηνής