Ταξιδεύω…

Χριστίνα, Καλησπέρα και από το περιβάλλον του δικού σου wordpress!

Βλέπω ότι τίποτε δεν σε σταματά. Οι μέλισσες μπροστά σου πρέπει να σιωπούν… και να σε παρατηρούν.

Ανεβάζω μια εικόνα για να δεις τι σχεδιάζω αυτή τη στιγμή…  Στο μυαλό μου η εφαρμογή έχει τελειώσει.  Θα στέλνει με λίγα κλικ email  και sms.  Είναι χαζομάρα αυτό που ζητάνε και δεν μπορώ να το δεχτώ αμαχητί.

Να σε ευχηθώ καλή συνέχεια με ό,τι καταπιάνεσαι.

Τα λέμε. Τους χαιρετισμούς σε όλους σας.

Υστερολόγιο :  Θα σου στείλω email -μέσω εφαρμογής- για να δεις  το περιεχόμενό του και  φυσικά να βάλεις το …χεράκι σου στη διαμόρφωσή του.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ταξιδεύω…

Η θεωρία των πάντων

Μια τόσο ωραία ταινία δεν μπορεί παρά να έχει ένα καταπληκτικό soundtrack!

Συνθέτης ο Jóhann Jóhannsson από την Ισλανδία.

 

Κατηγορίες: Αγαπημένα soundtrack | Ετικέτες: , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η θεωρία των πάντων

Παιδικά μιούζικαλ

Η πεντάμορφη και το τέρας

Τέσσερα παιδικά υπερθεάματα επικυρώνουν την ελληνική στροφή στο family musical: το «Σρεκ, το μιούζικαλ», με τον καλοκάγαθο πράσινο γίγαντα και την ασχημοπαρέα του να δέχονται τις σκηνοθετικές και εικαστικές πινελιές του Άγγελου Μέντη (στο Εθνικό Θέατρο – Σκηνή Κοτοπούλη Rex από τα τέλη Οκτωβρίου), ο κλασικός «Τομ Σόγιερ» που παίζεται ήδη με τον Δημήτρη Κουρούμπαλη στον ομώνυμο ρόλο και τον Πέτρο Λαγούτη ως Χακ Φιν (στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου), καθώς και οι μυθολογικού περιεχομένου και πολλά υποσχόμενοι «Ηρακλής: Οι 12 άθλοι» με τον Σάκη Ρουβά στο ρόλο του ηρωικού ημίθεου, τη Ρούλα Πατεράκη ως Ευρυσθέα και τη Ναταλία Δραγούμη ως θεά Αθηνά σε σύλληψη, σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια του Aπόλλωνα Παπαθεοχάρη (στο Πάνθεον από το Νοέμβριο). Το απόλυτα παραμυθένιο μιούζικαλ «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» καταφθάνει στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (12, 13/11) στην αυθεντική παραγωγή του Μπρόντγουεϊ από την Disney Theatrical Productions στο πλαίσιο της διεθνούς περιοδείας για τον εορτασμό των 20 χρόνων του έργου στη σκηνή και συζητιέται έντονα η παρουσίασή του στην Αθήνα πριν από το τέλος του 2015.

Κατηγορίες: Ελληνικό Μιούζικαλ | Ετικέτες: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παιδικά μιούζικαλ

Η μελωδία της ευτυχίας

«Η μελωδία της ευτυχίας» το 1996 ήταν το κύκνειο άσμα της Αλίκης – πέθανε την ίδια χρονιά. Φέτος, το κλασικό αυτό οικογενειακό μιούζικαλ που σάρωσε τα Όσκαρ στην κινηματογραφική του εκδοχή με την Τζούλι Άντριους το 1965, σώζοντας μάλιστα την 20th Century Fox από τη χρεοκοπία, επανακάμπτει στην αθηναϊκή σκηνή (στο Παλλάς από τα τέλη Νοεμβρίου) με το ρόλο της χαρισματικής γκουβερνάντας να ανατίθεται στη Νάντια Κοντογεώργη, αυτήν τη new age σουμπρέτα με την απίθανη φάτσα, την κυματιστή φωνή και τις εξειδικευμένες σπουδές στο μουσικό θέατρο, η οποία έκανε θραύση στο τηλεοπτικό «Κάτω Παρτάλι». Στο πλάι της, ως πλοίαρχος φον Τραπ, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο οποίος έχει ήδη δοκιμαστεί δρέποντας δάφνες στο μιούζικαλ «Annie».

Κατηγορίες: Ελληνικό Μιούζικαλ | Ετικέτες: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η μελωδία της ευτυχίας

Ιστορικό

Το The Black Crook (1866) αναφέρεται από ορισμένους ιστορικούς ως το πρώτο μιούζικαλ

Αν και η μουσική είναι ένα μέρος της δραματοποίησης από τους αρχαίους χρόνους και την Ελληνική τραγωδία και κωμωδία, το σύγχρονο μουσικό θέατρο εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα, με αποκορύφωμα τα έργα των Gilbert και Sullivan στη Βρετανία και των Harrigan και Hart στην Αμερική. Ακολουθούν πολυάριθμα Edwardian μιούζικαλ, κωμωδίες και έργα Αμερικανών δημιουργών όπως ο George Μ.Cohan. Στις αρχές του 20ού αιώνα το πριγκιπικό θέατρο παρουσίασε μιούζικαλ όπως το «Of Thee I Sing», παραστάσεις που θεωρούνται σπουδαία καλλιτεχνικά βήματα καθώς οδήγησαν σε πρωτοποριακά έργα όπως το Show Boat και το Oklahoma! Μερικά από τα πιο διάσημα μιούζικαλ στις δεκαετίες που ακολούθησαν ήταν τα West Side Story, The Fantasticks, Hair, A Chorus Line, Les Misérables, The Phantom of the Opera, Rent, The Producers και Wicked.

 

 

 

 

 

Το The Black Crook (1866) αναφέρεται από ορισμένους ιστορικούς ως το πρώτο μιούζικαλ.

Κατηγορίες: Ιστορία | Ετικέτες: , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ιστορικό

Μιούζικαλ

Μιούζικαλ! Θέαμα μάλλον ωφέλιμο, κατά το πλείστον, όμως, τερπνόν και ευχερές! Μουσικά ημιτόνια ενώνονται με χορευτικές πιρουέτες και εκλεκτά λόγια πρόζας, για να συνθέσουν ένα αποτέλεσμα μοναδικό, χάρμα οφθαλμών και ώτων. Τροφοδότης της φαντασίας για ονειρικά πέρασμα σε έναν κόσμο ζωηρό, μελωδικό, όμορφο. Προμηθευτής χαράς και διασκέδασης, αλλά και μπόλικης σινεμαγείας, που φυγαδεύει το μυαλό σε τόπους μαγικούς… το αλάτι της μίζερης ζωής! Και οι καθοδηγητές του φιλοθεάμονος κοινού στα πεδία της τρίωρης φυγής του, είναι διάσημοι συνθέτες ή σπουδαίοι σκηνοθέτες, καταξιωμένοι θεατρικοί συγγραφείς, ή, τέλος, διεθνούς φήμης ηθοποιοί και χορευτές, ή όλοι αυτοί μαζί με το δικό τους ικανό μερίδιο ο καθένας στα άρτια δεμένο αποτέλεσμα… Το μιούζικαλ!

Κατηγορίες: Ιστορία | Ετικέτες: , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μιούζικαλ

Music History

Δείτε το στο slideshare.net

 

Κατηγορίες: Μουσική | Ετικέτες: , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Music History

Kill Bill Soundtrack

Κορυφαίο!!!

Lonely Shepard by Gheorghe Zamfir.

Απολαύστε το!

 

Κατηγορίες: Αγαπημένα soundtrack | Ετικέτες: , , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Kill Bill Soundtrack

Σύνθεση κινηματογραφικής μουσικής

wizard_of_oz-poster

Η μουσική στον ελληνικό κινηματογράφο

Για τη χρήση μουσικής στον ελληνικό κινηματογράφο, την εποχή του βωβού, δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες. Συνέχεια

Κατηγορίες: Ιστορικά στοιχεία | Ετικέτες: , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σύνθεση κινηματογραφικής μουσικής

Μουσική και κινηματογράφος

Τα κύρια συστατικά του κινηματογράφου, ο οποίος αποτελεί ένα οπτικοακουστικό θέαμα, είναι:

  • ο λόγος,
  • η εικόνα,
  • ο ήχος/μουσική.

Αυτά τα συστατικά αλληλεπιδρούν και διαμορφώνουν το κατάλληλο κινηματογραφικό περιβάλλον. Επομένως, η κινηματογραφική μουσική δεν μπορεί να απομονωθεί από το περιβάλλον αυτό και να αντιμετωπιστεί σα να προορίζεται για ακρόαση. Υπάρχουν βέβαια και μουσικά έργα που χρησιμοποιήθηκαν ως σάουντρακ (soundtrack: μουσική επένδυση μιας ταινίας).

Υπάρχουν όμως και σάουντρακ ειδικά συντεθειμένα για ένα κινηματογραφικό έργο, που μπορούν αυτούσια να είναι υλικό ακρόασης. Επομένως, η μουσική για τον κινηματογράφο λειτουργεί ως αναπόσπαστο στοιχείο μιας ταινίας, χωρίς όμως να αποκλείεται η πιθανότητα να λειτουργεί και αυτόνομα. Συνέχεια

Κατηγορίες: Ιστορικά στοιχεία | Ετικέτες: , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μουσική και κινηματογράφος