Για το μάθημά μας στην Πληροφορική

του Γυμνασίου και γενικά Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση

Στη γειτονιά των αστεριών google stars και google sky

| 0 σχόλια

Σήμερα επισκεφτήκαμε την Εστία Γνώσης Χαλκίδας ( Website: http://www.estiagnosis.gr/ )και παρακολουθήσαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση του Ήλιου μας και κάναμε ένα μικρό ταξίδι στο διάστημα. Ο τρόπος του κ. Αντωνίου που έκανε την παρουσίαση με τόση αμεσότητα μας κέντρισε το ενδιαφέρον, μας έκανε να εντυπωσιαστούμε από το σύμπαν που μας περιβάλλει και να μας δώσει ερεθίσματα να ψάξουμε να μάθουμε περισσότερα.

Έτσι εδώ δίνουμε δυο χρήσιμα εργαλεία της google ώστε με διαδραστικό τρόπο να ασχοληθούμε με τον ουρανό μας και με την γειτονιά μας στο σύμπαν.

Γνωστός, παλιός χάρτης ο google sky, όπου μπορούμε να κάνουμε επιλογές από την οριζόντια λωρίδα κάτω και να μελετήσουμε για παράδειγμα το πλανητικό μας σύστημα, να δούμε εντυπωσιακές φωτογραφίες νεφελωμάτων του τηλεσκοπίου Hubble κτλ. Το κεντρικό μέρος της οθόνης ζουμάρει και δείχνει εικόνες και πληροφορίες ανάλογα με την επιλογή μας.

Μια νέα υπηρεσία που μόλις εχτές ανακοινώθηκε στο ιστολόγιου του google chrome είναι το google stars. Μπορουμε να εξερευνήσουμε τον γαλαξία μας, να ζουμάρουμε και να προβάλουμε πληροφορίες για κάθε αστέρι που θα επιλέξουμε. Δοκιμάστε την εντυπωσιακή αυτή εφαρμογή για ένα εικονικό αστρικό ταξίδι – έστω σε αυτά τα … 100.000 αστέρια που συμπεριλαμβάνονται στο έργο!

Συντάκτης: tsomokou

2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων