Εποικισμός στον Άρη, 2018 (4o Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων)

0

Συγγραφέας: Βασιλική Τζιοβάρα | Κατηγορία Ρομποτική, ΣΤ΄ Δημοτικού | , στις 30-09-2018

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά με τις ομάδες ρομποτικής «Fantastic Four»  και «Marsonauts» στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού με θέμα «Εποικισμός στον Άρη», που γίνεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου και διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών – STEM).

Στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ηπείρου που έγινε στις 25/02/2018, και συμμετείχαν εικοσι δύο (22) ομάδες, η ομάδα «Fantastic Four» που αποτελείται από έξι (6) μαθητές της ΣΤ1 τάξης, διακρίθηκε στην τρίτη (3η) θέση παρουσιάζοντας ένα Εργοστάσιο διαλογής τροφίμων και το ρομπότ «XFour», ένα ανθρωποειδές ρομπότ που κινείται με βηματισμό, που δημιούργησε με το πακέτο LEGO-WeDo 2.0 και προγραμμάτισε με το Scratch. Έτσι προκρίθηκε στον Τελικό Διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 4/3/2018.

Εργοστάσιο Διαλογής τροφίμων και ρομπότ XFour

Αντίστοιχα, η ομάδα «Marsonauts» που αποτελείται από έξι (6) μαθητές της ΣΤ2 τάξης, παρουσίασε τον Ρομποτικό Μάγειρα και τον Ρομποτικό Διανομέα φαγητού στους αποίκους του Άρη, και πήρε το Βραβείο Καλύτερης Ανάπτυξης Ιδέας.

Μάγειρας και Διανομέας Φαγητού

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια και τις επιτυχίες σε όλα τα παιδιά!

 

Οχήματα και μεταφορές του αύριο, 2017 (13ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων)

0

Συγγραφέας: Βασιλική Τζιοβάρα | Κατηγορία Ρομποτική, ΣΤ΄ Δημοτικού | , στις 23-04-2017

Vito

 

 

 

 

 

 

 

 

Το 13ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά με την ομάδα ρομποτικής «Future Builders» στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού με θέμα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο», που γίνεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών – STEM).

Στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ηπείρου που έγινε στις 5/03/2017, και συμμετείχαν έντεκα (11) ομάδες, η ομάδα «Future Builders» που αποτελείται από έξι (6) μαθητές της ΣΤ’ τάξης, διακρίθηκε στην πρώτη (1η) θέση παρουσιάζοντας το ρομπότ «Vito», ένα ανθρωποειδές ρομπότ που κινείται με βηματισμό που δημιούργησε με το πακέτο LEGO-WeDo 2.0 και προγραμμάτισε με το Scratch.

Στον Τελικό Διαγωνισμό που έγινε στην Αθήνα στις 18/03/2017, oι «Future Builders»  συναγωνίστηκαν με εβδομήνταεννιά (79) ομάδες που προκρίθηκαν στους περιφερειακούς διαγωνισμούς όλης της χώρας αν και δεν κατάφεραν να προκριθούν στην  πρώτη δεκάδαΣυγχαρητήρια για την προσπάθεια παιδιά!

 

Το παράξενο ταξίδι του Φουντούλη

0

Συγγραφέας: Βασιλική Τζιοβάρα | Κατηγορία Α' Δημοτικού, Β' Δημοτικού | , στις 02-12-2014

Το παράξενο ταξίδι του Φουντούλη

Templates στο TuxPaint

0

Συγγραφέας: Βασιλική Τζιοβάρα | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 07-11-2014

Καλησπέρα σε όλους!

Μιας και φέτος ασχολήθηκα για πρώτη φορά με το TuxPaint, βρήκα μετά από ψάξιμο έναν τρόπο να εμπλουτίσω τη συλλογή των templates που διαθέτει το πρόγραμμα αυτό με δικές μου εικόνες και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας, μήπως φανεί χρήσιμο και σε κάποιον άλλο συνάδελφο. Η δυσκολία είναι ότι πρέπει να εισαχθούν οι εικόνες σε κάθε μαθητικό τμήμα και σε κάθε μηχάνημα του εργαστηρίου.

Αρχικά ανοίγουμε ένα τερματικό στον server και γράφουμε: sudo nautilus. (Έτσι ανοίγουμε το διαχειριστή αρχείων nautilus και μπαίνουμε ως super_user.) Στη συνέχεια μας ζητείται ο κωδικός του administrator και αφού τον πληκτρολογήσουμε, πηγαίνουμε στο Σύστημα αρχείων. Κάνουμε εμφάνιση των κρυφών αρχείων για να μπορούμε να δούμε το φάκελο .tuxpaint του κάθε χρήστη.

Στο Σύστημα αρχείων στο ΗΟΜΕ κάνω αντιγραφή σε κάθε χρήστη (ή τμήμα) στο φάκελο .tuxpaint τα αρχεία που επιθυμώ, αφού προηγουμένως τα τοποθετήσω σε έναν υποφάκελο starters (αν δεν υπάρχει τον δημιουργώ εγώ μέσα στο  .tuxpaint – προσοχή στην “τελεία”). Έπειτα ελέγχω με δεξί κλικ + Ιδιότητες τον υποφάκελο starters και τα περιεχόμενά του, ώστε όλοι οι χρήστες να έχουν δικαιώματα ανάγνωσης εγγραφής σε αυτά. Ή αλλάζω με chmod owner και permissions.

Ομοίως μπορούμε να φτιάξουμε brushes, σφραγίδες, κλπ. αρκεί να τις εισάγουμε στον αντίστοιχο υποφάκελο “brushes“, “stamps“, “fonts“, …

 

Φιλικά, Βίκυ.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση