Το νέο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού: παρουσίαση στο 12ο ΔΣ Πτολεμαϊδας

Όπως είχε λεχθεί παρουσιάστηκε στους δασκάλους της 4ης Περιφέρειας Κοζάνης από το γράφοντα στις 8:30΄ το πρωί της 8ης Σεπτεμβρίου 2012 στην αίθουσα τελετών του 12ου ΔΣ Πτολεμαΐδας  το νέο βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού.

Με τη συνοδεία οπτικής παρουσίασης η ανακοίνωση κινήθηκε σε τρία πλαίσια:

Πρώτο έγινε λόγος για:

α) τα προτερήματα του ιστορικού

β) ορισμένες παλαιές και νέες απόψεις για την Ιστορία

γ) άρθρο εφημερίδας με το κείμενο “Στη συγγραφική ομάδα του κ. Κολιόπουλου δεν υπάρχει κανένας εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρ’ ότι το βιβλίο θα απευθύνεται σε μαθητές της Στ’ Δημοτικού”

Έπειτα αναλύθηκε η δομή του τριμερούς διδακτικού πακέτου: βιβλίο μαθητή, τετράδιο εργασιών, βιβλίο δασκάλου.

Τέλος  διεξήχθη διάλογος μεταξύ παρουσιαστή και ακροατηρίου. Οι ερωτήσεις κυμάνθηκαν μεταξύ ιδεολογίας (ιστορική π.χ. σχολή ένταξης) και πρακτικής (χρόνος διδασκαλίας) κι απαντήθηκαν περίπου ως εξής: το βιβλίο κινείται στα πλαίσια του δεδομένου πατριωτισμού των Ελλήνων. Είναι έργο καθαρόαιμων ιστορικών και διδακτόρων της Ιστορίας, εύτολμων και δυσχείρωτων. Μπορεί να διδαχθεί από το δάσκαλο με ποικίλους τρόπους: παραγωγικά π.χ. (από τον τίτλο με άνοιγμα προς τις υπαρκτές πηγές, δικές του ή των μαθητών), επαγωγικά, περιληπτικά με διαθεματικές προσφύσεις, διαφοροποιημένα ή ως άλλως αυτός επιθυμεί.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο σχολικό σύμβουλο Δημήτριο Πλωμαρίτη για την πρόσκλησή του κι επίσης στους παρόντες δασκάλους που συνέβαλαν στη μέθεξη ρωτώντας είτε τοποθετούμενοι.

Κατηγορίες: Γενικά. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση