ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ

Το μάθημα στο οποίο επέλεξα να χρησιμοποιήσω βοηθητικά την ηλεκτρονική πλατφόρμα moodle είναι τα αρχαία ελληνικά της α’ λυκείου και συγκεκριμένα η πρώτη ενότητα από τα Ελληνικά του Ξενοφώντα (2.1.16-32).

Στη συγκεκριμένη ενότητα, από άποψη νοήματος, περιγράφεται με ποιο τρόπο ο Σπαρτιάτης στρατηγός Λύσανδρος, εκμεταλλευόμενος την αλαζονεία των Αθηναίων, κατόρθωσε να τους αιφνιδιάσει και να τους κατατροπώσει στη ναυμαχία στους Αιγός Ποταμούς. Η νίκη αυτή σήμανε ουσιαστικά και τη λήξη του Πελοποννησιακού Πολέμου με νικήτρια και πρώτη πλέον δύναμη στον ελληνικό χώρο τη Σπάρτη.

Από άποψη συντακτικού και γραμματικής η συγκεκριμένη ενότητα είναι πρόσφορη για τη διδασκαλία πολλών φαινομένων με την κειμενοκεντρική μέθοδο.

Φιλοδοξία μου είναι το ηλεκτρονικό περιβάλλον moodle να αποδειχθεί ένα χρήσιμο εργαλείο, μέσω του οποίου θα μπορώ να αλληλεπιδρώ με τους μαθητές μου στο πλαίσιο του μαθήματος, αλλά κι εκείνοι να επικοινωνούν μεταξύ τους.Ίσως έτσι το κατά κοινή ομολογία (των μαθητών) αντιπαθές μάθημα των αρχαίων ελληνικών να αποκτήσει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.