Εγκρίθηκε η παράταση συμβάσεων μεταφοράς μαθητών.

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η παράταση των συμβάσεων μεταφοράς των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το σχολικό έτος 2013-2014, σύμφωνα με το νόμο 4182/ 10-9-2013.

Όπως τόνισε κατά την εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, «η συγκεκριμένη αρμοδιότητα από το 2011 επιτελείται από την Περιφέρεια, παρ’ όλο που από τον Καλλικράτη ορίζεται ως αρμοδιότητα των Δήμων. Από αυτή τη σχολική χρονιά, σύμφωνα με νέο νόμο είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας, η οποία καλείται με Νόμο που έλαβε Φ.Ε.Κ. την παραμονή της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς να ολοκληρώσει μια πολυδαίδαλη διοικητικά διαδικασία, στο ‘παρά πέντε’ δηλαδή».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Αλεξόπουλος «οι παρατάσεις των συμβάσεων αυτών μετά τη σημερινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ισχύουν μέχρι την υπογραφή των συμβάσεων του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε έγκαιρα από την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, οπότε και λύονται αυτομάτως. Το κόστος των παρατεινομένων συμβάσεων διαμορφώνεται στο αντίστοιχο που είχε διαμορφωθεί κατά τον Ιούνιο του 2013».

Από την πλευρά τους τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλοςόσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας ζήτησαν και αυτοί την παράταση μέχρι την υπογραφή των συμβάσεων ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα για τους μαθητές και τις οικογένειές τους με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Να σημειωθεί πως ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας απουσίαζε ευρισκόμενος στην Αθήνα, καθώς, μεταξύ άλλων, είχε προγραμματιστεί συνάντηση για την επίλυση του θέματος οφειλών από τη μεταφορά των μαθητών προηγούμενων σχολικών ετών.

ΠΗΓΗ: www.agrinionews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *