Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Από πέρσι έχει καθιερωθεί η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε έτους να εορτάζεται ως Ημέρα Πανελλήνιου Σχολικού Αθλητισμού. Η φετινή ήταν αφιερωμένη στα ιδεώδη του Ολυμπισμού και του Παραολυμπισμού.

Το σχολείο μας δεν έχει και φέτος γυμναστή αλλά όλες οι δασκάλες με κέφι και μεράκι ετοιμάσαμε για τους μαθητές μας δραστηριότητες και παιχνίδια ώστε η μέρα να είναι ξεχωριστή και το μήνυμά της να μείνει στο μυαλό και την ψυχή τους.

Το δικό μας τμήμα Ε1 αρχικά, και για το πρώτο 2ωρο πήγε στο εργαστήριο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του σχολείου μας και με τη χρήση της πλατφόρμας Edmodo https://www.edmodo.com/home#/group?id=17587191 όπου είχαμε αναρτήσει το παρακάτω φύλλο εργασίας (με τη χρήση της εφαρμογής Thinglink: κάνετε κλικ στην εικόνα για να δείτε το φύλλο εργασίας), οι μαθητές σε μικροομάδες των 2 ή 3 ατόμων γνώρισαν τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα, άκουσαν τους ύμνους, γνώρισαν τα σύμβολα και είδαν βίντεο με τον Παραολυμπιονίκη της άρσης Βαρών επί Πάγκου Παύλο Μάμαλο.

Στη συνέχεια το σχολείο μας είχε την τύχη να φιλοξενήσει την χάλκινη Ολυμπιονίκη του Taekwondo κ.  Μόσχω Δροσίδου. Η κ. Δροσίδου κέρδισε το μετάλλιό της στην Ολυμπιάδα της Βαρκελώνης το 1992. Μίλησε στους μαθητές για το τι σημαίνει πρωταθλητισμός, πώς η ίδια αθλούνταν και κατάφερε την επιτυχία της και συμβούκεψε τα παιδιά να αθλούνται για τα οφέλη που προσφέρει η σωματική άσκηση και τα ομαδικά παιχνίδια. Τέλος απάντησε σε ερωτήσεις και απορίες των παιδιών.

20151005_10312320151005_104153

 

 

 

 

Μετά την παρουσίαση της κ. Δρισίδου η συνέχεια δόθηκε στην αυλή. Σε συνεργασία με την κ. Ραλλού Θωμά του τμήματος Ε2 και θέλοντας να αναδείξουμε την αξία της συνεργασίας αλλά και να βιώσουν οι μαθητές τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές των Παραολυμπιακών αγώνων ετοιμάσαμε για τους μαθητές και των δύο τμημάτων 3 “παραολυμπιακά” παιχνίδια:pizap.com14473697804331 collage

Σουτάκια στην μπασκέτα από καρέκλα

Καθιστό βόλεϊ

Πέρασμα εμποδίων με κλειστά μάτια και τη βοήθεια συνοδού

Η μέρα έκλεισε με ζωγραφική. οι μαθητές ζωγράφισαν τις εντυπώσεις τους και αξιολόγησαν τις δραστηριότητες της ημέρας!!!

20151005_124650

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *