Για το μάθημά μας στην Πληροφορική

του Γυμνασίου και γενικά Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση

“Επιμέλεια θέματος” ή “Curate your Topic” με το Scoop.it

| 2 σχόλια

Τους τελευταίους μήνες αναπτύσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς η υπηρεσία Scoop.it! Με την εγγραφή μας μπορούμε πολύ εύκολα να δημιουργήσουμε και να συντηρήσουμε ένα θέμα που μας ενδιαφέρει. Δεν είναι απαραίτητη η δημιουργία πρωτογενούς υλικού, αν και δεν αποκλείεται.  Η ιδέα είναι η “επιμέλεια” του θέματος. Curate your topic! Πολύ εύκολα το Scoop  σαρώνει το web και μας προτείνει αναρτήσεις σχετικές με το θέμα μας, ή εμείς με λίγα μόνο κλίκ μπορούμε να προσθέσουμε κάποια ανάρτηση που έχουμε υπόψη.

Δείτε το σχετικό βίντεο που παρουσιάζει την ιδέα στην οποία στηρίζεται το Scoop.it ή διαβάστε μια σχετική ανάρτηση από συζήτηση που έγινε για το αν η “επιμέλεια” – “Curation” θα αποτελέσει το επόμενο βήμα στο Διαδίκτυο και στην συνεργασία μέσω αυτού.

[update] 28-7-2011

Παρακολουθώ να πληθαίνουν τα άρθρα και οι αναρτήσεις για την  “επιμέλεια” θέματος και εδώ μπορείτε να διαβάσετε άρθρο με 10 συμβουλές για αποτελεσματική “επιμέλεια” θέματος. Επίσης εδώ ένα άρθρο για την  εποχή της “επιμέλειας” θέματος η οποία έρχεται!

Συντάκτης: tsomokou

2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας


Περισσότερες πληροφορίες

2 σχόλια

  1. Pingback: Τεχνο-ΛΟΓΙΕΣ στην εκπαίδευση » «Επιμέλεια θ

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων