Δημιουργία Ιστολογίου Στο ΠΣΔ

Με την εργασία αυτή θα γνωρίσουμε τα Ιστολόγια (blogs) που προσφέρει το ΠΣΔ. Ζητάμε να κάνετε μία νέα ανάρτηση στο ιστολόγιό σας. Για να γράψει κάποιος είτε ανάρτηση είτε σχόλιο σε υπάρχουσα ανάρτηση ιστολογίου ΠΣΔ, χρειάζεται να έχει συνδεθεί με το όνομα χρήστη και κωδικό που έχει στο ΠΣΔ. Επομένως, τα βήματα είναι:
1. Πηγαίνετε στo https://blogs.sch.gr/
2. Στο δεξί τμήμα, στο πλαίσιο «Σύνδεση» να δώσετε σαν όνομα χρήστη και συνθηματικό τα ίδια στοιχεία που χρησιμοποιείτε για το email και λογαριασμό σας στο ΠΣΔ. Στη συνέχεια, επιλέξτε το κουμπί «Σύνδεση».
3. Στο ίδιο πλαίσιο, θα σας δείξει το όνομα του ιστολογίου σας. Κάνετε κλικ στο όνομα αυτό (π.χ. στο tsormpat’s blog). Θα εμφανιστεί το ιστολόγιό σας και θα περιέχει και μια αρχική δημοσίευση.
4. Δημιουργήστε μια νέα δική σας δημοσίευση, πηγαίνοντας ψηλά στο οριζόντιο μενού και επιλέγοντας «Τα ιστολόγιά μου», μετά το όνομα του ιστολογίου σας π.χ. «tsormpat’ blog», μετά «Νέα δημοσίευση». Το μενού «Τα ιστολόγιά μου» θα το χρησιμοποιείτε για νέα δημοσίευση, διαχείριση παλιάς δημοσίευσης, διαγραφή δημοσίευσης, πίνακα ελέγχου (για ρυθμίσεις μορφοποίησης (π.χ., Θέματα), ονόματος blog, προσθήκης μελών που θα μπορούν να κάνουν σχόλια ή αναρτήσεις, κ.α.), κλπ.
5. Για τη νέα σας δημοσίευση, θα πρέπει να δώσετε τίτλο και κάποιο κείμενο στα δύο πλαίσια που θα εμφανιστούν. Ο τίτλος και το κείμενό σας μπορούν να αναφέρονται σε μία εκδήλωση την οποία θέλετε να προβάλλετε μέσω του ιστολογίου σας, να αφορούν ευχές για το τρέχον σχολικό έτος, πληροφορίες για το μάθημα πρακτικής σας, παρουσίαση του σχολείου σας, μια εργασία σας, κλπ. (Προαιρετικά, από την «Μεταφόρτωση/Εισαγωγή» μπορείτε να επιλέξετε το κουμπί «Προσθήκη εικόνας» και να εισάγετε και μια εικόνα (με επέκταση .jpg, .gif ή .png), σχετική με το θέμα σας – Oι εντολές θα είναι: στην καρτέλα «Από Υπολογιστή», επιλέγετε «Αναζήτηση» εικόνας στον υπολογιστή σας, κουμπί «Μεταφόρτωση», επιλογή καρτέλας «Γκαλερί», επιλογή ενέργειας «Προβολή», κουμπί (κάτω αριστερά) «Εισαγωγή στη δημοσίευση»).
6. Στο τέλος, πατήστε το κουμπί «Δημοσίευση» που βρίσκεται στα δεξιά.
7. Θα δείτε το μήνυμα: «Η δημοσίευση δημοσιεύτηκε. Δείτε το!». Επιλέγοντας «Δείτε το!» μπορείτε να δείτε τη δημοσίευση που κάνατε.

 

  • Για να φτιάξεις ένα menu: Πηγαίνεις στο εμφάνιση menu και βάζεις σελίδα, σύνδεσμο κλπ.
  • Για να εμφανίσεις ενα menu πηγαίνεις : Εμφάνιση/Μονάδες και πηγαίνεις το menu δεξιά στο panel και δημοσιευεις

 

Με αυτόν τον τρόπο φτιάχτηκε το Ιστολόγιο του 1ου Γραφείου Δ.Ε. Ν.Ηλείας στο https://blogs.sch.gr/grdeilei/ όπως επίσης το Ιστολόγιο του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ηλείας στο https://blogs.sch.gr/perilei.
Για παράδειγμα, ένα ιστολόγιο συναδέλφου είναι: https://blogs.sch.gr/papadakhs/ ενώ το ιστολόγιο του Πειραματικού Γυμνασίου Τρίπολης είναι: https://blogs.sch.gr/gymptripo/.

Οδηγίες για τα blog από το ΠΣΔ θα βρείτε εδώ: https://blogs.sch.gr/manuals/

Τρόπος εισαγωγής δεδομένων σε μία εγκατάσταση Joomla

 

Μια μικρή παρουσίαση 11 περίπου λεπτών, των χαρακτηριστικών του ιστοτόπου, και του τρόπου δημοσίευσης, ενός άρθρου που περιλαμβάνει:

1. κείμενο

2. συνημμένα

3. εικόνες

μέσα από ένα video που υπάρχει αναρτημένο στο youtube.
 (Καλό θα ήταν το video να προβληθεί σε πλήρη οθόνη και σε ποιότητα 720 p hd)

Έτσι πρέπει να γίνει

karavaki_good

Το καραβάκι μου

Δεν είναι ωραίο, κάποιος να γράφει κάτι «ιστολογείν» αν δεν έχει κάτι να πει.
Στα πλαίσια όμως των υποχρεώσεων μας πρέπει να το κάνουμε.

Η διπλανή εικόνα κατασκευάσθηκε σ’ ένα σχολείο με αξιόλογους ανθρώπους σε παλιότερο σχολικό έτος χρησιμοποιώντας ΕΛ/ΛΑΚ.