Έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Σχέση παιδιών και διαδικτύου

Αναδημοσίευση από το http://www.protothema.gr

Αναμφισβήτητα, το διαδίκτυο αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Το χρησιμοποιούμε καθημερινά μέσα από τον υπολογιστή, το tablet ή/και το κινητό μας σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που όταν δεν είμαστε συνδεδεμένοι, νιώθουμε… αποκλεισμένοι.

Τι συμβαίνει όμως με τα παιδιά;

Μια μεγάλη έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δείχνει τρομακτικά στοιχεία για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο για τα παιδιά αλλά και τα υψηλά ποσοστά έκθεσης τους σε μη- ασφαλής ιστότοπους.

Είναι η λεγόμενη «γενιά Υ». Η γενιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην καθημερινότητα του internet. Η γενιά που είναι πιο εξοικιωμένη με τον υπολογιστή από ότι με μια κόλλα χαρτί και ένα στυλό.

Τι κρύβει όμως η συνεχής επαφή με το διαδίκτυο; Απαντήσεις στο παραπάνω ερώτημα, ήρθε να δώσει σχετική έρευνα που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας για τη σχέση των παιδιών με το διαδίκτυο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Η έρευνα υλοποιήθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τη χορηγία και υποστήριξη της Visa Europe και παρουσιάστηκε στο 4ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στην έρευνα συμμετείχαν 524 παιδιά, στην πλειοψηφία τους κορίτσια, ηλικίας 10-14 ετών και τα αποτελέσματά της είναι πολλά και ενδιαφέροντα.

Κάποια από τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

Το 50% των παιδιών άρχισε να χρησιμοποιεί το διαδίκτυο σε ηλικία μικρότερη των 8 ετών
Το 84,5% έχει λογαριασμό σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο
Το 18% δήλωσε ότι έχει νιώσει κίνδυνο, φόβο, απειλή

Δείτε όλη την έρευνα εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *