Ερευνητική εργασία Α΄Λυκείου με θέμα το Μυστήριο του γάμου και τα τοπικά ήθη και έθιμα του κιμωλιάτικου γάμου

4 Νοεμβρίου 2017
20130430112915ekklisies5

Ένα παλαιότερο project με τίτλο «Το Μυστήριο του γάμου – Ήθη και έθιμα Κιμώλου», το οποίο παρουσιάζει θρησκευτικό και τοπικό ενδιαφέρον. Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχει σε μορφή pdf όλο το υλικό: project Γάμος.

«Η ροή του νερού στον Σκλάβο». Συμμετοχή σε μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους

1 Νοεμβρίου 2017
002

Το σχολικό έτος 2012-2013 μια πολυμελής παιδαγωγική ομάδα του Γυμνασίου ΛΤ Κιμώλου συμμετείχε στον μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους της ΠΔΕ Σερρών. Η ταινία με τίτλο «Η ροή του νερού στον Σκλάβο» στόχευε στην ανάδειξη του παραδοσιακού τρόπου εξοικονόμησης νερού στη συγκεκριμένη περιοχή της Κιμώλου. Οι μαθητές παρουσίασαν ξερολιθιές, ομβροδέκτες και ποτίστρες δίνοντας έμφαση στην χρήση τους. Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχουν μερικές φωτογραφίες από τα γυρίσματα: Sklavos.

Χρονικό για τη σχολική εορτή της 28ης Οκτωβρίου

27 Οκτωβρίου 2017

Ένα εκτεταμένο χρονικό (περίπου 1 ώρας) το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί στη σχολική εορτή της 28ης Οκτωβρίου. Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχει το χρονικό: 28η Οκτωβρίου .

Έκθεση Φωτογραφίας-Κίμωλος

24 Οκτωβρίου 2017
afisa_(5)

Στο πλαίσιο του σχολικού εθελοντισμού, το 2015 έχοντας την επίβλεψη μιας μικρής παιδαγωγικής ομάδας, διοργανώσαμε στην Κίμωλο σχολική έκθεση φωτογραφίας. Η έκθεση με τίτλο «Η ύπαιθρος της νήσου Κιμώλου» είχε ως στόχο να τονώσει την πολιτιστική δραστηριότητα του νησιού και να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία. Λεπτομέρειες για τη λειτουργία της έκθεσης μπορείτε να βρείτε εδώ.  Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχει ένα μικρό φωτογραφικό άλμπουμ από την έκθεση: Λεύκωμα.

Γ΄Γυμνασίου ΘΕ1 Η Χριστιανοσύνη στον σύγχρονο κόσμο (4 δίωρα)

23 Οκτωβρίου 2017

Τέσσερα φύλλα εργασίας για την ΘΕ1 όπου πλέον αξιοποιείται και ο Φάκελος Μαθητή:

1. ΘΕ1 Ι. Οι Χριστιανικές Εκκλησίες: Κοινή καταγωγή, διαφορετικές πορείες

2. ΘΕ1 ΙΙ. «Εν εκκλησίαις ευλογείτε τον Θεόν»: Λατρεία και τέχνη στην Ανατολή και στη Δύση

3. ΘΕ1 ΙΙΙ. «Υμείς εστέ το άλας της γης» (Μτ 5, 13): Ιεραποστολή και Διακονία

4. ΘΕ1 ΙV. «Υπέρ της των πάντων ενώσεως»: Το αίτημα της ενότητας

Συμμετοχή και 2ο βραβείο στον μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας αφίσας «Το δώρο της βροχής»

30 Σεπτεμβρίου 2017
Afisa

Το 2014, μαζί με την παιδαγωγική ομάδα του Γυμνασίου ΛΤ Κιμώλου, συμμετείχαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον μαθητικό διαγωνισμό «Το δώρο της βροχής». Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στη δημοσίευση του Mykonosdaily.gr πατώντας εδώ. Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχει η αφίσα η οποία βραβεύτηκε στον διαγωνισμό: Afisa.

«Στα ίχνη της γραφής»-Όμιλος Δημιουργικότητας και Αριστείας

30 Σεπτεμβρίου 2017
DSC_0004,5

Το σχολικό έτος 2016-2017 στο Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης λειτούργησε με ιδιαίτερη επιτυχία ο Όμιλος Δημιουργικότητας και Αριστείας, «Στα ίχνη της γραφής». Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε σε μορφή pdf όλες τις δραστηριότητες του Ομίλου: Omilos.

Θεματική Εβδομάδα: «Ανθρώπινα δικαιώματα και φύλο»

11 Αυγούστου 2017

Μία διδακτική ώρα για τα στερεότυπα γύρω από το φύλο. Στον παρακάτω σύνδεσμο υπάρχει το σχετικό φύλλο εργασίας: Ανθρώπινα δικαιώματα και φύλο.

Συμμετοχή σε μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας αφίσας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων

11 Αυγούστου 2017
Afisa

Το 2016, έχοντας την επίβλεψη μιας μικτής ομάδας τεσσάρων μαθητών του Γυμνασίου ΤΛ Κουφονησίων, συμμετείχαμε στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό δημιουργίας αφίσας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων με θέμα: «Χτίζουμε την Ισότητα των Φύλων δημιουργώντας ενάντια στα στερεότυπα». Για να δείτε το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας πατήστε τον επόμενο σύνδεσμο: Afisa.

Θεματική Εβδομάδα: «Από τον «τεχνητό» στον πραγματικό παράδεισο»

17 Μαΐου 2017

Μία διδακτική ώρα αφιερωμένη στις εξαρτήσεις. Στο παρακάτω αρχείο υπάρχει ένα φύλλο εργασίας που αναφέρεται στις εθιστικές ουσίες και την άποψη της Εκκλησίας: Εθιστικές ουσίες.