Πολιτισμός και Τέχνες στην Εκπαίδευση

Ενημερωτικό και Υποστηρικτικό υλικό

«Προσεγγίζοντας με εναλλακτικούς τρόπους την έννοια του πολέμου»

Μαρ 201715

Το παρακάτω υλικό προήλθε από το σεμινάριο που διοργάνωσε η  υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης ΠΕ Πειραιά, Βασιλική Αρβανιταντώνη,  με θέμα «Προσεγγίζοντας με εναλλακτικούς τρόπους την έννοια του πολέμου». Υλοποιήθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017  στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, με αφορμή την Έκθεση στο χώρο του μουσείου «Ανοχύρωτες Πόλεις». Το σεμινάριο περιελάμβανε θεωρητικές εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια (Δρ. Παναγιώτης Πυρπυρής, Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Γ΄Αθήνας-Ιωάννα Δεκατρή,  Μsc, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Δ.Ε. Γ΄Αθήνας-Ηλίας Στουραΐτης, ιστορικός- ερευνητής, υποψήφιος διδάκτορας Ιστορίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο) και ξενάγηση στην έκθεση(Εύη Πίνη, αρχαιολόγο, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ΕΦΑΔΥΑΤ)  με σκοπό τη διερεύνηση εναλλακτικών τρόπων προσέγγισης του πολέμου της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας  από εκπαιδευτικούς και μαθητές της Α/θμιας Εκπαίδευσης.

1.«Σχολείο και οπτικός γραµµατισµός: η περίπτωση της εικονογραφίας της Ελληνικής Επανάστασης». Δρ. Παναγιώτης Πυρπυρής, Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Γ΄Αθήνας. Κλικ στην εικόνα

Φώτης Κόντογλου: «Αρματολοί και Κλέφτες»

Φώτης Κόντογλου: «Αρματολοί και Κλέφτες»

 

2.Κατοχή-Αντίσταση-Απελευθέρωση: Εναλλακτικές προσεγγίσεις μιας δύσκολης εποχής. Παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού: www.freeathensorg. Ιωάννα Δεκατρή,  Μsc, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Δ.Ε. Γ΄Αθήνας

Δείτε το στο slideshare.net

3. «Προσεγγίζοντας την έννοια του πολέμου και των συγκρούσεων μέσω της παιγνιοποίησης: Παραδείγματα ψηφιακών παιχνιδιών και διδακτικών εφαρμογών». Ηλίας Στουραΐτης, ιστορικός- ερευνητής,  υποψήφιος διδάκτορας Ιστορίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Δείτε το στο slideshare.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Website Translation Widget

Καιρός

booked.net

Σαν σήμερα

18/4/1951: Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Λουξεμβούργο υπογράφουν στο Παρίσι την ιδρυτική πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας ʼνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), προπομπό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάρτιος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Translate

Αυτό το ιστολόγιο έχει δημιουργηθεί για να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς σε θέματα πολιτισμού και τεχνών. Περιλαμβάνει κυρίως ενημερωτικό και  υποστηρικτικό υλικό για την υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων και όχι μόνο.
Β. Αρβανιταντώνη
Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Π.Ε. Πειραιά

Σύνολο επισκέψεων

hit counter html

Επισκέπτες από

free counters


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων