Χριστουγεννιάτικο bazaar την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου

0

Συγγραφέας: ΤΖΙΤΖΗ ΘΩΜΑΗ | Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | , στις 08-12-2017

Αγαπητοί γονείς
Μην ξεχάσετε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου,το χριστουγεννιάτικο bazaar του συλλόγου γονέων, από τις 10.00- 15.00.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Ε΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΝΝΩΝ

0

Συγγραφέας: ΤΖΙΤΖΗ ΘΩΜΑΗ | Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ | , στις 07-12-2017

Στις 7 Δεκεμβρίου, η Ε΄τάξη επισκέφτηκε το Λαογραφικό Mουσείο Γόννων.

Το Λαογραφικό Μουσείο Γόννων ξεκίνησε την λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2000. Βρίσκεται πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία των Γόννων και στεγάζεται σε σπίτι του 1855 μια δωρεά του καθηγητή του ΑΠΘ Απ. Κοντογιάννη.
Το μουσείο παρουσιάζει συλλογές με πάνω από 7000 αντικείμενα, σημαντικής αξίας και ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος.Η παρουσίαση επικεντρώνεται στην καλλιέργεια της γης και τη μεταποίησης των προϊόντων, στην αγροτική κατοικία, στους ψαράδες του Πηνειού, Ιδιαίτερη ενότητα αποτελούν οι παραδοσιακές ενδυμασίες και οι φορεσιές των Θεσσαλών κτηνοτρόφων. Προθήκες με όπλα, νομίσματα, κοσμήματα, κεραμικά και κεντήματα εμπλουτίζουν την έκθεση.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΣΤΑ ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ

0

Συγγραφέας: ΤΖΙΤΖΗ ΘΩΜΑΗ | Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΕΚΔΡΟΜΕΣ, ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ | , στις 07-12-2017

Στις 6 Δεκεμβρίου η ΣΤ΄τάξη επισκέφτηκε τα Αμπελάκια,στο αρχοντικό του Schwartz.

Το αρχοντικό Σβάρτς είναι ένα από τα σπουδαιότερα κοσμικά κτίρια του Ελλαδικού χώρου. Αποτελείται από τρεις ορόφους, όπου υπάρχει η αίθουσα υποδοχής, τα υπνοδωμάτια και άλλοι βοηθητικοί χώροι. Χρονολογείται στα 1787 και παρουσιάζει πλούσια διακόσμηση (ζωγραφική και ξυλόγλυπτη).

Tο Αρχοντικό άρχισε να κτίζεται το 1778 ως κατοικία του Προέδρου του Συνεταιρισμού των Αμπελακίων Γεωργίου Μαύρου Σβαρτς. Υπήρξε επίσης και η έδρα του Συνεταιρισμού αυτού, καθ’ όλη τη διάρκεια της σαραντάχρονης και πλέον λειτουργίας του (1778-1820). Το 1965 αγοράστηκε από το Ελληνικό Κράτος και από τότε λειτουργεί ως επισκέψιμο μνημείο.

Χαρακτηριστικό δείγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του 18ου αιώνα, το αρχοντικό έχει κάτοψη σε σχήμα Γ και αποτελείται από ισόγειο και δύο ορόφους, από τους οποίους ο ανώτερος φέρει προεξοχές (σαχνισιά). Στο εσωτερικό το πιο ενδιαφέρον στοιχείο είναι οι τοιχογραφίες, που καλύπτουν όλους τους χώρους πάνω από ξύλινες επενδύσεις.

Ο τοιχογραφικός διάκοσμος, έργο ζωγράφου γνωστού μόνο με τα αρχικά Λ.Λ., ολοκληρώθηκε το 1978. Αποτελείται από μικρές και μεγάλες συνθέσεις, με γεωμετρικό και φυτικό διάκοσμο καθώς και τοπία, που ξεχωρίζουν τόσο για τον πλούτο των θεμάτων τους όσο και για τη δεξιοτεχνία και την ποιότητα της εκτέλεσής τους.

Το αρχοντικό Σβάρτς, δέχτηκε σχεδόν πλήρη αναστήλωση στις εξωτερικές πλευρές.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ

0

Συγγραφέας: ΤΖΙΤΖΗ ΘΩΜΑΗ | Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ | , στις 05-12-2017

Αγαπητοί  γονείς

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 στις 12:15 μ.μ. θα βρίσκεται στο σχολείο μας ο Συντονιστής κολύμβησης κ. Γεωργίου ώστε να ενημερώσει τους γονείς των μαθητών των Γ΄& Δ΄ τάξεων σχετικά με την υλοποίηση του αντικειμένου της κολύμβησης.  Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Παρακαλείσθε για την παρουσία σας προκειμένου να λάβετε απαντήσεις στα ερωτήματά σας από τον αρμόδιο Συντονιστή της Ομάδας Φυσικής Αγωγής της της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Λάρισας.  

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Μαρία Κουκώλη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ

0

Συγγραφέας: ΤΖΙΤΖΗ ΘΩΜΑΗ | Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ | , στις 05-12-2017

            Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, επιθυμούμε, ενόψει της γιορτής των Χριστουγέννων, να συγκεντρώσουμε είδη διατροφής, υγιεινής και οικιακής χρήσης, ώστε να τα διαθέσουμε για την κάλυψη αναγκών στον Εθελοντικό Οργανισμό για τα παιδιά, «Το χαμόγελο του Παιδιού» και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων για την ενίσχυση των κατοίκων του Δήμου Μάνδρας -Ειδυλλίας.  Σε αυτήν την προσπάθειά μας θα θέλαμε αρωγούς τους μαθητές μας προσφέροντας ο καθένας ότι επιθυμεί από τα παρακάτω είδη:

– Συσκευασμένα είδη τροφίμων: εμφιαλωμένο νερό, γάλα εβαπορέ, κακάο, ρύζι ( κίτρινο και άσπρο), σάλτσα ντομάτας, αλάτι, ξύδι, όσπρια, μέλι, μαρμελάδα, δημητριακά βρεφικές κρέμες και γάλατα, χυμούς.

– Είδη υγιεινής: σακούλες απορριμμάτων, απορρυπαντικά γενικής χρήσης.

– Είδη οικιακής χρήσης: χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας , αλουμινόχαρτο, διαφανή μεμβράνη, βρεφικές πάνες.

Η συγκέντρωση των παραπάνω ειδών θα γίνεται στο σχολείο από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου έως την επόμενη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου.

 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας

Σύλλογος Διδασκόντων

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

 

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

0

Συγγραφέας: ΤΖΙΤΖΗ ΘΩΜΑΗ | Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ | , στις 03-12-2017

5425076_orig

Κάθε άνθρωπος είναι φτιαγμένος -από τη φύση του- να κοιτά ψηλά, να οραματίζεται και να προσπαθεί ν’ αγγίξει το όνειρο του. Για να το πετύχει, όμως, χρειάζεται φτερά που θα τον βοηθήσουν να φτάσει γρηγορότερα και ευκολότερα. Τα φτερά είναι οι ικανότητες του καθενός. Κάποιοι, όμως, έχουν μικρότερα φτερά και νιώθουν διαφορετικοί. Παρ’ όλ’ αυτά, μπορούν κι εκείνοι ν’ ανέβουν ψηλά – απλώς χρειάζονται δίπλα τους κάποιους για να τους μάθουν τον τρόπο ν’ ανοίγουν τα φτερά τους και να πετούν όλο και πιο ψηλά. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν τα δικά τους μοναδικά και ιδιαίτερα φτερά. Το πέταγμα τους γίνεται ομορφότερο όταν οι άλλοι τους χαϊδεύουν απαλά τα φτερά και πετούν μαζί του. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα δράσης για τα ΑΜΕΑ. Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία. 

Η 3η Δεκ είναι η παγκόσμια μέρα Ατόμων με Αναπηρία, ίσως για να θυμόμαστε ότι 

η θέληση νικά την αναπηρία.

      Παράλληλα ας αρχίσουμε από σήμερα τουλάχιστον να σεβόμαστε τα δικαιώματα των ατόμων αυτών στις καθημερινές μας δραστηριότητες.

         Ας μας γίνει επιτέλους συνείδηση ότι οι άνθρωποι αυτοί, είναι σαν εμάς, αλλά με κάποιες ιδιαιτερότητες, ίσως τότε σαν κοινωνία αναβαθμιστούμε.

9773309_orig1673894

1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ!ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

0

Συγγραφέας: ΤΖΙΤΖΗ ΘΩΜΑΗ | Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ, ΕΥΧΕΣ, ΜΗΝΕΣ | , στις 01-12-2017

 images (1)  αρχείο λήψης

Καλωσορίζουμε τον Χειμώνα, καλωσορίζουμε τον Δεκέμβριο!

1 Δεκεμβρίου και ημερολογιακά μπήκαμε στον χειμώνα. Ο τελευταίος μήνας του χρόνου μας φέρνει μια ανάσα από το νέο έτος και βέβαια από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ο Δεκέμβριος ή Δεκέμβρης ή Χριστουγεννάρτς (ποντιακά) ή Σινιντρέ (Αρβανίτικα) είναι ο δωδέκατος και τελευταίος μήνας του έτους κατά το Γρηγοριανό

Από Δευτέρα 4-12-2017 ,η λειτουργία του κυλικείου μας….

0

Συγγραφέας: ΤΖΙΤΖΗ ΘΩΜΑΗ | Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ | , στις 30-11-2017

images (1)

Αγαπητοί γονείς,

Από Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, αρχίζει το κυλικείο να λειτουργεί κανονικά…

images

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ…

0

Συγγραφέας: ΤΖΙΤΖΗ ΘΩΜΑΗ | Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ | , στις 27-11-2017

P1090035 [640x480]27νο27ν

Στο σχολείο μας γίνονται δράσεις για την  ανακύκλωση….

Ήδη, έχουμε στην είσοδο κάδους για μπαταρίες,ηλεκτρικές συσκευές και συλλογής καπακιών...

Σήμερα (27 Nοεμβρίου 2017)  έγινε ενημέρωση για την ανακύκλωση λαμπτήρων και ηλεκτρικών συσκεών, στους μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄τάξης , από τους υπεύθυνους  της Οικολογικής Εταιρείας  Ανακύκλωσης…στη συνέχεια παρακολούθησαν δυο ωραία, σχετικά με την ανακύκλωση, βίντεο,με κινούμενα σχέδια….

Την Τετάρτη  (29 Νοεβρίου) θα συνεχιστεί η ενημέρωση για τα τμήματα της Δ΄τάξης….

P1090019 [640x480]

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ Ε΄ ΚΑΙ ΣΤ΄

P1090035 [640x480]

P1090029 [640x480] P1090030 [640x480] P1090032 [640x480]

P1090036 [640x480] P1090037 [640x480] P1090038 [640x480] P1090039 [640x480] P1090041 [640x480]

P1090022 [640x480]

Πού και πώς ανακυκλώνουμε σωστά τους ηλεκτρικούς λαμπτήρες

Δεν μπορεί να δώσει άλλο φως, αλλά μπορεί να προσφέρει πολλά ακόμα, παρότι είναι μια άχρηστη λάμπα ή λαμπτήρας. Πώς; Μέσω της ανακύκλωσης, που αναπτύσσεται πια και στον τομέα των φωτιστικών, των λαμπτήρων, των λαμπών. Πάνω από 90 τόνοι λαμπτήρων και φωτιστικών στηλών συγκεντρώθηκαν στην Ελλάδα το 2011 σε περίπου 2.400 σημεία συλλογής και πήραν το δρόμο της ανακύκλωσης.

Δες τη συνέχεια…

Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού – 20 Νοεμβρίου

0

Συγγραφέας: ΤΖΙΤΖΗ ΘΩΜΑΗ | Κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ | , στις 20-11-2017

αρχείο λήψηςimages

Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού – 20 Νοεμβρίου

Η παγκόσμια κοινότητα δεσμεύτηκε να προστατεύει τα δικαιώματα των παιδιών με την υιοθέτηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου του 1989. Από τότε, η 20η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Σήμερα ζούμε σε έναν κόσμο, όπου σχεδόν όλοι συμφωνούν πως οποιοσδήποτε κάτω των 18 ετών είναι παιδί και έχει δικαίωμα σε ειδική φροντίδα και προστασία. Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε και στο παρελθόν. Μόνο μετά την 20η Νοεμβρίου του 1989, όταν η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, άρχισε η ανθρωπότητα να επωφελείται από μια δέσμη δικαιωμάτων για όλα τα παιδιά και τους νέους.

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι ο πρώτος παγκόσμιος νομικά δεσμευτικός κώδικας για τα δικαιώματα που όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν. Θέτει στοιχειώδεις αρχές για την ευημερία των παιδιών στα διάφορα στάδια εξέλιξής τους και αποτελείται από 54 άρθρα. Η Σύμβαση ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Πολωνικής κυβέρνησης και της UNICEF, υιοθετήθηκε ομόφωνα απο τη Γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμ. 1989 και τέθηκε σε ισχύ το 1990. Μέχρι σήμερα έχει επικυρωθεί σχεδόν από όλες τις χώρες του κόσμου, ενώ στην Ελλάδα επικυρώθηκε το 1992 (ΦΕΚ 192/2.12.92).

1 [640x480]

ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Δ1΄

Τα άρθρα που περιέχει η Σύμβαση μπορούν να ομαδοποιηθούν σε τέσσερις ευρύτερες κατηγορίες:

Δικαιώματα επιβίωσηςΔικαιώματα Επιβίωσης
Kαλύπτουν το δικαίωμα του παιδιού για ζωή και τις ανάγκες που είναι πιο βασικές για την ύπαρξή του. Αυτά συμπεριλαμβάνουν ένα επαρκές επίπεδο διαβίωσης, στέγη, διατροφή και πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες.
Δικαιώματα προστασίαςΔικαιώματα Προστασίας
Aπαιτούν τα παιδιά να προφυλλάσονται από κάθε είδους κακοποίηση, αμέλεια και εκμετάλλευση. Καλύπτουν θέματα όπως ειδική φροντίδα για προσφυγόπουλα, βασανιστήρια, κακοποίηση στο σωφρονιστικό σύστημα, ανάμειξη σε εμπόλεμες διαμάχες, εργασία ανηλίκων, χρήση ναρκωτικών και σεξουαλική εκμετάλλευση.
Δικαιώματα ανάπτυξης και εξέλιξηςΔικαιώματα Ανάπτυξης – Εξέλιξης
Συμπεριλαμβάνουν όλα όσα τα παιδιά χρειάζονται για να μπορέσουν να εκμεταλλευθούν στο έπακρο τις δυνατότητές τους. Για παράδειγμα το δικαίωμα της εκπαίδευσης, το παιχνίδι και η αναψυχή, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, η πρόσβαση σε πληροφορίες και η ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας.
Δικαιώματα συμμετοχήςΔικαιώματα Συμμετοχής
Eπιτρέπουν στα παιδιά να παίζουν ενεργό ρόλο στις κοινωνίες και τα έθνη τους. Αυτά περικλείουν την ελευθερία να εκφράζουν γνώμη, να έχουν λόγο σε ζητήματα που αφορούν στη ζωή τους, να συμμετέχουν σε οργανώσεις και να συναθροίζονται ειρηνικά.

αρχείο λήψης (1)

Δείτε βιντεάκια ΕΔΩ

ΚΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ