Πολιτισμός και Τέχνες στην Εκπαίδευση

Ενημερωτικό και Υποστηρικτικό υλικό

Το πρόγραμμα ΠΕΙΡ@ΜΑ από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

Ιούν 201714

ΠειραμαΠερίπου 200 μαθητές και μαθήτριες, από 10 Γυμνάσια του Περιστερίου, του Αιγάλεω, του Ρέντη, της Νίκαιας, των Καμινίων και του Πειραιά, κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς πήραν μέρος σε πρόγραμμα διαδικτυακής επικοινωνίας με μαθητές 9 απομακρυσμένων Γυμνασίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο οργανώθηκε από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.

Το πρόγραμμα αυτό, που ονομάστηκε ΠΕΙΡ@ΜΑ, έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν να ανταλλάξουν διαδικτυακά πληροφορίες και απόψεις για θέματα της σχολικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής, να χρησιμοποιήσουν με δημιουργικό τρόπο τις νέες τεχνολογίες, να δουλέψουν μαζί σε εκπαιδευτικές εργασίες και δραστηριότητες, να μάθουν να συνεργάζονται και να αποδέχονται τους άλλους, να παρακολουθήσουν θέατρο, κινηματογράφο και ξεναγήσεις και να πάρουν μέρος σε εκδρομές και πολιτιστικές εξορμήσεις.

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στον νέο εκθεσιακό χώρο του Ιδρύματος της Βουλής, Βασ. Σοφίας 11 (είσοδος από Σέκερη), οργανώνεται απολογιστική εκδήλωση, όπου οι ίδιοι οι μαθητές και οι μαθήτριες θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν και θα καταγράψουν τις επιτεύξεις καθώς και τις δυσκολίες που συνάντησαν.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν την εκδήλωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Website Translation Widget

Καιρός

booked.net
Ιούνιος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Translate

Αυτό το ιστολόγιο έχει δημιουργηθεί για να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς σε θέματα πολιτισμού και τεχνών. Περιλαμβάνει κυρίως ενημερωτικό και  υποστηρικτικό υλικό για την υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων και όχι μόνο.
Β. Αρβανιταντώνη
Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Π.Ε. Πειραιά

Σύνολο επισκέψεων

hit counter html

Επισκέπτες από

free counters


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων