Σαμαρά Βερόνικα

Επώνυμο: Σαμαρά Veronika_Samara2
Όνομα: Βερόνικα
ΙδιότηταΘέση Ομιλητή: Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου & Επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr
Σύντομο Βιογραφικό: Η κυρία Σαμαρά σπούδασε Πληροφορική στο Πολυτεχνείο του Ντάρμσταντ στη Γερμανία. Είναι κάτοχος μάστερ και διδακτορικού στην Πληροφορική με ειδίκευση στον τομέα των ηλεκτρονικών εκδόσεων (electronic publishing). Την περίοδο 1988 – 1993 εργάστηκε ως μέλος της επιστημονικής ομάδας του Ινστιτούτου Γραφικών Συστημάτων του Fraunhofer στη Γερμανία, όπου το 1991 έλαβε ειδική διάκριση για εξαιρετικές επιστημονικές επιδόσεις.

Την περίοδο 1993 – 1997 εργάστηκε ως υπεύθυνη προγραμμάτων πληροφορικής και ως σύμβουλος πολυμέσων στον όμιλο ΙΝΤΡΑΚΟΜ στην Ελλάδα, τη δε περίοδο 1997 – 2009 τέλεσε επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης στην εταιρία πληροφορικής Extreme Media Solutions στην Αθήνα. Από το 2001 έως και το 2016 η κυρία Σαμαρά εργάσθηκε στο πρόγραμμα πλαίσιο «Safer Internet» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διατελώντας από το 2009 συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης Saferinternet.gr.

Η κυρία Σαμαρά έχει συγγράψει περισσότερα από 300 άρθρα σε επιστημονικά βιβλία και περιοδικά σχετικά με την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου και έχει λάβει μέρος ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε δεκάδες διεθνή συνέδρια, workshops και ημερίδες που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση της κοινότητας και στην ανάδειξη των ζητημάτων ασφάλειας στους ψηφιακούς κόσμους.

Έχει εκπαιδεύσει δεκάδες χιλιάδες μαθητές μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους σε θέματα «Safer Internet». Διατέλεσε μέλος της Επιτροπής Ασφαλούς Διαδικτύου του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης, είναι μια εκ των δύο συγγραφέων του Ευρωπαϊκά διακεκριμένου παιδικού βιβλίου «Η Φάρμα του Διαδικτύου».

Επικοινωνία: vsamara@sihellas.org

Λίστα Διαλέξεων

Αφήστε μια απάντηση

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων