ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΣΥΡΜΑΚΕΖΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΤΕΙΑ

daskala

Τον ελαιώνα και το μουσείο Θεσσαλικής Ζωής της οικογένειας Συρμακέζη στην Ελάτεια επισκέφθηκαν σήμερα οι μαθητές της Δ΄τάξης.

Στον ελαιώνα, μάζεψαν ελιές με τα χτένια-αφού πρώτα έστρωσαν τα πανιά-και  σύλλεξαν βελανίδια από μια βελανιδιά στο κτήμα…

Στη συνέχεια ,στην αυλή του μουσείου ,έφαγαν φρέσκο ζυμωτό, χειροποίητο  ψωμάκι βουτηγμένο σε ελαιόλαδο και ελίτσες…

 9

 

10]

ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΙ….

12

 

14

ΤΡΩΜΑ ΦΡΕΣΚΟ ΖΥΜΩΤΟ, ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟ ΨΩΜΑΚΙ ΜΕ ΕΛΙΤΣΕΣ….

 

15

13

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ…

Στο μουσείο αντίκρισαν ένα πολυχώρο παραδοσιακών κτισμάτων και έζησαν την εμπειρία του παρελθόντος μέσα από την παρακολούθηση εκθεμάτων σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και τη σύγχρονη τεχνολογία οπτικοαουστικών προβολών.

Ξεναγήθηκαν από τον κ. και την κα. Συρμακέζη σε όλους τους χώρους του μουσείου, στο κυρίως οίκημα, στα υπνοδωμάτια, στο μαγειρειό, με τον παλιό φούρνο και τη γάστρα, στην τραπεζαρία, στο στάβλο με όλο το γεωργικό εξοπλισμό της εποχής, στην αποθήκη με τα εργαλεία οικιακών εργασιών, στο υπόστεγο και στο υπνοδωμάτιο του παππού. Οι μαθητές κατά τη  επίσκεψή τους στο μουσείο παρατήρησαν αντικείμενα αγροτικής, κτηνοτροφικής ζωής και πληροφορήθηκαν για τη χρηστικότητά τους.

Η απλότητα των αντικειμένων, η όμορφη φύση που απλωνόταν γύρω από το Μουσείο, η αναλυτική ξενάγηση που έγινε από την οικογένεια Συρμακέζη  εντυπωσίασε τους μαθητές και αποχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

1617

 

ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΣΥΡΜΑΚΕΖΗ

ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΣΥΡΜΑΚΕΖΗ

P1080800 P1080801

P1080819

ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

 

ΕΛΑΤΕΙΑ1

 

ΕΛΑΤΕΙΑ2

ΕΛΑΤΕΙΑ3

ΕΛΑΤΕΙΑ4