Χρήσιμοι σύνδεσμοι και ενδιαφέροντα άρθρα

Σε αυτήν εδώ τη σελίδα θα αναρτώνται χρήσιμοι σύνδεσμοι και άρθρα που αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία.

5. Το καινούργιο βιβλίο του κ. Φίλιππου Μανδηλαρά, με τη μoρφή του e-book προς το παρόν, με τίτλο: «Ο Παντεσπάνιους κι εγώ – Το ημερολόγιο ενός παιδιού με σακχαρώδη διαβήτη» σε εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια. Ο Παύλος, ο 11χρονος ήρωας του βιβλίου, αιφνιδιάζεται όταν μαθαίνει ότι έχει παιδικό διαβήτη. Η πρόκληση είναι μεγάλη και αλλάζει τη συμπεριφορά του στο σπίτι και στο σχολείο. Θα καταφέρει ο Παύλος να καταλάβει ότι «δεν είναι δύσκολο να ζεις με τον διαβήτη αλλά το δύσκολο είναι να ζεις για τον διαβήτη»; Διαβάστε το στον παρακάτω σύνδεσμο

«Ο Παντεσπάνιους κι εγώ – Το ημερολόγιο ενός παιδιού με σακχαρώδη διαβήτη»

4. Επισκεφτείτε το blog της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κας Αρβανιταντώνη Βασιλικής Πολιτισμός και Τέχνες στην Εκπαίδευση με πολλά ενδιαφέροντα θέματα και νέα για τα Πολιτιστικά Προγράμματα που υλοποιούμε στα σχολεία μας

3.  Πατώντας στην παρακάτω εικόνα μπορείτε να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου: Ο Μικρός Αναγνώστης. Εκεί σας περιμένουν πολλές και διασκεδαστικές δραστηριότητες και μπορείτε να δείτε αλλά και να διαβάσετε ενδιαφέροντα βιβλία για την ηλικία σας ή να γνωρίσετε τους αγαπημένους σας συγγραφείς και εικονογράφους!!! Επίσης μπορείτε να ακούσετε έναν ηθοποιό να σας διαβάζει την ιστορία ενώ εσείς την ξεφυλλίζετε αν πατήσετε την επιλογή “Να σου πω μια ιστορία”.

Στην επιλογή “Εξερευνώντας ένα θέμα” το θέμα του μήνα είναι “Ταξιδεύοντας στα Βυζαντινά Χρόνια” και σίγουρα θα βρείτε ενδιαφέροντα στοιχεία και δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν και για το μάθημα της ιστορίας. Μην αργείτε λοιπόν!!! Ο Μικρός Αναγνώστης σας περιμένει!!!

Μικρός Αναγνώστης

 

 

2.Safer internet Kάνοντας κλικ στη διπλανή εικόνα μπορείτε να μεταβείτε στην ιστοσελίδα Saferinternet.gr – Για ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, στη σελίδα που αφορά τα παιδιά.

Στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας μπορείτε να βρείτε και επιλογές που αφορούντην ενημέρωση των γονέων για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

 

 

1. Κάνοντας κλικ πάνω στις εικόνες ανοίγουν τα διαδραστικά βιβλία του Ψηφιακού Σχολείου:

Διαδραστικό Βιβλίο

Διαδραστικό Βιβλίο

Διαδραστικό Βιβλίο

Διαδραστικό Βιβλίο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδραστικό Βιβλίο

Διαδραστικό Βιβλίο

Διαδραστικο Βιβλίο

Διαδραστικο Βιβλίο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαδραστικό Βιβλίο

Διαδραστικό Βιβλίο

Διαδραστικό Βιβλίο

Διαδραστικό Βιβλίο

Διαδραστικό Βιβλίο

Διαδραστικό Βιβλίο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *