Για το μάθημά μας στην Πληροφορική

του Γυμνασίου και γενικά Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση

Διαμοιρασμός ανάρτησης: κουμπιά e-mail και share

| 0 σχόλια

Τις τελευταίες ημέρες παρατήρησα ότι προστέθηκαν στο τέλος κάθε ανάρτησης κουμπιά με τα οποία μπορούμε εύκολα να μοιραστούμε, να στείλουμε ή να αναδημοσιεύσουμε μία ανάρτηση. (Είναι πολύ πιθανό να υπήρχαν εκεί «από πάντα» (!) με λίγο διαφορετική μορφή και απλώς εγώ να μην τα θυμάμαι!) Ας καταγράψω εδώ πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
Όπως βλέπετε στην εικόνα αριστερά, υπάρχει το κουμπί στο πράσινο πλαίσιο με το οποίο μπορούμε να στείλουμε την ανάρτηση μέσω e-mail. Πατώντας το παρουσιάζεται παράθυρο για να συμπληρώσουμε τα στοιχεια του παραλήπτη και πολύ εύκολα ολοκληρώνουμε την αποστολή.

Χρησιμοποιώντας το κουμπί share παρουσιάζεται ένα κατάλογος με υπηρεσίες όπου και μπορούμε να κάνουμε δημοσίευση. Για να δημοσιεύσουμε στο ιστολόγιό μας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο επιλέγουμε WordPress, συμπληρώνουμε τη διεύθυνση του ιστολογίου μας, μεταφερόμαστε σε παράθυρο επεξεργασίας ανάρτησης όπου ήδη υπάρχει ο τίτλος της αρχικής ανάρτησης και σύνδεσμος προς αυτή! Στο παράθυρο επεξεργασίας μπορούμε να συμπληρώσουμε οτιδήποτε άλλο και να δημοσιεύσουμε. Φυσικά μέσω αυτής της λειτουργίας μπορούμε να δημοσιεύσουμε και σε οποιοδήποτε άλλο ιστολόγιο διατηρούμε, να εκτυπώσουμε, να προσθέσουμε στα αγαπημένα κτλ.

Η χρήση του κουμπιού share, μας βοηθά τόσο στο να αναδημοσιεύσουμε μια ανάρτηση, όσο και στο ότι διατηρείται ο σύνδεσμος προς την αρχική ώστε να της αποδώσουμε κάτα κάποιο τρόπο ένα ευχαριστώ αλλά και για να παραπέμψουμε τους αναγνώστες μας στο αρχικό ιστολόγιο.

Συντάκτης: tsomokou

2ο Γυμνάσιο Χαλκίδας


Περισσότερες πληροφορίες

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων