Καλωσόρισμα

Σε μια εποχή που η επικοινωνία δεν έχει όρια και οι πληροφορίες δεν γνωρίζουν αποστάσεις, το παρόν ιστολόγιο ελπίζω να αποτελέσει ένα χρηστικό ψηφιακό εργαλείο που θα διευκολύνει τους εκπ/κούς στην αναζήτηση πληροφοριών και πηγών για τη Φυσική Αγωγή. Η δημιουργία του έχει ως κύριο στόχο να εξελιχθεί σε ένα σημείο αναφοράς και ψηφιακής επικοινωνίας μεταξύ μας και παράλληλα να συμβάλλει στην προβολή ιδεών για δράσεις και καινοτομίες στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής στην Περιφέρεια της Θράκης.

Καλή πλοήγηση!!
Ξανθή Κωνσταντινίδου

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καλωσόρισμα

Σεμινάριο Ψυχοκινητικής στην Ξάνθη

Την Δευτέρα 27/11/2017 θα διεξαχθεί σεμινάριο Ψυχοκινητικής Αγωγής για τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής της Π/θμιας εκπ/σης Ξάνθης, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, με εισηγητή τον Αν.Καθηγητή ΣΕΦΑΑ ΔΠΘ  Δρ. Καμπά Αντώνη. Δείτε την πρόσκληση εδώ

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σεμινάριο Ψυχοκινητικής στην Ξάνθη

Σύσταση ΟΦΑ και έναρξη κολύμβησης

Με καθυστέρηση 2 μηνών, εστάλη επιτέλους η εγκύκλιος από το ΥΠΠΕΘ για την σύσταση των Ομάδων Φυσικής Αγωγής, με εμφανώς μειωμένο το αριθμό των μελών της. Παράλληλα, μετά από μεγάλες πιέσεις, δόθηκε το πράσινο φως για την έναρξη των μαθημάτων κολύμβησης παρά του ότι στην Θράκη υπήρχαν οι προϋποθέσεις έναρξης από τις αρχές Οκτώβρη.  Η φετινή καθυστέρηση και παράλληλα η απουσία  των ΟΦΑ από τις νέες  Δομές υποστήριξης εκπ/κού έργου, που έχουν τεθεί σε διαβούλευση, δείχνουν μια ανησυχητική  εκ νέου υποβάθμιση της Φυσικής Αγωγής.

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σύσταση ΟΦΑ και έναρξη κολύμβησης

Η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στην Ξάνθη

Deyt 4i Panel HmeraΜε διαφορά μιας εβδομάδας, λόγAtmia 4h panelinia hmeraω της τοπικής εορτής, γιορτάστηκε με επιτυχία την Δευτέρα 9/10/2017 στις σχολικές μονάδες της Ξάνθης η  4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.Οι εκδηλώσεις που υλοποιήθηκαν σε όλα τα σχολεία  έδωσαν την δυνατότητα σε μαθητές/τριες, αλλά και στους εκπ/κούς να συμμετέχουν σε ποικίλες κινητικές δράσεις, αλλά και να  παρακο-λουθήσουν παρουσιάσεις από τοπικούς αθλητικούς συλλόγους.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στην Ξάνθη

Βράβευση εκπ/κού ΦΑ από την Unesco

Ένα σημαντικό βραβείο από την Unesco έλαβε ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής της   Π/θμιας εκπ/σης νομού Ξάνθης Καμέας Νίκος. Το βραβείο1_0252 UNESCO 180917 της εκπαιδευτικής προσφοράς σε παραμεθόριες περιοχές, που δίνεται εδώ και τρία χρόνια από την ελληνική εθνική επιτροπή της Unesco για την επιστημονική συγκρότηση και την εκπαιδευτική προσφορά εκπ/κών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ο κ. Καμέας βραβεύτηκε για τα εκπ/κά προγράμματα που υλοποίησε στο Μειονοτικό ΔΣ Μύκης, σε συνεργασία με το 7ο ΔΣ ξάνθης και το ΔΣ Διομήδειας«Η Ευρώπη μια ομάδα», «Παίζουμε και μαθαίνουμε μαζί για τη Θράκη», «Παίζουμε και μαθαίνουμε μαζί για την Ευρώπη». 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βράβευση εκπ/κού ΦΑ από την Unesco