Για το μάθημά μας στην Πληροφορική

του Γυμνασίου και γενικά Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση

Spacewalk – Μια βόλτα στο διάστημα

| 0 σχόλια

Ξεκίνησε εδώ και λίγη ώρα (τώρα είναι 2:10μμ ώρα Ελλάδας)  η ζωντανή μετάδοση του διαστημικού περιπάτου δύο κοσμοναυτών του Διεθνούς Διατημικού Σταθμού, του Luca Parmitano και του Chris Cassidy. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την μετάδοση από την εκπομπή της ΝΑΣΑ εδώ ή την αναμετάδοση από την ESA εδώ. (στις 2:30 μμ ώρα Ελλάδος θα γίνει η έξοδος)

spacewalk2

Φώτο 1: Luca Parmitano

Ήδη οι δύο κοσμοναύτες βρίσκονται στον ειδικό θάλαμο ο οποίος σε λίγο θα κλείσει ώστε να βγούν στο διάστημα. Στην φώτο 1, μόλις που διακρίνεται ο Luca μέσα στον θάλαμο, ενώ ο Chris  είχε ήδη οδηγηθεί λίγο πριν. Τους κοσμοναύτες βοήθησαν να ετοιμαστούν όπως βλέπετε στην φώτο2,  η Karen Nyberg και ο  Fyodor Yurchikhin (ελληνική καταγωγής, ίσως τον έχετε παρακολουθήσει στις διάφορες επισκέψεις του στην Ελλάδα και στις διάφορες ομιλίες του).  Στην μετάδοση θα ακούσετε τις διάφορες οδηγίες όπου στον Chris αναφέρεται ως EVA1 και στον εξοπλισμό του φέρει κόκκινες ρίγες ενώ ο Luca  αναφέρεται ως EVA2 και έχει λευκή στολή.

spacewalk1

Karen Nyberg & Fyodor Yurchikhin

 

Αν θέλετε μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία του περιπάτου μέσα από τα tweets της ESA εδώ. Τα παραπάνω συμβαίνουν στο πλαίσιο του προγράμματος Volare.

 

Και με την ευκαιρία επισκεφτείτε την συλλογή φωτογραφιών στο Flickr του Luca με τις εκπληκτικές φωτογραφίες του από το  διάστημα! Ένα δείγμα παρακάτω με την Πελοπόννησο στη μέση!

astro_Luca

Συντάκτης: tsomokou

2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων