RSS Feed for This PostCurrent Article

Ίδρυση Τμήματος Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Panepistimio Aigaiou newΗ Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην έκτακτη συνεδρίαση της 19ης Νοεμβρίου 2014 αποδέχθηκε την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για ίδρυση Τμήματος Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στην Πανεπιστημιακή Μονάδα της Ρόδου, υιοθετώντας τη διάσταση της εξωστρέφειας και διεθνοποίησης στα προγράμματα προπτυχιακών σπουδών, με σπουδές στα Αγγλικά για φοιτητές και φοιτήτριες από την Ελλάδα, τις λοιπές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και από τρίτες χώρες. Συγχρόνως, όμως, καταγράφηκε σειρά κρίσιμων, εκ των ων ουκ άνευ προϋποθέσεων, οι οποίες συνοδεύουν την άνω απόφαση, με στόχο τη διασφάλιση της βιώσιμης ακαδημαϊκής λειτουργίας του νέου Τμήματος, αλλά ταυτοχρόνως τη μη επιβάρυνση των ήδη μειωμένων πόρων, ανθρώπινων και υλικών, που υποστηρίζουν τη λειτουργία των λοιπών Τμημάτων του Πανεπιστημίου μας σήμερα. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει διαχρονικά υιοθετήσει αναπτυξιακή στρατηγική, μεριμνώντας ταυτόχρονα για την εδραίωση και υποστήριξη των ήδη λειτουργούντων ακαδημαϊκών του δομών.

Η ίδρυση του νέου Τμήματος είναι απόληξη της διεκδίκησης πολλών ετών του Πανεπιστημίου για ίδρυση και λειτουργία Τμήματος Τουρισμού, που γενικότερα θα συνεισφέρει στην αναβάθμιση των Τουριστικών Σπουδών της χώρας μας, με αποτέλεσμα πολλαπλά κοινωνικά και οικονομικά οφέλη.

Η Σύγκλητος σήμερα, υπερβαίνοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, στοχεύοντας στην υποστήριξη της νέας γενιάς με απόκτηση υψηλού επιπέδου γνώσεων και δεξιοτήτων σε ανταγωνιστικούς τομείς υποστήριξης της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας, όπως ο Τουρισμός και οι συνέργειές του με άλλες επιστημονικές περιοχές, ανταποκρίθηκε θετικά και αποφάσισε, θέτοντας ξεκάθαρους ακαδημαϊκούς όρους, την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Αναμένει, όμως, από την Πολιτεία την υποστήριξη της απόφασης αυτής με διαχρονική συνέπεια.

Διαδικαστικά, τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν, σχετική έκδοση απόφασης του Πρύτανη του Ιδρύματος και ακολούθως έγκριση της απόφασής του αυτής από το Συμβούλιο του Ιδρύματος.

 

Δείτε περισσότερα Δελτία Τύπου: http://www.eduadvisor.gr/index.php/arthra/features/deltia-typou-ekpaideftika

Πηγή – περισσότερα: http://www.eduadvisor.gr/index.php/2011-10-11-10-49-30-368/12326-idrysi-tmimatos-toyrismoy-sto-panepistimio-aigaioy

Trackback URL



You must be logged in to post a comment.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση