Τα μαγικά κλειδιά των παραμυθιών

Τη φετινή σχολική χρονιά τα παιδιά του τμήματος 1 του 9ου νηπιαγωγείου Ελευθερίου – Κορδελιού συμμετέχουν στο πολιτιστικό πρόγραμμα σχολικών δραστηριοτήτων «Τα μαγικά κλειδιά των παραμυθιών» που σχεδιάσθηκε από τη νηπιαγωγό του τμήματος. Πηγή έμπνευσης για το συγκεκριμένο πρόγραμμα υπήρξε το άρθρο της Νικητάκη Ζωής, Τα παραμύθια και η επίδρασή τους στα 8 είδη νοημοσύνης του παιδιού (μπορείτε να το δείτε εδώ). Βασικός στόχος του προγράμματος  είναι να αναπτύξουν τα παιδιά όλα τα είδη νοημοσύνης, μέσω πολλαπλών ερεθισμάτων από την επαφή τους με τα παραμύθια.

Εκτός από τις αντίστοιχες δραστηριότητες στην τάξη, όπως είχε προγραμματιστεί τα παιδιά στο πλαίσιο της λειτουργίας της δανειστικής βιβλιοθήκης άρχισαν να δανείζονται τα «Μαγικά κλειδιά των παραμυθιών» στο σπίτι τους. Σε συνεργασία με τους γονείς τους, ακολουθώντας την προσέγγιση των «μαγικών κλειδιών των παραμυθιών» (οδηγίες και υλικά που εμπεριέχονται σε αντίστοιχο φάκελο), άρχισαν να μας αποκαλύπτουν τις καταπληκτικές δημιουργίες τους.

Ανοίγουμε λοιπόν το παράθυρο για να δείτε τις εξερευνήσεις τους.

«Το μαγικό κλειδί της κίνησης»: εδώ

Επιπλέον πληροφορίες για το πρόγραμμα σε συνδυασμό με τη λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης της τάξης, μπορείτε να δείτε εδώ.

Αφήστε μια απάντηση