Αρχική » Γενικού ενδιαφέροντος » Εκδηλώσεις Στο Μάθημα Φ.Α.

Πρόσφατα σχόλια

Translate

Ιανουάριος 2018
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Εκδηλώσεις Στο Μάθημα Φ.Α.

1. Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο

Περιγραφή. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προβολή και η προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής των μαθητών αλλά και των γονέων τους.

Σχεδιασμός. Έκθεση υλικού που θα συγκεντρώσουν οι μαθητές με θέμα τη φυσική δραστηριότητα και τις βλαβερές συνέπειες της καθιστικής ζωής αλλά και της μόλυνσης του περιβάλλοντος από τα αυτοκίνητα.

Η εκδήλωση προτείνεται να γίνει το τελευταίο δίωρο μιας σχολικής ημέρας και να περιλαμβάνει μια ενημερωτική ομιλία από κάποιον μαθητή που έχει επιμεληθεί σχετική εργασία ή από έναν καθηγητή ή ειδικό επιστήμονα. Κύριος στόχος είναι η ενημέρωση μαθητών και γονέων για τις αρνητικές επιπτώσεις του αυτοκινήτου στην καθημερινή μας ζωή και πώς αυτό επηρεάζει το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Προτρέψτε τους γονείς να έρθουν στο χώρο του σχολείου περπατώντας.

Προετοιμασία. Τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την ημερομηνία της εκδήλωσης πρέπει να αρχίσει η συγκέντρωση υλικού και η αξιολόγησή του. Ακολουθήστε τα βήματα που σας προτείνονται στη «Λίστα ελέγχου εκδηλώσεων».

2. Τουρνουά βόλεϊ μεταξύ μαθητών-καθηγητών-γονέων

Περιγραφή. Σκοπός της δραστηριότητας είναι η προώθηση της φυσικής δραστηριότητας, η ψυχαγωγία και η ανάπτυξη φιλικών σχέσεων.

Σχεδιασμός. Στο τουρνουά θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ομάδες μαθητών, καθηγητών και γονέων. Κάθε ομάδα μπορεί να έχει στη σύνθεσή της και αγόρια και κορίτσια. Προτείνεται η δραστηριότητα να γίνει σε ένα ή δύο Σαββατοκύριακα ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής.

Προετοιμασία. Ακολούθησε τα βήματα που σου προτείνονται στην «Λίστα ελέγχου εκδηλώσεων».

3. Παιχνίδια του σχολείου

Περιγραφή. Σκοπός η συμμετοχή όλων των μαθητών του σχολείου σε ένα παιχνίδι της επιλογής τους.

Σχεδιασμός. Δημιουργήστε – σχεδιάστε 9 ατομικά παιχνίδια (3 για κάθε τάξη) που να ταιριάζουν στο χώρο της αυλής του σχολείου σας και να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις όλων των μαθητών. Τα παιχνίδια δεν είναι απαραίτητο να έχουν τη μορφή των γνωστών αθλημάτων. Μπορεί να έχουν παιγνιώδη μορφή, να έχουν φαντασία και χιούμορ ( π.χ. αγώνες με δεμένα πόδια ή αγώνες επιδεξιότητας όπως τρέξιμο με ένα δίσκο γεμάτο με πλαστικά ποτήρια ή το γρήγορο άδειασμα ενός κουβά με νερό σε έναν άλλο με ένα ποτήρι κ.λπ.). Ιδέες εκδηλώσεων

Κατεβάστε το άρθρο σε pdf κάνοντας κλικ Physical Education Events Planning

European Radio Logo
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση