header image

Στο πλαίσιο της διάχυσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, ειδικότερα της Δράσης «ΚΑ2/Συνεργασία για την Καινοτομία και την Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών – Στρατηγικές συμπράξεις – Εταιρικές Σχέσεις (Cooperation for Innovation and the Exchange of Good Practices – Strategic Partnerships)», στην οποία συμπράττει το σχολείο μας, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί: Βλάχα Βασιλική (ΠΕ03), Γκαδρή Ελένη (ΠΕ07), Κεχαγιά Βασιλική (ΠΕ11), Μπεκιάρη Καλλιόπη (ΠΕ16), Ράπτη Ευτυχία (ΠΕ19), Τσιπλακίδης Ιάκωβος (ΠΕ06) έλαβαν μέρος ως εισηγητές στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο eTwinning με διεθνή συμμετοχή: «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα», το οποίο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στην Πάτρα, στις 13-15 Νοεμβρίου 2015.

Η εργασία των εκπαιδευτικών, η οποία θα συμπεριληφθεί στα επίσημα πρακτικά του συνεδρίου, είχε τίτλο «Εκπαιδευτική συνεργασία τάξεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο πλαίσιο προγράμματος ERASMUS+, ΚΑ2 και eTwinning».

Ο ιστότοπος του συνεδρίου είναι: http://www.etwinning.gr/conf2015/

TEL_poster_PATRA_1

κάτω από: Χωρίς κατηγορία

erasmusmlynas-baltame-fone

Από τον Οκτώβριο 2014 το σχολείο μας επιλέχθηκε και συμμετέχει ως εταίρος στο Erasmus+, ένα πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό για την περίοδο 2014-2020. Συμμετέχουμε στη Δράση «ΚΑ2/Συνεργασία για την Καινοτομία και την Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών – Στρατηγικές συμπράξεις – Εταιρικές Σχέσεις (Cooperation for Innovation and the Exchange of Good Practices – Strategic Partnerships) αποκλειστικά μεταξύ σχολείων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», που συντονίζει το Realschule στο Uetze-Hannover της Γερμανίας.

Το πρόγραμμα αφορά κινητικότητες και ανταλλαγές ομάδων μαθητών μεταξύ σχολείων από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Ρουμανία και του δικού μας σχολείου και έχει τον τίτλο:
Power up: Motivation for a healthy lifestyle – Get active for your future: Shaping the future career

Έχει διάρκεια δύο σχολικά έτη (2014-2015 και 2015-2016) και οι καθηγητές του σχολείου μας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι: Β. Βλάχα, Ε. Γκαδρή, Β. Κεχαγιά, Κ. Μπεκιάρη, Ε. Ράπτη, Ι. Τσιπλακίδης.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Erasmus+, που συμμετέχει το Π.Π.Γ.Ζ.Σ.Ι. μπορείτε να βρείτε: http://www.poweruperasmus.com/  και http://getactiveforyourfuture.weebly.com/

– See more at: http://gym-zosim.ioa.sch.gr/wp/erasmus/#sthash.j4jpb82C.dpuf

κάτω από: Χωρίς κατηγορία
Ετικέτες:

Παρουσίαση διαθεματικής διδασκαλίας

Στη διαθεματική δραστηριότητα συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί:

Μπεκιάρη Καλλιόπη, ΠΕ16

Καλαντζή Βασιλική, ΠΕ34

Παντούλα Χριστίνα, ΠΕο4.01

Βακατσάς Κωνσταντίνος, ΠΕ02

Ζωγάκης Ιωάννης, ΠΕ18

Τσιπλακίδης Ιάκωβος, ΠΕο6

κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Cultural

Cultural programme

Presentation_cultural

 

 

κάτω από: Χωρίς κατηγορία

 

κάτω από: Χωρίς κατηγορία
Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου και το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων διοργανώνουν εκδηλώσεις και δράσεις σχετικές με την αξιοποίηση του Διαστήματος στην εκπαιδευτική διαδικασία, κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2014. Στις «Ημέρες Διαστήματος» θα συμμετέχουν με σχετικές ομιλίες επιστήμονες από το Αστεροσκοπείο Αθηνών, από το Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ θα πραγματοποιηθούν και παρατηρήσεις με τηλεσκόπια σε συνεργασία με την Ομάδα Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων, ως εξής:

– ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ του Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου Ζωσιμαίας Ιωαννίνων την Παρασκευή 31/1/2014 θα δοθεί ομιλία με θέμα «Ήλιος: από τι είναι φτιαγμένο ένα αστέρι;» , από τον κ. Γραμματικόπουλο (Ομάδα Ερασιτεχνών Αστρονόμων Ιωαννίνων) στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, τις τελευταίες διδακτικές ώρες. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παρατήρηση των ηλιακών κηλίδων με τηλεσκόπια (με χρήση ειδικών φίλτρων), που θα στηθούν στον αύλειο χώρο του σχολείου. Οι «Ημέρες Διαστήματος» περιλαμβάνουν επίσης διάφορες δράσεις των μαθητών εμπνευσμένες από το Διάστημα, όπως: έκθεση με εικαστικές δημιουργίες (κατασκευές, αφίσες) στο χώρο του Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου Ζωσιμαίας, μουσικές παρεμβάσεις (ερμηνεία τραγουδιών με συνοδεία μουσικών οργάνων), καθώς και σύντομες παρουσιάσεις λογοτεχνικού περιεχομένου και βίντεο.
– ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ θα πραγματοποιηθούν δυο εκδηλώσεις, με την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας “Δημήτρης Χατζής” από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών:
-Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 : Εκδήλωση για ευρύ κοινό στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» το απόγευμα 6-8.30 μ.μ., με τις εξής ομιλίες:  κ. Αλυσσανδράκης (Καθηγητής Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων): «Η απομυθοποίηση του Ουρανού», κ. Ματσόπουλος (Αστρονόμος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών): «Το Ηλιακό μας Σύστημα». Θα ακολουθήσει συζήτηση/ερωτήσεις με το κοινό. Επίσης, μαθητές/τριες και η Καθηγήτρια Μουσικής κ. Μπεκιάρη του Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου Ζωσιμαίας Ιωαννίνων θα ερμηνεύσουν τραγούδια γνωστών δημιουργών με συνοδεία μουσικών οργάνων, εμπνευσμένα από τον ουρανό, το φεγγάρι, τον ήλιο και τ’ αστέρια. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τηλεσκοπική παρατήρηση από το χώρο έξω από την αίθουσα (βράδυ 8.30-9.30 μ.μ.).

-Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014 : Εκδήλωση για ευρύ κοινό στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» το απόγευμα 6-8.30 μ.μ., με τις εξής ομιλίες: κ. Σακκάς (Ομάδα Ερασιτεχνών Αστρονόμων Ιωαννίνων): «Δημιουργία και εξέλιξη ενός άστρου», κ. Τσούπης (Καθηγητής, Μαθηματικός, στο 1ο Λύκειο Ιωαννίνων): «Από τον Ιούλιο Βερν στην έξοδο του Voyager 1 από το ηλιακό σύστημα» και κ. Νείλα (Καθηγήτρια, Δρ. Βιολόγος, στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Ιωαννίνων): «Υπάρχει ζωή εκεί έξω στο Διάστημα;». Θα ακολουθήσει συζήτηση και στη συνέχεια τηλεσκοπική παρατήρηση από το χώρο έξω από την αίθουσα (βράδυ 8.30-9.30 μ.μ.)
-ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: Στα πλαίσια των «Ημερών Διαστήματος» θα πραγματοποιηθεί επίσης Επιμορφωτικό Σεμινάριο για καθηγητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων, που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Ιωαννίνων, το απόγευμα (5.30-8 μ.μ.), με τίτλο “Το Διάστημα στο Σχολείο”. Θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις διαθεματικών καινοτόμων εκπαιδευτικών προτάσεων εμπνευσμένων από το Διάστημα και θα ολοκληρωθεί με τηλεσκοπική παρατήρηση από τον αύλειο χώρο του Σχολείου (βράδυ 8-9 μ.μ.).

 

Ακολουθεί το Πρόγραμμα του Επιμορφωτικού Σεμιναρίου για Καθηγητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης:
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ “ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ” 

 Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου και το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων διοργανώνουν Επιμορφωτικό Σεμινάριο για καθηγητές Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων με θέμα: “Το Διάστημα στο Σχολείο: εκπαιδευτικές καινοτόμες προτάσεις εμπνευσμένες από την εξερεύνηση του Διαστήματος”.
Το Σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 το απόγευμα (5.30-9.00), περιλαμβάνει:
-Εισηγήσεις-προτάσεις από εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τα εξής θέματα:

 
“Το Διάστημα σαν ιδανικό εκπαιδευτικό περιβάλλον”, Ι. Νείλα (ΠΕ4), “Πλοήγηση στον Ουρανό”, Α. Μπουκουβάλα (ΠΕ2), “Ιδέες για ερευνητικές εργασίες (projects) στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σχετικές το Διάστημα”, Α. Τσούπης (ΠΕ3),  “Αστρονομία: μια διδακτική πρόταση, μετά την εφαρμογή της στο σχολείο”, Μ. Ιατρίδου (ΠΕ3), “Ποιητικές αναφορές στα ουράνια σώματα”, Β. Κολιός (ΠΕ2).
Στα πλαίσια των πιο πάνω εισηγήσεων θα παρουσιαστούν και σχετικές δημιουργικές παρεμβάσεις μαθητών (λογοτεχνικού περιεχομένου, βίντεο), ενώ οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση “Τέχνης Διάστημα”, με μαθητικά έργα και εικαστικές παρεμβάσεις στο χώρο με θέμα το Διάστημα, που δημιουργήθηκαν στο μάθημα των Εικαστικών του καθηγητή Γιάννη Ζωγάκη (ΠΕ8).
-Θα ακολουθήσει τηλεσκοπική παρατήρηση από τον αύλειο χώρο του Σχολείου, όπου θα έχουν στηθεί τηλεσκόπια σε συνεργασία με την Ομάδα Ερασιτεχνών Αστρονόμων Ιωαννίνων.
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης. Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να συμπληρώσουν και να στείλουν την παρακάτω αίτηση (όπως προαναφέραμε) στην ηλεκτρονική διεύθυνση   mexarxu@yahoo.gr   έως την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014. 

Η Οργανωτική Επιτροπή των εκδηλώσεων:  Α. Δήμος (Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε. Ηπείρου), Ε. Ζαβιτσάνου (Διευθύντρια), Ι. Νείλα, Μ. Εξάρχου, Ι. Ζωγάκης (εκπαιδευτικοί του Σχολείου), Κ. Σακκάς, Γ. Φώτου (μέλη της Ομάδας Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ιωαννίνων).

Για τυχόν επιπλέον πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Ιωαννίνων, τηλ. 26510-43141 και 26510-43274, καθώς και στις διευθύνσεις

http://blogs.sch.gr/imeresdiastimatos και  http://ioanninastronomy.blogspot.gr .

κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Virtual e-Class

 virtual

κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Charles Dickens (κλικ για παρουσίαση)

 

Picture1

κάτω από: Άγγλοι Συγγραφείς

Στις 23-25 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε ένα τριήμερο σεμινάριο-εργαστήριο Β’ επιπέδου στην περιβαλλοντική εκπαίδευση με θέμα: «Προηγμένες εκπαιδευτικές οπτικοακουστικές τεχνολογίες και δημιουργικές τεχνικές μετάδοσης του περιβαλλοντικού μηνύματος», στο ΚΠΕ Κέρκυρας.

Επισκεφτήκαμε πολύ όμορφα μέρη και αποκτήσαμε σημαντικές γνώσεις. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, δημιουργήσαμε το ακόλουθο περιβαλλοντικό μήνυμα.

 

παρουσίαση Κέρκυρα

 

 

κάτω από: Περιβαλλοντικά προγράμματα, Χωρίς κατηγορία

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος Virtual e-Class project, δημιουργήσαμε ένα E-Book.

Περιμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.

Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:

Wordle - Virtual e Class

 

κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Παλιότερα Άρθρα »

Κατηγορίες