Αποστολή sms, email από σχολείο προς τους κηδεμόνες μαθητών – Εφαρμογή

    Τα σχολεία καλούνται να προσφέρουν μια ‘νέα’ υπηρεσία που αφορά στην ενημέρωση κηδεμόνων όταν μαθητές  (-τριες) απουσιάζουν. Μπορούμε -λέει, να κάνουμε χρήση αποστολής sms  ή email ή να τηλεφωνούμε ( ; ) στους κηδεμόνες…  Συντάσσομαι με τις δυο πρώτες επιλογές, για πολλούς λόγους ( καλύτερη οργάνωση, σωστή καταγραφή της αποστολής, οικονομία χρόνου για ενασχόληση με άλλες εργασίες, κ.ά.).

    Η πρότασή μου είναι απλή.  Ο υπεύθυνος κάθε τμήματος ενημερώνει τους κηδεμόνες με έναν εύκολο, γρήγορο και ‘ασφαλή” τρόπο για κάθε ημέρα απουσίας μαθητή (-τριας).

Πώς ;

     Έφτιαξα μια βάση δεδομένων ( Database ) σε περιβάλλον  Access 2007 and VBA, που διαχειρίζεται το ζήτημα. Ομολογώ ότι ήταν η πρώτη φορά που ασχολήθηκα με την αποστολή των sms, και η δουλειά που έκανα άλλαξε για μερικές ημέρες τον …βιορυθμό μου (κοινώς έχασα τον ύπνο μου).

Δείτε στο παρακάτω βίντεο, πώς ο υπεύθυνος τμήματος  αποστέλλει email ή sms στο κηδεμόνα μαθητή (-τριας), μέσω της εφαρμογής.

 

 

Να πώς μπορεί να είναι το email  (επιτρέπονται μικρά και κεφαλαία)  και το sms (μόνο κεφαλαία) :

      Στην εικόνα το δοκιμαστικό email στάλθηκε από τον προσωπικό μου λογαριασμό που έχω στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Το περιεχόμενο ενός sms ή email μπορείς -πριν την αποστολή- να το αλλάξεις…

 

Στη διπλανή εικόνα, φαίνεται η τεχνική για να φορτώσεις τη βάση με τα στοιχεία των μαθητών στην αρχή κάθε σχολικού έτους. Προφανώς μόνο ο διαχειριστής έχει πρόσβαση στις δυνατότητες του παραθύρου.

Δείτε μερικές ακόμη λεπτομέρειες στο link » Αποστολή sms, email «.

 

.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/wnikdim/2018/02/18/%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bb%ce%ae-sms-email-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%bf-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%ba%ce%b7%ce%b4%ce%b5/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση