Ο πιο απλός τύπος backup

Full Backup

Ο πιο απλός τύπος backup είναι αυτός του full backup. Συγκεκριμένα αντιγράφονται τα δεδομένα σε άλλο αποθηκευτικό μέσο όπως π.χ. εξωτερικό σκληρό δίσκο, usb stick, DVD κλπ. Βέβαια αυτός ο τύπος backup έχει το πλεονέκτημα οτι είναι ο πιο απλός τύπος backup. Τα αρνητικά του είναι οτι είναι χρονοβόρος και κοστοβόρος σε χωρητικότητα.

Incremental Backup

Στο incremental backup αντιγράφονται μόνο οι αλλαγές που έχουν υποστεί τα δεδομένα σας. Συγκεκριμένα γίνεται σύγκριση μεταξύ του τελευταίου backup που κρατήσατε και τις πρόσφατες αλλαγές που έγιναν στα δεδομένα σας. Με λίγα λόγια, στο incremental backup αντιγράφονται μόνο τα δεδομένα που έχουν μεταβληθεί.

Αυτό σημαίνει οτι ο όγκος δεδομένων που θα αντιγραφούν είναι μικρότερος σε σύγκριση με το full backup. Επιπλέον, στο incremental backup μπορούμε να διατηρούμε συχνότερα backups εφόσον πραγματοποιείται ταχύτερα καθώς αντιγράφονται μόνο τα νεότερα δεδομένα.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο πιο απλός τύπος backup

Backup

Όλοι γνωρίζουμε τη χρησιμότητα του Backup. Και όλοι λίγο πολύ έχουμε συλλάβει τον εαυτό μας να ανησυχούμε αν πράγματι παίρνουμε σωστά backup, αν υπάρχει backup και στην περίπτωση που χαλάσει ο δίσκος του Server, αν έχουμε πραγματικά τα εφεδρικά δεδομένα που χρειάζονται προκειμένου να είμαστε σε λειτουργία γρήγορα και με τα τελευταία δεδομένα.
Οσο και αν φαίνεται απλό, είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να σχεδιαστεί με μεγάλη προσοχή. Εμείς στη SEMANTIC έχουμε αναπτύξει ένα ειδικό εργαλείο για την λήψη backup από τα ERP μας το οποίο δίνει λύσεις σε μερικές βασικές δεσμεύσεις που θέσαμε :

  1. Το Backup δεν πρέπει να είναι unattended. Δεν πρέπει δηλαδή να λαμβάνεται αυτόματα. Ενα Backup που λαμβάνεται αυτόματα κάπου, δεν το παρακολουθεί κανείς, δεν το επιβεβαιώνει κανείς, δεν ξέρει κανείς αν πραγματικά λαμβάνει. πχ Κανείς δεν πρόκειτε να πάρει χαμπάρι αν γεμίσει ο δίσκος του Backup, αν χαλάσει ο δίσκος του BackUp, αν αποσυνδεθεί το USB καλώδιο του εξωτερικού δίσκου του BackUp κλπ. Κυριολεκτικά, σε όλες (το ξανατονίζω όλες) τις εγκαταστάσεις που έχουμε πάει και είχαν τέτοιου είδους backup, απλώς δεν είχαν backup τους τελευταίους 6 μήνες τουλάχιστον!!!!
  2. Το Backup δεν πρέπει να γράφει πάνω στο προηγούμενο. Κάθε Backup πρέπει να είναι ένα καινούργιο αρχείο. Στον φάκελο πρέπει να υπάρχουν όλα τα backups των τελευταίων 6 μηνών τουλάχιστον. Γιατί; Στα σημερινά συστήματα βάσεων δεδομένων, οι μηχανογράφοι και οι χειριστές έχουν τη δυνατότητα μαζικών αλλαγών και διαγραφών στα δεδομένα με απλές εντολές. Φανταστείτε να γίνει (για οποιοδήποτε λόγο) μια μαζική διαγραφή παραστατικών και μετά από 10 λεπτά να πάρετε backup!! Απλώς χάσατε τα δεδομένα σας απολύτως!!!! Ακόμη και αν δε συμβεί αυτό, μερικές φορές είναι χρήσιμο να ανατρέξετε σε ένα backup του προηγούμενου μήνα διότι π.χ αλλάξατε μαζικά την κωδικοποίηση των πελατών σας και για κάποιο λόγο θέλετε να την επαναφέρετε ή να τη ρίξετε μια ματιά.
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Backup

Πολυμέσα

Πολυμέσα

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πολυμέσα

HMEΡΟΛΟΓΙΟ 2022

Ημερολόγιο 2022

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο

προδιαγραφές συστήματος υπολογιστή

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο προδιαγραφές συστήματος υπολογιστή

Ασφαλής Αναζήτηση Google

Η ασφαλής αναζήτηση στο Google Search εξασφαλίζει ότι δεν βλέπουμε ακατάλληλο περιεχόμενο στα αποτελέσματα αναζήτησης. Ως λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη κατά τη χρήση της ιστοσελίδας από ένα παιδί. Ωστόσο, ενδέχεται εμείς να επιθυμούμε να προβάλλονται όλα τα αποτελέσματα τα οποία αφορούν αυτό που αναζητούμε.EIKONA BLOG SCH

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ασφαλής Αναζήτηση Google

Καλημέρα κόσμε!

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτό είναι το πρώτο σας άρθρο. Αλλάξτε το ή διαγράψτε το και αρχίστε το “Ιστολογείν”!

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | 1 σχόλιο