Για τις ώρες του καλοκαιριού…

Ίσως κάποιοι από σας, μικροί ή μεγάλοι, μαθητές ή γονείς, να ψάχνουν ακόμη κάτι … Ίσως κάποιοι να θέλουν μια ιδέα για ένα παιχνίδι… Άλλωστε οι ώρες του καλοκαιριού μερικές φορές μοιάζουν ατελείωτες… Αναζητείστε ιδέες στις ΣΕΛΙΔΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ καθώς και στα  ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Μπορείτε ακόμη να θυμηθείτε και να ξαναπαίξετε τα παραδοσιακά παιχνίδια που μάθαμε, ιδιαίτερα αν βρεθείτε σε χωριά με μεγάλες αυλές… Ή να μάθετε άλλα παιχνίδια που παίζουν τα παιδιά του τόπου που θα βρεθείτε, αν φύγετε από την πόλη. Και όσο για το κρυφτό που παίξαμε στην αυλή του σχολείου… ακούστε το τραγούδι που ακολουθεί.

Δεν πρέπει όμως να ξεχάσουμε και τραγούδια που ακούσαμε, χορέψαμε και αγαπήσαμε φέτος, αλλά και πέρυσι.

Πυγολαμπίδες κολυμβήτριες (Στίχοι, μουσική: Δημήτρης Μπασλάμ Ερμηνεία: Θανάσης Παπακωνσταντίνου από το cd  Ο ΓΑΡΓΑΛΗΣΤΗΣ)

Ο παγωτατζής (Σοφία Παπάζογλου από το cd H EΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΕΜΠΕΛΗ ΔΡΑΚΟΥ του Γιώργου Χατζηπιερή)

Και αν η θάλασσα είναι μακριά, βουτήξτε με τη φαντασία σας και αρχίστε τις εξερευνήσεις στους βυθούς που φτιάξαμε πέρυσι.

Επιπλέον μπορείτε να βρείτε ιδέες και προτάσεις για συμμετοχή σε διάφορες εκδηλώσεις ή/και θεάματα για παιδιά στη σελίδα Προτάσεις – Νέα.

Και όταν στο τέλος κουραστείτε από τα πολλά παιχνίδια, τις βουτιές και τα παγωτά… και εμφανιστεί το φεγγαράκι ψηλά στον ουρανό, ακούστε αυτό το πανέμορφο νανούρισμα για να κοιμηθείτε και να ονειρευτείτε γλυκά!

Τραγούδι: Χρόνης Αηδονίδης
Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου
Από το cd του Νίκου Κυπουργού “Τα Μυστικά του Κήπου”

Καλό καλοκαίρι!!!